Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.02.2023.

22:25

Neočekivani heroji Seltiksa u pobedi nad Memfisom

Košarkaši Bostona slavili su u "TD gardenu" protiv Memfisa rezultatom 119:109.

Izvor:

Autor:

Neočekivani heroji Seltiksa u pobedi nad Memfisom

Trener Seltiksa Džo Mazula nije mogao da računa na Džejlena Brauna, Markusa Smarta i Danila Galinarija, ali su drugi igrači nadomestili njihovo odsustvo i doveli tim do četvrte uzastopne pobede.

Boston je do pobede predvodio Derik Vajt koji je u meč ušao sa pet promašenih šuteva, ali ga je završio sa 23 poena i 10 asistencija. Pratio ga je Sem Hozer sa 20 i šest ubačenih trojki iz 11 pokušaja.

Dvocifreni su bili još Al Horford sa 16 poena, devet skokova i pet asistencija, Džejson Tejtum je imao loše šutersko veče koje je završio sa 16 poena (3/16 iz igre) i sedam skokova. Pričard je imao 12, a Muskala i Vilijams (16 skokova) po 10 poena.

Na drugoj strani se istakao Dža Morent sa 25 poena, šest skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Dezmond Bejn sa 18 poena, sedam asistencija i šest skokova i Džeren Džekson sa 15 poena i sedam skokova.

Derbi susret dve ekipe koje bi mogle do same završnice u plej-ofu je opravdao epitet.

Seltiksi jesu nešto bolji bili u prvom poluvremenu i stigli do 15 poena razlike, ali od tog trenutka Grizlisi kreću u seriju i od 61:46 stižu do 63:63.

Od tog trenutka je meč mogao da ode u bilo kom pravcu, ali ponovo su Seltiksi bili ti koji su napravili razliku i kada je na nešto više od minut do kraja Al Horford pogodio trojku za +12 – svi su znali da je kraj.

Boston je tako upisao i 41. pobedu u sezoni i najbolja su ekipa u dosadašnjem delu regularnog dela sezone. Drže vrh istoka pred meč sa prvim pratiocem, ekipom Milvokija u narednoj rundi.

Memfisu je ovo bio 22. poraz u sezoni, a pored toga imaju 34. pobede. To je dovoljno za drugo mesto iza Denvera na tabeli Zapadne konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu