"Najbolji svih vremena? Federer, ali setite se i Lejvera"

Proslavljeni švedski teniser Jonas Bjorkman pokušao je da odgovori na pitanje: "Ko je najbolji teniser svih vremena?".

Izvor: LN

Utorak, 11.06.2019.

09:32

Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Bivši švedski igrač i nekada četvrti teniser planete pokušao je da odgonetne ono što muči mnoge.

"Super je voditi takve razgovore jer možete da pričate o prošlosti, ali i o sadašnjosti. Doći ćete do različitih raključaka. Ako gledate broj Grend slem titula, onda je to Rodžer Federer", rekao je Bjorkman i prisetio se nekih ranijih vremena:

"Ali, moramo da se vratimo unazad i razmislimo o Rodu Lejveru, jedinom igraču koji je osvojio sve Grend slemove u istoj sezoni. Kada je odlučio da postane profesionalac nisu mu dozvolili da igra na Slemu deset gonda, a onda se vratio da ih osvoji. Tako da... Ko zna koliko bi ih imao".


On je pričao i o malom broju kvaliteta u modernom tenisu kod Šveđana.

"Istina je... Imali smo odličnu eru sa mnom i Bjorgom, kao ambasadorima tog sporta u našoj zemlji. Nastavilo se to sa Matsom (Vilanderom) i Stefanom (Edbergom) i to je bio verovatno najpopularniji sport Švedskoj. Sada to nije tako, a problem je smo možda mi bili previše uspešni", zaključio je Bjorkman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: