Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 11.10.2020.

11:15

Prvo mesto za srpski dvojac u B finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj

Šaljemo vam vest o poslednjem takmičarskom danu na veslačkom Evropskom prvenstvu za seniore u Poljskoj, tokom kog su veslale četiri posade iz Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Prvo mesto za srpski dvojac u B finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj
Foto: VSS/Anðela Niševiæ

Najbolji rezultat ostvario je dvojac Veselin Savić-Viktor Pivač, osvajanjem prvog mesta u B finalu.

Danas se u Poljskoj završava Evropsko prvenstvo za seniore, a na njemu je učestvovalo i pet srpskih posada.

Poslednjeg dana naši takmičari učestvovali su u četiri B finala, a najbolji rezultat ostvarili su, pobedom u trci dvojaca bez kormilara, Veselin Savić i Viktor Pivač, kojima je taj plasman značio i osvojeno sedmo mesto u ukupnom plasmanu na šampionatu Evrope.

Na stazu jezera Malta od naših veslača prvi su izašli upravo Savić i Pivač i u potpunosti dominirali u B finalu. Njih dvojica su od starta krenuli jako, a već na prvih 500 metara imali su skoro 2,5 sekundi prednosti u odnosu na tada drugoplasiranu posadu Belorusije i trećeplasirane Francuze. I na svim ostalim prolazima Savić i Pivač su bili prvi, preostalih pet posada se smenjivalo na drugom i trećem mestu, a naši momci su trku završili u vremenu 6:42,73 minuta, ubedljivo ispred drugoplasiranih Nemaca (6:45,79) i trećeplasiranih Belorusa (6:45,97).

Posle dvojca na stazu je izašao i naš dubl skul, u kojem su Aleksandar Filipović i Martin Mačković osvojili treće mesto u B finalu, odnosno deveto u ukupnom plasmanu na šampionatu Evrope.

Jedna za drugom usledile su trke B finala u ženskom i muškom skifu, u kojima smo takođe imali predstavnike. Jovana Arsić je u svojoj trci izgubila prvo mesto u poslednjim zaveslajima, za 25 stotinki - brža od nje bila je Dijana Dimčenko iz Ukrajine, preveslavši stazu za 7:50,99 minuta, dok je kod naše veslačice štoperica stala na 7:51,24 minuta. Pozicija broj dva u ovoj trci za Arsićevu je značila plasman na osmo mesto na Evropskom prvenstvu.

I Aleksandar Beđik je bio drugi u svojoj trci, iako je paklenim finišom bio nadomak prvog mesta. Beđik je slabije startovao i na polovini trke bio je šesti, ali je zaostatak nadoknadio u nastavku. Ipak, kroz cilj je prvi prošao Holanđanin Amos Kejser, u vremenu od 7:03,14 minuta, a naš veslač 66 stotinki posle njega - 7:03,80 minuta. Drugo mesto u B finalu, kao i kod Arsićeve, značilo je osmo mestu u ukupnom plasmanu na prvenstvu Starog kontinenta.

U jučerašnjem C finalu Miloš Stanojević je u skifu za lake veslače bio treći, odnosno 15. u ukupnom plasmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d