Heroj dana XIII: Mari nastavlja Perijevim stopama

Kako se najveći turniri bliže kraju onih istinskih junaka, junakinja, heroja i heroina je sve manje, pošto su njihova učešća u ovim fazama gotovo nemoguća.

Izvor:

Petak, 03.06.2016.

23:40

Heroj dana XIII: Mari nastavlja Perijevim stopama
Getty Images

Međutim, to ne znači da niko od favorita i onih najboljih ne zaslužuje to zvanje, pa je tako heroj dana broj trinaest na terenima u Bulonjskoj šumi Endi Mari.

Škot je nastavio sa sjajnim paritjama na šljaci u poslednje dve sezone, a da je ove i te kako podigao nivo svoje igre na zemlji na još viši nivo dovoljno govori podatak da je osvojio Masters u Rimu, a sada se i plasirao u finale drugog Gren slema sezone.

Momak iz Glazgova savladao je aktuelnog šampiona Rolan Garosa Stana Vavrinku, dosta lakše nego što se očekivalo (6:4, 6:2, 4:6, 6:2) i tako je nastavio da ispisuje tenisku istoriju Velike Britanije.

Najpre je 2013. godine osvajanjem Vimbldona postao prvi Britanac od Freda Perija 1936. godine koji je trijumfovao na terenima Old Ingland Klaba, da bi sada plasmanom u veliko finale ponovio dostignuće Perija iz iste godine, pa će Ostrvljani imati finalistu Otvorenog prvenstva Francuske posle 80 godina.
Getty Images
"Da, to što sam kompletirao sva Gren slem finala je velika stvar. Posebno kad vidite sa kojim se momcima takmičim. Nije lako. Izgubio sam tri polufinala. Izgubio sam od Rafe dva puta i Novaka prošle godine. Nije mnogo igrača uspelo da uradi to. Ranije su se tri Slema igrala na travi, a sada su na različitim podlogama. Definitivno nije lako", rekao je Mari.

U borbi za svoj treći Gren slem trofej čeka ga najbolji igrač i sportista planete, momak koji ga je pobeđivao 23 puta u 33 međusobna okršaja, ali i čovek koji želi da kompletira kolekciju trofeja sa sva četiri najveća turnira – Novak Đoković.

"Svakako će ovo biti veliki meč za obojicu. Novak pokušava da kompletira sva četiri Gren slema i za njega je meč izuzetno važan, a ja takođe pokušavam da prvi put osvojim Rolan Garos. Ne znamo ni on ni ja koliko ćemo još prilika imati za slavlje ovde. Rodžeru je mnogo trebalo da bi osvojio trofej ovde. Vidite i sa Novakom, veoma je teško ovde pobediti. Nadam se da ćemo obojica odigrati dobar meč. Imali smo već neke velike bitke na Slemovima na drugim podlogama. Siguran sam da će i u nedelju biti isto“, smatra Mari.

Veliko finale zakazano je za nedelju i 15 časova, a nema sumnje da nas čeka novi spektakl u režiji dvojice velikih šampiona, ali i prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: