Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.06.2018.

19:40

Roho kao Mesi, Argentina se spasla i prošla dalje!

Fudbaleri Argentine izbegli su senzaciju, pobedili NIgeriju sa 2:1 u Sankt Peterburgu i volšebno se plasirali u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Rusiji. Live blog sa utakmice Nigerija – Argentina možete pogledatii OVDE, dok ishod sa duela Hrvatske i Islanda pročitajte OVDE.

Izvor: B92

Autor:B92

Roho kao Mesi, Argentina se spasla i prošla dalje!
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

'Gaučosi', koji su bili prežaljeni posle prva dva kola, izvukli su se zahvaljujući i pobedi Hrvatske nad Islandom sa 2:1 i tako kao vicešampioni ostali na prvenstvu.

Odlučujući pogodak postigao je štoper Markos Roho u 86. minutu, kada je u stilu najboljih napadača, pa i saigrača Lionela Mesija, uhvatio volej "na penalu" i poslao ga u donji desni ugao. Mesi je bio strelac prvog pogotka, dok je jedini strelac za Nigeriju bio Viktor Mozes sa penala.

To znači da će ekipa Horhea Sampaolija igrati protiv Francuske u osmini finala, a taj duel na programu je u subotu od 16 časova na stadionu u Kazanju.

Hrvati su sa 2:1 savladali Island u Rostovu na Donu, rastuživši jednog od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg takmičenja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pred utakmicu u Sankt Peterburgu bilo je jasno – ko pobedi u ovom duelu ima dobre šanse da se plasira dalje, uz povoljan rezultat iz Rostova na Donu. Većina je očekivala da to bude Argentina, dok su drugi čekali da vide da li će Lionel Mesi opravdati epitet jednog od najboljih igrača svih vremena ili će ‘Gaučosi’ spakovati kofere posle samo 270 minuta u Rusiji.

Iako su bili u pravom haosu nakon prva dva kiksa, Argentinci su mnogo angažovanije krenuli protiv Nigerije i bilo je jasno da po svaku cenu žele do gola. Posle nekoliko uvodnih napada i to se dogodilo – Mesi je postigao prvi pogodak na šampionatu.

Konačno se napadač Argentine izborio za više prostora, a onda je usledila fantastična lopta Evera Banege. Prebacio je vezista Sevilje odbranu, potom je Leo Mesi savršeno primio, iz koraka dao for i slabijom, desnom nogom poslao loptu u suprotni ugao.

Osokoljeni pogotkom, igrači Horhea Sampaolija su išli na svaku loptu, a u 27. minutu je Gonsalo Iguain propustio veliku šansu da duplira prednost, opet na divno dodavanje Mesija.

Sedam minuta kasnije Leu je malo falilo da se drugi put upiše u strelce, ovoga puta stativa ga je sprečila iz slobodnjaka, da bi tek u finišu poluvremena ‘Super orlovi’ krenuli u napad. Stvorili su nekoliko poluprilika, ali bez uspeha i Argentinci su na pauzu otišli zadovoljniji.

Međutim, to zadovoljstvo preraslo je u bojazan već na startu nastavka, kada je sudija Džunejt Čakir pokazao na belu tačku posle duela Havijera Masćerana i Baloguna, iako se nije činilo da je kontakt dovoljnog intenziteta. Siguran izvođač bio je Viktor Mozes i od tog trenutka je krenuo pritisak Argentine.

Ahmed Musa nastavio je da muči rivale po levom boku, Odion Igalo i N’Didi su bili blizu pogotka, a možda i odlučujući detalj na utakmici dogodio se u 75. minutu.

Tada je Igalo promašio još jednu priliku, ali je prethodno Markos Roho nespretno odigrao rukom u kaznenom, pa je Čakir gledao snimak. Odlučio se da ne pokaže na belu tačku, što je iznerviralo Nigerijce, a Argentincima dalo novu šansu.

I oni su je savršeno iskoristili u finišu – odlično su na desnom boku stvorili višak, Pavon je idealno centrirao ka usamljenom Rohu koji je pobegao Mozesu i iz voleja pogodio donji desni ugao za neverovatno slavlje ‘Gaučosa’.

Do kraja nije bilo dovoljno vremena da Nigerija pripreti i prežaljena Argentina se provukla u osminu finala gde će igrati derbi sa Francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

527 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu