Nova vest
Košarka

Subota, 15.04.2023.

08:13

Denver dobio rivala u plej-ofu – kompletiran kostur

Košarkaši Minesote i Majamija zauzeli su poslednja dva mesta u plej-ofu NBA lige za sezonu 2022/23.

Izvor:

Autor:

Denver dobio rivala u plej-ofu – kompletiran kostur
Foto: Profimedia

Timbervulvsi su slavili protiv Oklahome ubedljivo rezultatom 120:95 i tako sprečili mladi tim u izgradnji da napravi još veći podvig.

Minesota je posle nešto boljeg starta Oklahome preuzela inicijativu u drugoj deonici, da bi u potpunosti slomila otpor protivnika tokom drugog poluvremena tokom kog su imali i maksimalnih +29.

Pobednički tim je predvodio Karl Entoni Tauns sa 28 poena, 11 skokova i tri asistencije, dok je povratnik Rudi Gober takođe ostvario dabl-dabl sa 21 poenom i 10 skokova.

Svoj doprinos je dao i Entoni Edvards sa 19 poena, 10 skokova i šest asistencija, a dvocifreni su bili još Konli sa 14, odnosno Aleksander-Voker i Anderson sa po 12 i 11 poena.

Kod protivnika je Šaj Gildžis-Aleksander bio najefikasniji sa 22 poena, ali uz samo 5 od 19 iz igre te u bukvalnom značenju ne opravdava taj atribut. Pored toga je imao sedam skokova i tri asistencije. Lugenc Dort i Džejlen Vilijams su dodali po 17 poena.

Minesota će u prvoj rundi igrati protiv Denvera za koji nastupa srpski centar Nikola Jokić, a prvi meč se igra u ponedeljak ujutru od 04:30 časova.

U drugom susretu večeri, Majami je savladao Čikago rezultatom 102:91 i tako opravdao ulogu favorita.

Bulsi su loše otvorili meč i već u prvoj deonici imali zaostatak od 14 poena koji je održavao protivnika sa Floride u prednosti sve do pred kraj treće deonice. Tada kreće nalet gostiju iz Ilinoja koji u poslednjih 12 minuta stižu i do pet poena prednosti, njihove najveće na meču, ali su do kraja meča na 21 poen protivnika postigli samo šest.

Ekipu Hita je predvodio raspoloženi duo Batler-Strus sa po 31 poenom. Pored njih je bio dvocifren samo još Tajler Hiro sa 12 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U timu Čikaga se istakao Demar Derozan sa 26 poena i devet asistencija. Crnogorski centar Nikola Vučević je meč završio sa 12 poena i devet skokova.

Majami će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv najbolje ekipe Istoka – Milvoki Baksa.

Od ranije su poznati i ostali parovi. Plej-of će otvoriti Filadelfija i Bruklin u subotu od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, a dva i po sata nakon toga će na teren istrčati Bogdan Bogdanović čiji će Atlanta Hoksi pokušati da iznenade Boston Seltikse.

Poslednji par u toj konferenciji su Njujork Niksi i Klivlend Kavalirsi.

Na Zapadu, pored meča Denvera i Minesote, ponajveću neizvesnost obećava duel Los Anđeles Klipersa i Finiks Sansa. Golden Stejt Voriorsi idu na Sakramento Kingse, dok će Los Anđeles Lejkersi svoju šansu tražiti protiv Memfis Grizlisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve