Nova vest
Rukomet

Petak, 27.01.2012.

17:48

EP: Makedonci izborili kval. za OI

Reprezentacija Makedonije osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Srbiji i plasirala se u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Makedonci su u meču za peto mesto na šampionatu pobedili Sloveniju sa 28:27 (16:12), a predvodili su ih Kiril Lazarov sa osam i Stojanče Stoilov sa šest golova.

U "Areni" je u toku prvi polufinalni meč između Danske i Španije, a od 20.15h Srbija će se protiv Hrvatske boriti za finale.

Makedonci su kontrolisali rezultat u prvom i početkom drugog poluvremena, a najveća prednost bila je pet golova razlike. Sredinom drugog poluvremena Slovenci su zaigrali agresivnije i u 42. minutu golom Doloneca stekli prvu prednost na meču 19:18.

Minut pre kraja meča Makedonci su imali gol prednosti i napad, ali su ga neuspešno završili, pa su Slovenci imali priliku za izjednačenje.

U poslednjim sekundama meča, slovenački rukometaš imao je priliku da izjednači rezultat, ali je golman makedonske reprezentacije Borko Ristovski dobro intervenisao i Makedonija je dobila meč 28:27.

Meč za peto mesto pratilo je oko 5.000 ljudi, ali je Makedonija imala znatno manju podršku navijača nego na prethodnim mečevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve