Pobeda Stoša u drugoj etapi trke BG-BL

Biciklista poljskog Vostera Patrik Stoš pobednik je druge etape trke "Beograd - Banjaluka“, koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Trka Beograd Banjaluka
Foto: Trka Beograd Banjaluka

Žuta majica ostala je u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk Eida, ali je njegova prednost u odnosu na Stoša sada samo četiri sekunde.

Neizvesno je bilo do poslednjih desetak metara kada je postalo jasno da Stoš ima najviše snage i svežine za trijumf.

On je u finišu "pretekao" Estonca iz poljske ekipe Mazovše, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Savinija Andrea Gvardini.

"Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za poslednji sprint", rekao je Stoš.

Nemac Volf bio je zadovoljan što će i na trećoj etapi nositi žutu majicu, ali nije baš najveći optimista pošto mu ne odgovara konfiguracija subotnje etape.

"Nisam najbolji brdski vozač tako da ne znam šta će se dešavati sutra, ali se svakako neću predati bez borbe"
, rekao je Volf.

Biciklisti su kao i prethodnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, prešli bez zaustavljanja, a direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Bijeljini iz koje će karavan krenuti ka Vlasenici.

U subotu je treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad.

Poslednja etapa vozi se u subotu od Prijedora do Banjaluke preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.