Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 18.01.2024.

19:40

Hrvatska se "samouništila" u derbiju EP

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je Hrvatsku u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj rezultatom 34:32 (18:18).

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvatska se
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Meč je rešen u dramatičnoj završnici u Kelnu, a gol odluke postigao je Nikola Turna sa "crte" na pas bez gledanja fantastičnog Remilija.

Međutim, ključna je bila sekvenca na pet minuta pre kraja kada je dosuđeno obostrano isključenje dvema selekcijama, pa su Hrvati napadali bez golmana šest na pet.

Međutim, Luka Cindrić je prelako prodavao lopte i primili su dva gola na praznu mrežu, a ukupno tri u seriji i tu je meč prelomljen.

Najefikasniji igrač susreta bio je Dika Mem sa šest golova i on je proglašen za igrača utakmice, dok je na drugoj strani Srna dao isto toliko golova.

Ono što je, takođe, obeležilo ovaj meč, jeste pet golova Nikole Karabatića kojima je postao najbolji strelac u istoriji.

Francuska je sada na čelu novoformirane grupe I sa četiri boda, dok su Hrvati ostali na jednom bodu i njihov plasman dalje je u domenu teorije.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu