Nova vest
Rukomet

Utorak, 27.10.2009.

12:33

Šarić i Golić igraju za BiH

Rukometaši Danijel Šarić i Nebojša Golić prihvatili su poziv selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i u ponedeljak se pojavili na pripremama.

Izvor: B92, www.nezavisne.com

Autor:B92, www.nezavisne.com

Default images

Dvojica iskusnih igrača rođeni su u BiH, ali su u prošlosti nosili dres SR Jugoslavije i više puta izjavljivali da je njihova reprezentativna karijera gotova. BiH se u sredu i četvrtak sastaje u Sarajevu sa selekcijom Crne Gore u prijateljskom dvomeču u okviru EHF nedelje.

"Odlučio sam da prihvatim poziv selektora Vojislava Rađe, jer osećam da mogu da pomognem reprezentaciji. Opširnije ćemo razgovarati kasnije, jer su mi iz RK Bosna BH gas, mog kluba, zabranili da dajem izjave za javnost", kratko je rekao Golić.

Šarić, koji je poslednji put branio za reprezentaciju 2006. godine na EP u Švajcarskoj, više puta je bio pozivan da brani za Srbiju, i dok je selektor bio Jovica Cvetković, a najnoviji poziv usledio je i od Seada Hasanefendića.

Danijel Šarić je od ove sezone prvi golman jednog od najvećih rukometnih klubova na svetu, španske Barselone. U dosadašnjih osam kola ASOBAL lige zabeležio je 86 odbrana. Nebojša Golić je poslednje dve sezone u sarajevskom Bosna BH gasu. Nekada je bio jedan od najboljih igrača nemačke Bundes lige, ali su ga povrede sprečile da napravi značajnije rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve