Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.04.2023.

06:55

Jokić i Marej briljirali – Denver vodi 2-0! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesotu Timbervulvs 122:113 u drugoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Izvor: PT

Autor: PT

Jokić i Marej briljirali – Denver vodi 2-0! VIDEO
Foto: Profimedia

Nikola Jokić našao se na terenu od starta utakmice, iako je pre početka bio pod znakom pitanja zbog manje povrede desnog ručnog zgloba.

Jokić je odigrao dobru utakmicu, a na kraju je susret završio sa 27 poena, devet skokova i devet asistencija.

Aktuelni MVP nije bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, pošto je Džamal Marej bio veoma raspoložen.

Plejmejker Nagetsa postigao je 40 poena, uz to je imao i pet asistencija, šest pogođenih trojki, od čega je pogodio i ključnu na dva minuta do kraja.

Minesota je prišla na samo -6 posle Edvardsove trojke (115:109), ali Denver je imao odgovor preko Kanađanina. Marej je pogodio trojku, vratio prednost na +9 (118:109) i time je utakmica rešena.

Pored Mareja i Jokića, dvocifreni kod Denvera bili su Porter sa 16 poena, Gordon sa 12 i Džef Grin koji je ubacio 11 poena.

U poraženom timu istakao se Entoni Edvards sa 41 poenom, Gober je postigao 19, dok je potpuno podbacio Tauns ubacivši samo 10 poena.

Denver je sa odličnom energijom otvorio utakmicu, a posebno raspoložen u prvoj četvrtini bio je Marej. Džamal je sve pogađao, igrao je racionalno i brzo je došao do 12 poena.

Izabranici Majka Melouna došli su i do dvocifrene prednosti, ali posle dvanaest minuta igre na semaforu je bilo 31:22.

Jokić je igrao dobru utakmicu, u drugoj četvrtini prednost je samo rasla i utisak je bio da će Nagetsi upisati još jednu ubedljivu pobedu.

Prednost je išla i do +21 (53:32), međutim, krajem poluvremena usledio je manji pad koncentracije, što je bila opomena pred treću deonicu.

Minesota je smanjila na -15 i time je najavila bolju igru u drugom poluvremenu.

Denver to nije shvatio kao upozorenje i u trećoj četvrtini desio se veliki preokret.

Veoma brzo došli smo do situacije u kojoj Nagetsi gube tri poena (82:85), iako su samo desetak minuta pre toga vodili +21.

Minesota je odigrala strašnu treću deonicu, ovaj period dobila je 23:40 i ne da se vratila u utakmicu, već je potpuno promenila tok.

Ipak, ekipa koje idu po prsten, a Denver to jeste ove godine, imaju rešenje u svim situacijama, pa su tako i Nagetsi uspeli da uđu sa potpuno drugom energijom u poslednju četvrtinu.

U poslednjih dvanaest minuta Denver je - pre svega - popravio odbranu, te je primio samo 24 poena. Probudio se Majkl Porter junior, Mare je isporučio, baš kao i Jokić.

Denver je na kraju pokazao šampionsku crtu u četvrtom periodu i na kraju je zasluženo upisao pobedu.

Serija se seli u Mineapolis, a vremena za odmor nema, pošto je treća utakmica na programu u noći između petka i subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve