Arunović i Mikec najbolji srpski strelci u prošloj godini

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su drugu sezonu uzastopno, za najbolje strelce u prošloj godini.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za najuspešnijeg trenera proglašen je Goran Mikec iz kluba Policajac, saopštio je Streljački savez Srbije.

Mikec je član Policajca, a deveti put uzastopno je proglašen za najuspešnijeg strelca u Srbiji. On je prošle sezone postizao odlične rezultate i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem.

Malokalibarskim pištoljem postao je prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. U olimpijskoj disciplini vazdušni pištolj osvojio je medalje sa mnogih međunarodnih i domaćih takmičenja. Osvojio je dva zlata na svetskim kupovima (Baku i Čangvon) i srebro na Gran priju u Granadi.

Na završnom turniru sezone, Kupu predsednika u Kairu, izborio je zlato, a proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. Trijumfovao je na Mediteranskim igrama. Osvajao je i medalje kao član muške ekipe Srbije vazdušnim pištoljem.

Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Na Evropskom šampionatu u Hamaru osvojila je srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom. Sa svetskih kupova ima dva zlata (Rio de Žaneiro i Čangvon) i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi.

Postala je prvak Mediterana vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji. Na Kupu predsednika je osvojila srebro, a godinu je završila na drugom mestu svetske rang-liste takmičarki vazdušnim pištoljem.

Kad je reč o zajedničkim uspesima, Arunović i Mikec su potvrdili da su i dalje jedan od najboljih miks parova pištoljem na svetu. Sezonu su otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su osvojili dva zlata (Kairo i Čangvon) i bronzu (Baku). Osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama.

Najviše poena u rangiranju klubova osvojio je "Čika Mata" iz Kragujevca i osmu godinu za redom osvojio prvo mesto.

Arunović i Mikec su najbolja seniorka i senior pištoljem. Lazar Kovačević je najuspešniji senior puškom, a najviše bodova u kategoriji seniorki puškom skupila je evropska prvakinja Teodora Vukojević.

Dodela priznanja najuspešnijima će biti organizovana najverovatnije početkom februara, pošto tokom januara reprezentativci imaju bogat program učešća na međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.