Nova vest
Rukomet 2

15.4.2024.

15:30

Incidenti u Novom Sadu uticali na zabranu gostujućih navijača

Rukometaši Partizana su posle 11 godina uspeli da osvoje prvi trofej.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli su posle velike borbe u finalu Kupa posle bolje izvođenja sedmeraca stigli do trofeja koji su dugo čekali.

Nažalost ova utakmica je ostala u senci incidenata koji su se desili pred kraj meča.

U prvom planu su bili navijači Partizana i Vojvodine, koji su na nekoliko minuta bili u prvom planu. Srećom incident nije dugo trajao pa se utakmica brzo nastavila.

Iz redova Vojvodine stiglo je saopštenje povodom ovog dogaša gde stoji da u plej-ofu prvenstva Srbije neće biti gostujućih navijača.

"RK Vojvodina pre svega čestita sportskim prijateljima iz RK Partizan na zasluženom osvajanju Kupa Srbije sa željom da taj rezultat da još više elana za dalji napredak kluba. RK “Vojvodina“ je postala brend i jedan od najboljih ambasadora našeg sporta, Grada Novog Sada i Države Srbije, zahvaljujući predanom i posvećenom radu igrača, stručnog štaba i Uprave kluba. Doneli smo Srbiji i Evropski trofej posle više decenija u izvanrednom finalu i pobedom u Norveškoj. Rukomet je dugo čekao na ovakve mečeve i ovakva finala. Mislimo da dešavanja od subote samo štete daljem razvoju ovog sporta i bespotrebno bacaju senku na vrhunsku borbenost i davanje igrača i jednog i drugog kluba. Utakmica je organizovana u skladu sa svim propozicijama u takmičenju RSS i preduzete su sve mere bezbednosti. I pored svega unapred preduzetog i iskrenog žaljenja zbog incidenta, prepoznali smo i unapred upozoravali da postoji neuslovnost hale Slana bara da primi dve organizovane navijačke grupe, pa ćemo tu činjenicu imati u vidu pri organizaciji nastupajuće završnice prvenstva i utakmica koje će odrediti Prvaka Srbije", stoji u saopštenju Vojvodine.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu