Nova vest
Rukomet

Petak, 07.12.2018.

23:16

EP: Nemice eliminisale Špankinje, Norvežanke ubedljive VIDEO

Rukometašice Nemačke pobedile su reprezentaciju Španije sa 29:23 u prvom kolu druge faze Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Izvor: LN

Autor: LN

EP: Nemice eliminisale Špankinje, Norvežanke ubedljive VIDEO
EPA-EFE/Mathieu Cugnot

Nemice, koje su u drugu fazu prenele dva boda, ostvarile su novu pobedu i sada imaju dobre šanse da se plasiraju u polufinale.

Špankinje nisu imale nijedan bod iz prve grupne faze, te su sada i matematički eliminisane sa Evropskog prvenstva.

Ovaj meč rešen je u prvom poluvremenu, koje je Nemačka rešila sa ubedljivih 17:9. "Crvena furija" je u nastavku uspela samo da pipreti Špankinjama, ali ne dovoljno da naprave i iznenađenje i dođu do peokreta.

Kod Nemica istakle su se Emili Bolk, Endži Geške i Maike Šmelcer sa po četiri pogotka, aodlična je bila golman ekipe Dina Ekerle sa 15 odbrana. U redovima Španije najbolja je bila Karmen Martin sa sedam golova.

U istoj grupi pobedu je upisala i Norveška, koja je do sada na prvenstvu igrala neočekivano loše. Norvežanke su savladala Mađarice sa veoma ubedljivih 38:25 i upisale prve bodove u drugoj grupnoj fazi.

Najefikasnija u timu Norveške bila je Hajdi Loke sa sedam golova, dok su pobedi doprinele i Stine Bredal Oftedal i Kamila Herem sa šest golova. Gabrijela Tot je se istakla kod Mađarica sa šest golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve