Nova vest
Rukomet 8

23.4.2024.

10:47

Otkaz, pa kazna za Vujovića: Zabranjeno mu da bude trener u Hrvatskoj

Disciplinski sudija Rukometnog saveza Hrvatske odredio je kazne za predstavnike ekipe Nekse iz Našica zbog incidenta na meču sa Zagrebom 8. aprila.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Delegata te utakmice je, u gužvi koja se stvorila blizu zapisničkog stola, u prolazu namerno udario igrač Neksa, Slovenac Marko Bezjak, a meč je malo posle toga prekinut.

Delegatu Anti Josiću ukazivana je i lekarska pomoć, da bi glavni sudija meča dvadesetak minuta potom odsviro kraj jer je procenio da ne postoje uslovi da se on nastavi. Utakmica je kasnije registrovana službenim rezultatom 10:0 u korist Zagreba

Incident se desio kao posledica velikog nezadovoljstva domaćih zbog niza sudijskih odluka. U jednom trenutku svi su krenuli ka delegatu, bio je tu i trener Veselin Vujović, a vrhunac je bio Bezjakovljev nesportski potez.

Svemu je prethodio protest Vujovića kod delegata zbog sporne odluke sudije da poništi gol njegovog tima i umesto toga pokaže na sedmerac.

Zbog toga je Srećko Ilić, disciplinski sudija, Bezjaku odredio zabranu igranja rukometa u trajanju od 12 mjeseci, a Andražu Velkavrhu, zabrana igranja rukometa na četiri utakmice, prenosi "Jutarnji".

Veselinu Vujoviću izrečena je disciplinska mera zabrane obavljanja dužnosti trenera u trajanju od tri meseca. Vujović je nedavno i dobio otkaz na klupi Našićana posle poraza protiv Poreča.  Tim će u nastavku sezone voditi dosadašnji pomoćnik Krešo Ivanković.

Uz to, klub je kažnjen i novčano sa 4.000 evra.

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu