Nova vest
Košarka 5

27.4.2024.

15:35

"Svi znamo kako se dobija A licenca Evrolige"

Sa potpisom novog ugovora Željka Obradovića sa Partizanom, navijači smatraju da bi mogla da dođe i A licenca Evrolige koja garantuje stalno učešće crno-belih u elitnom takmičenju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Međutim, Obradović spušta loptu po tom pitanju.

"Svi znamo kako se dobija A licenca, ali neke stvari nisu definisane. Najavljuje se ulazak nekih novih klubova, a takođe i sastanci posle kojih će neke stvari biti jasnije. Mi smo kao klub napravili prezentaciju pred Evroligom i ocena je bila jako dobra. Naš cilj je da postanemo stalni član Evrolige. Kada će to da se desi, videćemo, ali radićemo na tome svakodnevno. U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz evropskih košarkaških krugova, svi su zadovoljni time kako Partizan izgleda u Evroligi", rekao je Obradović, pa nastavio:

"Setite se prošlogodišnje serije sa Realom, dobili smo pohvale od svih zbog toga što smo se ponašali fer i sportski, to nam i jeste cilj uvek. Nikada nikog nisam uvredio, sve je bilo obrnuto. Ovo iskustvo i status mi daje za pravo da se ponašam fer i sportski, da pokazujemo odlike viteštva, da čestitamo protivniku i boljem od sebe. To su principi koje ćemo nastaviti da promovišemo. Da ne pričamo o tome koliko smo mnogo napravili sa svim rekordima koje smo postavili, mi treba da gledamo kako da broj navijača bude još veći. Videćemo i da li je moguće i kako".

Zatim je na istu temu govorio o predsednik Ostoja Mijailović.

"A licenca znači suvlasništvo u Evroligi, B licenca ti daje mogućnost igranja više godina. Ne znam zašto bi neko ko ima osam odsto vlasništva, dao nekom svoj deo? Najviše na svetu bih voleo da imamo A licencu, ali ne verujem da je to realno. Mi smo svoje šanse izgubili pre deset-petnaest godina, kada smo takođe imali kontinuitet igranja u Evroligi. Ne znam zašto se to nije dogodilo. Mi bismo bili najsrećniji na svetu da imamo samo garanciju učešća u Evroligi. Nemamo sada nikakvu garanciju igranja Evrolige naredne sezone, a sa licencom bismo imali određeni komfor da planiramo stvari, da dovodimo igrače koji prave razliku. Setite se da smo u godini dolaska Obradovića igrali Evrokup, došli su tada Panter i Ledej. Bez dugoročnog ugovora teško je planirati budućnost, ugovor bi nam dao sigurnost i mogućnost da planiramo stvari".

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

16 h

Novo Sport Video Menu