Nova vest
Rukomet 0

18.4.2024.

23:40

"Ne mogu da budem zadovoljan"

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar komenatrisao je žreb za Evropsko prvenstvo.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

U Beču je  održan žreb za EP u konkurenciji žena koje se igra od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Selekcija Srbije našla se u trećem šeširu, a izvlačenjem kuglica smeštena je u grupu B gde će joj rivali biti - Crna Gora, Rumunija i Češka.

Grupa B igraće se u Mađarskoj, u Debrecinu a raspored utakmica u preliminarnoj fazi je sledeći: Crna Gora - Srbija (29. novembar), Srbija - Češka (1.decembar), Srbija - Rumunija (3.decembar).

"Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat, ali sa samo golom razlike. Dobro se poznajemo, igramo sličan rukomet, ali su Crnogorke uvek neugodan rival. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu, ali smo mi kao tim i tek kako napredovali u odnosu na taj meč. Imaju jako domaće prvenstvo, možda čak i najjaču ligu u Evropi, što je veoma značajno. Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu”, rekao je slovenački stručnjak a potom se osvrnuo na svoj tim i pripreme", rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

“Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće, takođe. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim, te se nadam da će dobro raditi i u klubovima, da spremni odemo na šampionat", poručio je  Bregar.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu