Island – Hrvatska 1:2 (0:0)

Reprezentacija Hrvatske savladala je Island u meču poslednjeg, trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu.

Trenutna situacija u grupi:
Standings provided by Sofascore LiveScore
GOTOVO! Argentina preživela!
Vicešampion sveta ipak neće put kuće posle prve faze! Argentina slavi Markosa Roha!
KRAJ! Hrvatska sa 3/3 u osminu finala
Mogle su obe selekcije da slave u ovom susretu, ali je do izražaja ipak došao veći kvalitet i mnogo veće iskustvo 'Vatrenih'.

Imali su i Islanđani svoje prilike da možda stignu do preokreta, pokušavali su, trudili se, ali je sjajan bio i golman Hrvatske Lovre Kalinić.
90' – GOOOOOL! Hrvati rešili sve dileme
Nisu Islanđani imali snage za preokret, a ofanzivan pristup ostavio je mnogo prostora Hrvatima i kazna je ubrzo stigla.

Badelj je idealno proigrao Perišića, a ovaj sjajnim udarcem iskosa poslao loptu pod prečku za treću pobedu Hrvatske – 1:2!
Roho za delirijum u Sankt Peterburgu!
Argentina ponovo vodi!

85' – Lep slobodnjak Perišića
Pokušava Perišić i slobodnog udarca, iz solidne udaljenjosti, zamalo pored gola.
81' – Ponovo menja Dalić
Meteo Kovačić, koga je takođe mučila povreda, napušta igru, a na terenu je Ivan Rakitić.
80' – 'Vikinzima' su potrebna još dva gola...
Nastavili su Islanđani da napadu jer su im, gledajući i rezultat u drugom meču u grupi, potrebna još dva pogotka kako bi prošli dalje.
76' – GOOOOOL! Island najavio dramu!
Neverovatno je koliko je Dejan Lovren malerozan igrač, samo nekoliko minuta pošto se našao na terenu skrivio je penal.

Gilfi Sigurdson je, naravno, preuzeo odgovornost i poslao loptu pod prečku za izjednačenje i dramu u poslednjih petnaestak minuta igre – 1:1!
75' – Penal za Island!
70' – Još dve promene
Dalić nedugo zatim mora još jednom da reaguje, ovoga puta prinudno jer Marko Pjaca ima problema sa povredom, pa u igru ulazi Lovren.

S druge strane, prva promena i u timu Islanda – Ragnar Sigurdson izlazi, a Bjern Sigudarson je na terenu.
65' – Izlazi Modrić
Najbolji igrač i kapiten Hrvatske izlazi iz igre u 65. minutu, a umesto njega na terenu je Filip Bradarić.
63' – Neprecizan pokušaj Sigurdsona
Pokušao je najbolji igrač Islanda posle prodora da zapreti sa ivice kaznenog, ali snažan udarac odlazi nekoliko metara pored stative.
56' – Umalo ekspresan odgovor Islanđana!
Malo je nedostajalo da, kao u susretu sa Argentinom, Island odmah uzvrati posle dva vezana udarca iz ugla.

Sverir Ingi Ingason u razmaku od samo nekoliko desetina sekundi dva puta odlično šutira glavom, ali je ipak daleko bliži bio prilikom drugog udarca kada je pogodio prečku!
Nigerija izjednačila!
Argentina ponovo strepi pošto je Nigerija uspela da izjednači i sada ima rezultat koji je vodi dalje!
53' – GOOOOOL! Hrvatska vodi!
Međutim, nepuna dva minuta kasnije Badelj se ipak upisuje u listu strelaca i donosi prednost Hrvatima.

Nisu Islanđani dobro raščistili gužvu ispred svog gola, lopta je završila na krilu odakle je ponovo vraćena pred peterac, gde se najbolje snalazi vezista Fiorentine i zakucava loptu u mrežu – 1:0!
51' – Projektil Badelja – prečka!
Fenomenalan udarac Milana Badelja sa gotovo 30 metara! Lopta je na putu ka golu zakačila defanzivca Islanda i od prečke završila u korneru.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
46' – Počeo je drugi deo igre
Islanđani ne gube nadu...
Statistika prvog poluvremena:
Situacija na tabeli sad izgleda ovako:
Standings provided by Sofascore LiveScore
Poluvreme: Hrvatska bolje počela, Island ima za čime da žali
Gotovo je prvo poluvreme u Rostovu, a, iako je delovalo da će Hrvati biti ti koji će stići do prednosti, Islanđani su ti koji imaju više razloga da žale, posebno jer Argentina vodi protiv Nigerije.

Odbili su uvodni nalet rivala, uspeli da zadrže balans, pre nego što su u poslednjih dvadesetak minuta igre propustili dve dobre šanse za veliko vođstvo. Pre svega onaj šut Finbogasona u samom finišu.
47' – Divna parada Kalinića
U poslednjim trenucima prvih 45 minuta igre videli smo i prvi udarac u okvir gola. Aron Gunarson je odlično gađao sa dvadesetak metara, ali je Kalinić zabeležio novu lepu paradu.
Naravno da Birkir Bjarnason nije izašao iz igre...
40' – Kakva prilika za Island!
Isplatio se Islandu ofanzivan i otvoreniji pristup u finišu prvog poluvremena, pa smo videli najbolju priliku u ovom delu igre.

Sigurdson u pravom trenutku proigrava usamljenog Alfreda Finbogasona na ivici šesnaesterca, ovaj se odmah namešta na šut i gađa bliži, donji ugao, ali lopta odlazi tik pored stative. Velika šansa.
38' – Sada se Hrvati brane
Preuzeli su Islanđani u potpunosti ofanzivu i počeli da prete u talasima, ne dozvoljavajući Hrvatima da se tako lako oslobode pritiska. Posle novog udarca iz ugla nisu najbolje iskoristili gužvu u visini penala, pošto su im oba udarca izblokirana.
31' – Odličan slobodnjak Sigurdsona
Nastavili su Ostrvljani sa napadima, a novu priliku imao je Gilfi Sigurdson. Veoma dobro je izveo slobodan udarac, ali je i Lovre Kalinić bio dobro postavljen i uspeo je da odbije loptu.
28' – Ponovo preti Island
Imali su momentum 'Vikinzi', stigli su i do prvog udarca iz ugla, Hordur Bjergvin Magnuson bio je najviši u skoku na desetak metara od gola, ali je lopta opet završila pored stative.
25' – Evo uzbuđenja i ispred gola Hrvatske
Iako su Hrvati bili ekipa koja je od starta imala igru, prvi su zapretili Islanđani, i to posle auta. Lopta je nabačena na peterac, a potom prebačena na drugu stativu u visini prečke. Ipak, i dalje bez udarca u okvir.
Moraće u nekom trenutku...
Dijego u delirijumu
20' – Islanđani pokušavaju dugim loptama
Istovremeno, Islanđani ne uspevaju da pronađu svoj ritam i da barem pokušaju da stvore smisleniju akciju, dok Hrvati u istom minutu izvode dva udarca iz ugla. Bez udarca u okvir gola.
15' – Hrvati nastavljaju da dominiraju
Pravih šansi nije bilo ni posle petnaest minuta igre, ali su Hrvati i dalje bez ikakvih problema u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu.
Meeeessssssiiiiiiii!!!!
Argentina vodi protiv Nigerije!
9' – Islanđani prelaze pola
Posle gotovo deset minuta igre, Islanđani po prvi put uspevaju da pređu na protivnikovu polovinu terena, odnosno da stignu do kaznenog prostora, ali odbrana Hrvatske rutinski interveniše.
Slatke 'muke'
5' – Hrvati drže loptu
Hrvatska od starta preuzima kontrolu nad igrom, Island se momentalno povlači, a 'Vatreni' počinju da kruže oko kaznenog prostora rivala.
1' – Počeo je meč u Rostovu!
Mesi i Argentinci – pukovnici ili pokojnici?
Na našem sajtu možete i okršaj između Nigerije i Argentine, koji se u isto vreme igra u Sankt Peterburgu, i 'Gaučosi' moraju da slave ukoliko žele dalje.
Sigurdson 76 - Badelj 53, Perišić 90
  ICE   CRO  
  1 : 2  
Formacije:
Trenutno u Splitu
Sastavi:
Island (4-2-3-1): Haldorson – Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson, Magnuson – Gunarson, Halfredson – Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason – Finbogason

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Modrić, Badelj – Pjaca, Kovačić, Perišić – Kramarić
Argentinci rekorderi

Možda vas zanima

Podeli: