Nova vest
Košarka

Sreda, 25.01.2023.

18:00

Košarka(š) sa druge planete VIDEO

Nikola Jokić beleži neverovatne brojke ove sezone i ne planira da stane, pošto je u poslednjih sedam utakmica još više podigao nivo košarke.

Izvor: B92

Autor:B92

Košarka(š) sa druge planete VIDEO
Foto: Profimedia

Jokić u dosadašnjem delu sezone ima prosek od 25,1 poen, 11 skokova i 9,9 asistencija, te postoji velika verovatnoća da će regularni deo završiti sa prosekom od tripl-dabla.

Da ide u tom smeru pokazuje statistika sa poslednjih sedam utakmica u kojima je Jokić ostvario šest tripl-dablova, a sedmi mu je izmakao za jednu asistenciju.

Jokić u poslednjih sedam utakmica beleži 24,6 poena, 12,6 skokova i 11,7 asistencija, uz neverovatnih 71 odsto šuta iz igre i 86,7 sa linije za slobodna bacanja.

Srpski košarkaš već sada beleži najviše asistencija u sezoni, od strane nekog centra, u istoriji NBA, a ide ka tome da postane i prvi centar koji je prosečno beležio tripl-dabl, a tek treći igrač posle Oskara Robertsona i Rasela Vestbruka.

Pisali smo već o tome kako je Jokić "statistički GOAT", a možda i najimpresivnije je to što Jokić sve ovo čini pobeđivajući utakmice za Denver Nagetse.

Tako je u noći između utorka i srede pogodio koš za pobedu protiv Nju Orleans Pelikansa, a meč je završio sa 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Košarka(š) sa druge planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d