Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 25.01.2018.

18:30

"Ponesemo zastavu Srbije, okrenemo je i ona postane ruska"

Za razliku od sportista, koji neće moći da nastupaju pod zastavom Rusije na Zimskim olimpijskim igrama, navijačima neće biti zabranjeno isticanje trobojke.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Gettyimages

Ipak, na ruskoj društvenoj mreži "Telegram" pojavio se predlog jednog blogera da simpatizeri ruskih sportista u Pjongčangu nose zastave Srbije, "samo okrenute".

Navedeno je da je "dobro što niko nije zapretio da Rusi nose zastave Srbije, ako ih okrenu naopako, ona postaje ruska zastava"

Prethodno su Večernje novosti prenele da je zamenik premijera Rusije Vitalij Mutko predložio je da ruski sportisti na Zimskim Olimpijskim igrama nose srpsku zastavu, što je informacija koja ne postoji u ruskim medijima.

"Zbog toga su zamenik premijera Rusije Vitalij Mutko i glavna urednica RT Margarita Simonjan preko društvene mreže "Telegram" preporučili navijačima da ponesu srpsku zastavu, koja kada se obrne liči na rusku. Predloženo je i svima onima koji odu na Igre da se obuku u bojama trobojke - belo, plavo, crveno", navedeno je u tekstu beogradskog lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve