Nova vest
Rukomet

Utorak, 15.01.2019.

17:55

Srbija se mučila 50 minuta, pa u završnici slomila otpor Koreje!

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Jedinstvenu Koreju sa 31:29, u četvrtom kolu grupe A Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.

Izvor: PT

Autor: PT

Srbija se mučila 50 minuta, pa u završnici slomila otpor Koreje!
Foto: Getty Images

Izabranici Nenada Peruničića uspeli su da ostvare prvu pobedu na šampionatu sveta i to posle velike muke.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Vukašin Vorkapić sa sedam golova, Nemanja Ilić je imao pet, a po četiri Kukić i Marsenić. U poraženom timu briljirao je Đeongu Kang sa 12 pogodaka.

Korejci su bili autsajderi na ovom meču, ali po igri to uopšte nije izgledalo tako. Ekipa iz Azije kontrolisala je ritam meča čitavih 50 minuta, međutim popustili su u završnici.

U poslednjih deset minuta do izražaja je došao kvalitet Srbije koji je dosta veći od korejskog. Vorkapić je briljirao u napadu, Milosavljev je dobro branio i Koreja je "slomljena".

Srbija sada ima skor od jedne pobede, jednog nerešenog rezultata i dva poraza. U poslednjem kolu naši reprezentativci sastaju se sa Nemačkom. Meč je na programu u četvrtak od 18 časova.

Srbiji su ostale još neke šanse da se plasira u drugu fazu, međutim da bi se desilo tako nešto "Orlovi" moraju da savladaju domaćina Nemačku.

Tekstualni prenos meča moglli ste da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d