Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.12.2022.

17:12

Dešan: Publika ne postiže golove

Selektor Francuske Didije Dešan ocenio je pred polufinalnu utakmicu protiv Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru da taj tim ima sposobnost da se odlično brani.

Izvor:

Autor:

Dešan: Publika ne postiže golove
EPA-EFE/Ronald Wittek

"Taj tim ima sposobnost da se odlično brani. Medjutim, ne smemo ekipu svesti na defanzivu, ne bi ni bila u polufinalu da nema drugih kvaliteta. Svim protivnicima su naneli udarce", rekao je Dešan i dodao da Marokanci imaju "racionalnu organizaciju".

Pohvalio je i njihove navijače.

"Marokanci će imati glasnu podršku sa tribina, pa su moji asistenti već razgovarali sa igračima na tu temu. Lepo je kada neko ima tako glasnu podršku, iako vam ta podrška neće postići golove, od kojih ćeš imati koristi. Kada se pripremate za utakmicu, morate da budete spremni i na atmosferu. Moji igrači znaju šta ih očekuje“, dodao je Dešan.

Dešan je za svoj tim rekao da ima "veoma pozitivnu dinamiku".

"Zadovoljstvo je i radost biti svakodnevno sa timom. Nema tajne za uspeh, potrebna je kombinacija mnogo stvari. Prvo, to je kvalitet igrača, ali to nije dovoljno, potrebni su drugi sastojci - snaga kolektiva i stanje duha",
rekao je Dešan.

Utakmica Maroka i Francuske biće odigrana na stadionu Al Bajt od 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

Englezi razmatraju Poćetina za selektora

Fudbalski savez Engleske (FA) razmotriće angažovanje Maurisija Poćetina za selektora reprezentacije, ukoliko Garet Sautgejt napusti selekciju posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, preneli su britanski mediji.

Beta

22:25

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu