Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2023.

07:55

Stiv Ker: Marej je glava zmije, ne Jokić

Trener Golden Stejta analizirao je drugi meč Denvera i Majamija u kojoj je, kaže, ključan potez Spolstre bio fokus na beku domaćih, ne toliko na Srbinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Stiv Ker: Marej je glava zmije, ne Jokić
Foto: Profimedia

U razgovoru za podkast Drejmonda Grina Ker kaže da je preudno po Hit bila defanziva na Džamalu Mareju što je na sebe preuzeo Džimi Batler.

"Pomenuo si ih, počevši od Lava. To je omogućilo Džimiju Batleru da čuva Mareja. Nisam pričao sa Spolstrom, ali vidim ga kako igračima na sastanku govori, "Marej je glava zmije, ne Jokić", kaže Ker.

Batler je doprineo da Marej u drugoj utakmici bude ispod ovosezonskog plej-of proseka od 23 poena po meču.

U drugoj utakmici Kanađanin je uzeo 15 šuteva iz igre, pogodio tek 7, a meč je završio sa 18 poena.

Ta činjenica je, smatra Ker, bila bitnija od bilo čega drugog za ishod meča bez obzira na to što je Jokić napadački dominirao i konstantno zatrpavao koš Majamija (41p). Ključ je bio Marej.

"On (Nikola Jokić) će dominirati bez obzira na sve. Mislim da su u Majamiju rekli da je Marej taj koga treba zaustaviti, tako da su krenuli sa Lavom, a Batlera stavili na Mareja. Pritisnuli su ga prilično i zaista uradili sve da ga izbace iz igre", kaže čovek koji je sa Voriorsima do juče praktično dominirao ligom.

I oku laika promene Spolstre za drugi meč su bile vidljive - jasno je šta je bila ideja: Jokiću je dopušteno da se napadački razmahne, da više napada koš nego inače a pojačana pažnja bila je usmerena na ostatak tima, prvenstveno na najboljeg strelca posle Jokića, pomenutog Mareja.

Spolstra je tako dobio taktički rat sa Melounom, serija je je sada u egalu pred duele u Floridi gde će gosti sada imati da odgovore na zamku koju je priredio strateg Hita.

Pred Jokićem i družinom je veliki izazov – četvrtak jutro od 2.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d