Nova vest
Košarka 3

1.5.2024.

20:43

NBA dodelila nagradu za najboljeg saigrača u ligi

Košarkaš Minesote Majk Konli proglašen je za najboljeg saigrača u NBA ligi ove sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Finaliste je odabrala komisija rukovodstva lige, a NBA igrači su izabrali pobednka. Košarkaš Bruklina Mikel Bridžis zauzeo je drugo mesto, treći je bio Džejlen Branson iz Njujorka, Ti Džej Mekonel iz Indijane bio je četvrti, a peti Džordž Nijang iz Klivlenda.

Nagrada, koja se svake godine dodeljuje za nesebičnu igru, liderstvo na terenu i van njega i posvećenost ekipi, nosi ime po Morisu Stouksu i Džeku Tvajmenu, prijateljima koji su igrali zajedno za Sinsinati rojals.

Stouks je bio paralizovan posle povrede glave koju je zadobio na terenu 1958. godine, a Tvajmen je bio njegov staratelj i brinuo se o njemu sve do Stouksove smrti 1970. godine.

Konli je 17. sezonu u NBA ligi, a prvi put je tu nagradu dobio igrajući za Memfis u sezoni 2018/2019. 

Osim njega, jedini igrač Minesote koji je do sada dobijao nagradu za najboljeg saigrača bio je Džamal Kroford u sezoni 2017/2018.

Trostruki osvajač te nagrade je Džru Holidej.

Minesota ove sezone igra u drugom kolu plej-ofa Zapadne konferencije protiv aktuelnog šampiona Denvera, a serija počinje u subotu uveče.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

6 h

Novo Sport Video Menu