Nova vest
Tenis

Sreda, 07.06.2017.

18:25

Beker: Đokoviću je potreban novi trener koji će ga pratiti

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker smatra da Andre Agasi nije pravo rešenje za srpskog tenisera.

Izvor: AK

Autor: AK

Beker: Đokoviću je potreban novi trener koji će ga pratiti
Foto: Getty images

Agasi i Đoković su sarađivali tokom prve nedelje Rolan Garosa, ali je Amerikanac napustio Pariz pred početak druge, zbog već ranije dogovorenih obaveza.

Đoković je eliminisan u sredu u četvrtfinalu RG ubedljivim porazom od Dominika Tima u tri seta.

"Đoković mora da napravi novi početak. Počeo je da sarađuje sa Agasijem, novim "supertrenerom", ali on nije bio uz njega tokom druge nedelje kada mu je bio najpotrebniji. Đoković mora da nađe novog trenera koji će ga pratiti na Turu. Bilo je priče o razgovorima sa nekoliko trenera koji bi ga tako pratili, ali to mora brzo da se reši, ne tokom Vimbldona, jer Đoković mora da iskoristi naredne tri-četiri nedelje kako bi se vratio", rekao je Beker.

Đoković je poražen od Tima sa 7:6, 6:3, 6:0, što mu je prvi set bez osvojenog gema na Gren slemu posle 12 godina.

Mislim da je sredinom drugog seta shvatio da mu defanzivno-pasivna igra neće doneti uspeh. Morao je da promeni taktiku kako bi zaigrao agresivnije, počeo je da razmenjuje udarce sa Timom koji je igrao odlično. Tim je bio kao bokser koji je primao udarac, a onda ga uzvratio. Mislim da je na kraju to slomilo Đokovićevu igru, a u trećem setu nije imao šanse da preokrene meč u svoju korist", dodao je Nemac.

Đoković neće igrati zvanične turnire pre Vimbldona, koji počinje 3. jula, a gde je prošle godine poražen u trećem kolu od Sema Kverija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve