Francuska – Peru 1:0 (1:0)

Reprezentacija Francuske pobedila je Peru sa 1:0 u drugom kolu Grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji.

 Mbape 34.
  FRA   PER  
  1 : 0  
Ovako sada stoje stvari u Grupi C
Na kraju meča..
Francuzi posle Rusije i Urugvaja
90+4' KRAJ. Francuzi pobeđuju i idu dalje
Jedan pokušaj je u finišu za Francuze imao Olivije Žiru, ali to nije promenilo stanje stvari na semaforu i "Trikolori" pobedom 1:0 obezbeđuju osminu finala.
Zašto meni?!
Žuti karton za Pola Pogbu.

Getty images
90' Izašao i Pogba
Pogba je dobio žuti karton i selektor Didije Dešam ga je zamenio u 89. minutu, umesto njega je ušao Nzonzi.
Kariljo ne može sve sam

Tanjug / AP Photo/David Vincent
Mbape "out", Dembele "in"

Tanjug / AP Photo/Natacha Pisarenko
85' Peru "tanak" u završnici
Centaršut posle kornera ide na Santamariju, ovaj loše zahvata glavom loptu pa Peru ne može ozbiljnije da pripreti Lorisu.
82' Šut Dembelea
Osman Dembele je u kaznenom prostoru Perua došao do lopte, šutirao levom po zemlji, ali pored gola. Prvi pokušaj Francuza posle duže vremena.
80' Fekire, da vidiš šta te čeka
Faulom je Akino pokazao Fekiru šta ga čeka na terenu u poslednjih desetak minuta meča. Fekir je ušao umesto Grizmana, a Akino je za start nad Fekirom zaradio žuti karton.
No pasaran

Getty images
76' Izlazi strelac jedinog gola
Mbapea na terenu menja Osman Dembele i to je prva izmena u taboru Francuske.
75' Farfan u prilici
Opet je dobro prošao Kariljo po desnoj strani, centrirao, ali centaršut nije bio tako dobar kao prodor pa je Farfan na drugoj stativi mogao da pogodi samo spoljni mali deo mreže.
73' Što ne uđe ona od stative...
Navijač Perua zabrinut. Njega reprezentacija ima još 20 minuta da postigne gol.

Getty images
71' Visok presing Francuza
Konačno pokazuju igrači u plavim dresovima kakvu takvu želju u napadu, visokim presingom na polovini Perua. Peruanci se oslobađaju pritiska i prelaze na polovinu protivnika.
66' Kariljo kao 'haubica'
Teško unutar kaznenog prostora stvaraju Peruanci šanse, pa zato pokušavaju šutevima s distance. U 66. šutira Kariljo, lopta još jednom preko gola.
65' Svi "Trikolori" na svojoj polovini
Totalna inicijativa Perua koji pokušava po svaku cenu da postigne gol. Menjaju strane Peruanci sa kojih napadaju. Kariljo je sada više u sredini, Kueva i Gerero levo, a Flores je desno.
Šut Akina

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
61' Peru sve ozbiljniji
Kariljo šutira sa dvadesetak metara, ali lopta ide iznad prečke Lorisovog gola. Peru u poslednjih nekoliko minuta sve žešće napada.
57' Kariljo nema kome
Centrira Kariljo sa desnog boka u kazneni prostor, ali tamo nikog nije bilo. Propala je šansa za Peru koji sada pokušava da napadne, ali bez mnogo opasnosti po gol Francuza.
55' Umtiti se povredio, ali je ostao na terenu

Getty images
Prvo poluvreme u brojkama
52' Zarđale nišanske sprave
Izuzev prva dva minuta nastavka, Francuzi teško povezuju igru u prethodnih pet, šest minuta. Uglavnom neprecizna dodavanja i loš fudbal.
50' Stativa za Peru!
Akino se sa tridesetak metara namesrtio i šutirao spoljnim delom stopala, a lopta je na njegovu žalost pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa. Frrancuska je imala sreće.

Getty images
47' Peru pojačava napad
Probaće da pojača napad Rikardo Gareka, ušao je Farfan umesto veznog Jotuna, a u igri je i Santamarija umesto štopera Rodrigesa. Francuzi ništa nisu menjali u pauzi.
46' Počelo je drugo poluvreme!

Getty images
45' POLUVREME. Francuzi "lepršavo" do vođstva
Francuzi su bili bolji u prvom delu igre, igraju lepršavo i atraktivno u napadu gde glavnu reč vode "arhitekte" igre Pol Pogba i Antoan Grizman. Zaslužena prednost "Trikolora" na pauzi 1:0.

Getty images
43' Galjese na mukama
Grizman maestralno pronalazi Ernandesa koji sam iskosa šutira u gol, ali golman Perua brani. Odbila se lopta do Žirua, pa do Ernandesa još jednom i on je šutirao "žabicu" pored gola.
Trenutak koji je mogao da promeni sve
Odbrana Lorisa Gereru.

Tanjug / AP Photo/Vadim Ghirda
Mbape je najmlađi strelac za Francusku
40' Opasna kontra Francuza
Pogba je iz defanzive povukao kontru, uposlio Mbapea koji je istrčao po desnom boku pa vratio u sredinu do Grizmana. Grizman je kroz sredinu poslao loptu u kazneni prostor do Žirua, ali je istrčao Galjese i spasao se vrlo opasne situacije.
Slavlje Francuza

Getty images
35' GOOOOOOOOL! Francuska vodi!
Pogba ubacuje do Žirua, ovaj pokušava da šutira, izblokiran je, ali je akciju dobro pratio Kilijan Mbape koji je natrčao na odbijenu loptu i sa tri metra je sproveo u mrežu za 1:0.
34' Mbape u gol šansi!
Gol šansa za Peru kao da je malo razmrdala Francuze. Pogba ubacuje u sredinu do Mbapea, ovaj petom pokušava, ali mu golman brani.
31' Gerero promašio zicer!
Prvi udarac u okvir gola za Peru imao je Gerero koji je primio loptu Kueve sa leve strane. Ispao je Umtiti jer je probao da preseče to dodavanje, ali Gerero je šutirao u Lorisa sa sedam metara od gola.
30' Sve na leđima Karilja i Floresa
Peru uglavnom napada po desnoj strani, odakle akcije po pravilu vuče Kariljo, a gol pokušava da ugrozi Flores. Do sada su dobro uštopovani.

Getty images
Pokušaj Pogbe

Getty images
25' Malo popustio pritisak "Trikolora"
Flores se namešta i šutira, ali vrlo traljavo, bez opasnosti po Lorisa.
22' Francuzi bolji na polovini prvog poluvremena
Peru je samo u prvih sedam, osam minuta bio konkurentan u napadu, od tada kreće ofanziva "Trikolora" koja traje narednih desetak minuta. Peruanci pokušavaju preko Floresa i Gerera da iskreiraju završnicu, ali ih Varan i Umtiti dobro zatvaraju.
Peruanci čvrsti u odbrani

Getty images
16' Mbape pada u 16!
Bez penala za Francuze, sudija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je pokazao da se igra nastavi.

EPA-EFE/ATEF SAFADI EDITORIAL USE ONLY
15' Au kakva sreća za Peru!
Korner sa leve strane, najviši u skoku je bio Rafael Varan, glavom je poslao loptu prema suprotnom uglu gola Perua sa prve stative i promašio za nekoliko centimetara.
12' Probao i Pogba
Šutirao je i Pol Pogba iz okreta sa tridesetak metara pored gola.

Getty images
11' Grizman mogao do gola!
Pored Žirua su na dvadesetak metara od gola bila trojica igrača Perua, jedan od njih je izbio loptu koja uz mnogo sreće dolazi do Grizmana u kaznenom prostoru, koji iz prve šutira i promašuje.
9' Dobar prodor Karilja
Prošao je Kariljo uz desnu gol aut liniju i ubacio loptu, ali u kaznenom prostoru pred golom nije bilo njegovih saigrača.
5' Francuzi bi napred, ali ne mogu
U prvih pet minuta nije bilo prilika ni na jednoj strani, ali Peruanci bar na startu pokazuju da se neće braniti, već pokušavaju da napadnu pa su čak i linije napada Francuske povučene na tridesetak metara od svog gola.
Hoće li ponoviti 1982. godinu?

Getty images
2' Tri na jednog
Već u jednom od prvih napada Francuza, Peruanci su pokazali da Kilijana Mbapea neće ostavljati samog. Pored njega se odmah stvore dva ili tri igrača.
Počela je utakmica!
Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Francuske.
Neće biti lako Peruu
Šta god Peruanci na terenu uradili...
... on kući nosi "Boginju".

Getty images
Zagrevanje

Getty images
Među Peruancima je veselo
Francuzi su spremni
Francuska "ne leži" Južnoamerikancima na SP
Prijateljska ili ne, Peruanci su se radovali pobedi
Loris u "klubu 100"
Da li da obujem kopačke ili ribarske čizme?
Tmurno iznad Jekaterineburga pred početak utakmice.

Kevin Cox / Getty images
Peru sa Francuzima ima zadovoljavajući skor
Francuska i Peru su poslednji put igrali prijateljski meč davne 1982. godine. Peru je tada pobedio sa 1:0. Pre toga, Francuska je slavila sa 2:1 u na Olimpijskim igrama.
Ne bavimo se samo mi kalkulacijama
Deset utakmica, 11 penala do sada
Mama, probudi me kad počne

Getty images
Centralni stadion u Jekaterineburgu

Getty images
Sastavi ekipa
Francuska (4-2-3-1): Loris - Varan, Umtiti, Ernandes, Pavar - Pogba, Kante - Mbape, Grizman, Matuidi - Žiru. Selektor: Didie Dešam

Peru (4-2-3-1): Galjese - Rodriges, Ramos, Advinkula, Trauko - Akvino, Jotun - Kariljo, Kueva, Flores - Gerero. Selektor: Rikardo Gareka.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: