Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 03.03.2020.

16:26

Srbija želi domaćinstvo Evropskog prvenstva

Srbija bi mogla da bude organizator Evropskog prvenstva u streljaštvu.

Izvor: MS

Autor: MS

Srbija želi domaćinstvo Evropskog prvenstva
Foto: Streljaèki savez Srbije

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (S S S) Dragan Marković najavio je da će se Srbija kandidovati za organizaciju tog takmišenja.

"Postoji ideja da se Streljački savez Srbije kandiduje za organizaciju upravo Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem. O tome smo razgovarali i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem. Verujem da ćemo konkurisati za domaćinstvo Evropskog prvenstva i nadam se dobiti organizaciju", rekao je Marković na konferenciji za medije, dodajući da će već ove godine u Srbiji biti održano veliko takmičenje za mlađe kategorije - finale Evropske lige mladih vazdušnim oružjem (strelci od 14 do 18 godina).

Strelci Srbije na minulom šampionatu Evrope u Vroclavu osvojili su pet medalja i jednu olimpijsku kvotu.

Zlatne medalje su Srbiji donele Bobana Momčilović Veličković (vazdušni pištolj) i ženska ekipa pištoljem (Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković, Jasmina Milovanović), srebro je osvojio miks pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec, a bronze Andrea Arsović (vazdušna puška) i muška ekišpa pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov).

Sem sa medaljom, Arsovićeva se iz Vroclava vratila i sa ispunjenom kvotom za Olimpijske igre u Tokiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve