Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 26.06.2016.

14:30

Grujić i Novaković prvaci Evrope!

Srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Moskvi,

Izvor: AK

Autor: AK

Grujić i Novaković prvaci Evrope!
Foto: Kajakaški savez Srbije

Oni su u disciplini K2 na 200 metara slavili u foto-finišu ispred Mađara Bencea Horvata i Matea Šomolanjija sa vremenom 31,238 sekundi, 48 hiljaditinki ispred rivala.

Grujić i Novaković su drugi put u karijeri osvojili zlato u Moskvi, pre dve godine su postali prvaci sveta.

To je ukupno četvrta medalja za Srbiju na prvenstvu Evrope, pošto su juče zlatne medalje osvojili Kristina Bedeč (K1, 1.000 metara), kao i srpski dvosed Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek u disciplini kajak 1.000 metara, dok su bronzanu medalju osvojili kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić u disciplni 1.000 metara.

Marko Dragosavljević nije uspeo da odbrani titulu šampiona u disciplini K1 na 200 metara, u prestonici Rusije je imao šesto vreme. Bez medalje je za 18 hiljaditinki ostala Nikolina Moldovan, koja je stigla kao četvrta u K1 na 200m.

Četvrto mesto osvojila je i Kristina Bedeč, ona je u poslednjem finalu za Srbiju veslala 22:36,470 minuta na 5.000 metara. Zaostala je 11 sekundi za trećim mestom, dok joj je šampionka Marina Litvinčuk iz Belorusije "pobegla" 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve