Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 20.04.2020.

13:00

Trostruki šampion sveta protivnik virtuelnog sporta

Trostruki šampion sveta Peter Sagan neće učestvovati u internet trkanju profesionalnih biciklista.

Izvor: B92

Autor:B92

Trostruki šampion sveta protivnik virtuelnog sporta
Photo by Daniel Kalisz/Getty Images

Sagan živi u Monaku, gde su na snazi mere smanjenja širenja virusa što znači da ne može da izađe van kuće i trenira.

Nastavak sezone je planiran za avgust, a on za održavanje forme koristi kućne sprave za vežbanje.

Dok će mnoge njegove kolege da se priključe virtuelnim trkama kao što je "Trka oko Flandrije", on neće u tome učestvovati.

"Mrzim rolere, ali su mi sada prijatelj. Ja sam pravi biciklista, ne virtuelni. Ako će ovako da bude u budućnost... Verujem da neće. Možda bih mogao da odvozim nekoliko trka na električnom biciklu. Šta mislite o tome? Samo se šalim",
napisao je Sagan na Instagramu.

Sagan je otišao u samoizolaciju nakon trke Pariz-Nica početkom marta, a hranu mu dostavlja timski kolega Oskar Gato. Kaže da su on i porodica dobro, ali mu nedostaje trening na otvorenom.

Prošle nedelje je Međunarodna biciklistička unija (UCI) reorganizovala kalendar za 2020, pa će se Tur d'Frans voziti od 20. avgusta do 20. septembra, a posle njega Svetsko prvenstvo, Điro d'Italija i španska Vuelta.

Još se ne zna kada će na programu biti Monument klasici (pet najstarijih, najtežih i najprestižnijih jednodnevnih trka), koji su važan deo Saganovog plana.

"Nakon što su napravili raspored za naredni deo sezone, moram da ostanem u formi. Ako bude nekih trka, moram da budem spreman. UCI i organizatori glavnih trka se trude da urade najbolje za naš sport u ovom teškom i neobičnom trenutku. Prvi put se srećemo sa ovakvom krizom, ali stručnjaci znaju kako da postupe bolje od mene. Na meni je samo da čekam i poštujem pravila. Kada uslovi dozvole da trke opet budu bezbedne, vratićemo se na drum i uživati sa navijačima u ovom divnom sportu",
dodao je Sagan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve