Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 28.03.2018.

17:20

"Adrenalin" proslavio 20 godina postojanja

Penjački klub Adrenalin iz Novog Sada, najstariji takav klub u Vojvodini, obeležio je 20 godina postojanja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Klub je od osnivanja do danas posetilo i u njemu probalo svoje penjačke veštine više od 15.000 ljudi, rekao je predsednik Adrenalina Nenad Matić.

Na svečanosti je predstavljena olimpijska sportska discilpina - sportsko penjanje, na steni visine 11,5 metara površine 300 kvadratnih metara.

Nenad Matić je rekao da su se prvi penjački usponi Adrenalina dešavali 1998. godine u Novom Sadu, na zidovima i steni Petrovaradinske tvrđave, u podnožju pored starog železničkog tunela.

Danas, posle 20 godina, uz osvojene nacionalne i međunarodne trofeje, novi potpuno modernizovan i opremljen prostor za penjanje, najvišom stenom u zatvorenom prostoru u Srbiji, malom bolder salom, teretanom i kardio salom, uz pet licenciranih trenera i šest instruktora, klub Adrenalin se nalazi na nivou svetskih penjačkih centara, kazao je Matić.

Svečanosti je prisustvovala i pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder, osvajačica bronzane olimpijske medalje 1992. godine u streljaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve