Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

22:25

Stojković: Svi igrači su mi na raspolaganju

Selektor Srbije Dragan Stojković dao je poslednji raport pred meč sa Švajcarskom.

Izvor: B92, RTS

Autor:B92, RTS

Stojković: Svi igrači su mi na raspolaganju
Foto: Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Orlovi u petak od 20 časova igraju meč odluke u G grupi, a selektor je rekao da će konačno moći da računa na sve snage.

"Da, svi su na raspolaganju i to je dobra stvar. Radili smo dva dana u punom kapacitetu, to mene kao trenera može i mora da raduje", kaže Stojković u razgovoru za RTS.

Na pitanje, da li je razgovarao sa igračima i kako ih je spremao za meč, odgovorio je:

"Teško je ipak javno reći šta sam im rekao. To ostaje između nas. Ono što mene najviše raduje je da imamo sjajnu atmosferu i da imamo jedinstvo, upravo atmosferu koju smo imali od početka, od marta 2021. kad smo se prvi put sastali. Imamo je i danas. Svesni smo odgovornosti, svesni smo izazova. Znam da se pravi panika, histerija, sve to razumem, ali kod nas je stanje redovno i raspoloženi dočekujemo sutrašnji meč. A naš razgovor, to je jedan sastanak na kom morate da potencirate stvari, gde morate da skrenete pažnju na važnost meča. To su analize, mislim da su igrači odlično shvatili sve poruke".

Još jednom se osvrnuo i na meč sa Kamerunom.

"Mi smo propustili šanse protiv Kameruna. Ne kažem da smo loše igrali, ali smo zbog gluposti doveli do toga da odigramo 3:3 iako je po onom što smo pokazali moralo da bude u našu korist. Ali, svaka greška se plaća. Dobro je da nismo izgubili. Bila bi katastrofa da smo prve dve utakmice izgubili i da ovde pet dana čekamo Švajcarsku bez ikakvog motiva ili važnosti", poručio je Piksi.

Ocenio je i tim reprezentacije Švajcarske.

"Švajcarska ima odličan tim, ne bi trebalo da zaboravimo da su završili ispred jedne velike fudbalske zemlje kao što je Italija. Samim tim su zasluženo vizirali pasoše za Mundijal. Kada gledamo njihove karakteristike, vidimo da su odlična ekipa koja je tu zasluženo. Na nama je da pokažemo naš kvalitet i da iz svega izađemo kao pobednici. Imaju tu prednost, dva rezultata im odgovaraju, a nama samo jedan, ali našom greškom. Moglo je biti obrnuto, ali to neće umanjiti naše ambicije, želju i sve što jedan tim treba da ima da bi došao do rezultata".

Još jednom je pozvao navijače da podrže tim.

"Navijači su fenomenalni, koristim priliku da im se zahvalim. Fantastična podrška, ne pamtim da je ikad na Mundijalu bilo ovoliko naših ljudi koji su nas bodrili. Na nama je da se revanširamo, da pobedimo Švajcarsku i tako ih učinimo srećnim. Pretpostavljam da će i ova utakmica biti pod velikom pažnjom obe strane i da će biti na stadionu hiljadu navijača iz Srbije", zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu