Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 05.05.2023.

12:20

Ivana Maksimović: Mučni dani, mučni treninzi... Svaki metak stvara mučninu

Srpska streljačica Ivana Maksimović Anđušić oglasila se na Instagramu nakon užasnog masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ivana Maksimović: Mučni dani, mučni treninzi... Svaki metak stvara mučninu
Foto: Profimedia

S obzirom na sport kojim se bavi, Maksimović Anđušić je snažno potresena onim što se dogodilo na Vračaru.

Osvajačica olimpijske medelja je objasnila šta joj trenutno prolazi kroz glavu i otkrila kako se prema vatrenom oružju odnosilo u njenom domu.

Ivanin otac se takođe bavio streljaštvom, osvojio je zlatnu olimpijsku medalju na OI 1988, pa je i u njenoj kući bilo oružja.

"Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti se ne možeš odbraniti? Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom se deca počinju baviti u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i prikladnu obuku",
napisala je Ivana.

Inače, Maksimović Anđušić je u Londonu 2012. osvojila 100. medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama, gde je bila srebrna u trostavu.

"Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda da se i bave njim, za sve postoji vreme i mesto i oružje prikladno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... Tu su puške na gumene metke, puške na lasere i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da je odgoj i sigurnost dece u našim rukama
", dodala je Maksimović Anđušić.

Maksimović Anđušić je žena košarkaša Partizana Danila Anđušića. Imaju dva sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve