Arunovićeva i Mikec najuspešniji strelci Srbije u 2019.

Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su za najuspešnije strelce Srbije u 2019. godini, saopštio je Streljački savez Srbije.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Tom Pennington/Getty Images for BEGOC
Photo by Tom Pennington/Getty Images for BEGOC

Oni su tako "odbranili“ titule, jer je tandem strelaca pištoljem bio izabran za najbolje i u 2018, dok je Jelena Arunović, selektor reprezentacije za pištolj i lični trener Zorane Arunović proglašena za najuspešnijeg trenera.

Arunović (Olimpik 011) je još jednu uspešnu međunarodnu sezonu krunisala u novembru, srebrnom medaljom vazdušnim pištoljem na finalu Svetskog kupa u Putjenu (Kina).

Prethodno je bila je najuspešnija srpska sportistkinja na Evropskim igrama u Minsku, gde je osvojila pojedinačno zlato vazdušnim pištoljem, srebro u miksu istim oružjem sa Damirom Mikecom i sedmu poziciju malokalibarskim pištoljem.

Na prvom velikom takmičenju minule godine, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku je u tandemu sa Mikecom stigla do srebrne medalje u miksu.

Mikec, član Policajca, sezonu je otvorio srebrnim odličjem vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Nju Delhiju, čime je izborio olimpijsku kvotu.

Sem srebra u miksu sa Arunović, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku osvojio je i pojedinačno srebro.

Na Evropskim igrama pojedinačno je bio sedmi, isti plasman ostvario je i na finalu Svetskog kupa u Putjenu.

Najbolje strelce Srbije bira Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije, po predlogu Stručne komisije, a na osnovu Pravilnika za izbor najboljih strelaca, trenera i klubova.