Crvena zvezda – Himki 90:78

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Himki rezultatom 90:78 u šestom kolu Evrolige.

 28:22, 22:19, 30:15, 10:22
  CZV   HIM  
  90 : 78  
40' Kraj, pobeda Zvezde!
Fenomenalno izdanje izabranika Andrije Gavrilovića koji su nadigrali Himki u potpunosti na ovom meču! Zvezda sada ima 2 pobede i 4 poraza u Evroligi, naredni protivnik je Real Madrid.
37' Okončana serija Himkija na 14:0
Seriju Himkija od 14:0 okončao je Lorenco Braun, uz zvuk sirene (85:70).
Zvezda zaspala, tajm-aut Gavrilović
Serija tima iz Podmoskovlja iznosi 11:0...
34' Serija Himkija od 7:0
Nova bizarna, ali nebitna odluka sudija, kojom je Simanić dobio nesportsku zbog faula nad Zajcevim. Himki je iskoristio slabiji period Zvezde i napravio seriju 7:0, ali smanjio na samo 83:63.
32' Himki u nokdaunu
Himki je u potpunom nokdaunu. Simanić sada "lepi" i Gila, a Zvezda postiže novu trojku, ovoga puta preko Dobrića - 83:58.
Dominacija u brojkama:
Ne može preko Boriše, pa ni ako ste Šved
Fenomenalni Simanić nastavlja da briljira, ovoga puta blokadom nad Švedom. Indeks korisnosti 20 za sada za potencijalnog reprezentativca Srbije.
30' Zvezda u 3/4 bila bolja sa 30:15
Posle kraćeg gledanja snimka Monja nije dobio nesportsku zbog faula nad Gistom, koji je Zvezdu odveo na maksimalnih +26 (78:52).

Do kraja četvrtine obe ekipe nisu bile efikasne, pa se u poslednjih deset minuta ulazi sa 80:56. Zvezda je ovu četvrtinu dobila rezultatom 30:15.
28' Zvezda pogađa – sve!
Sve ulazi u koš Himkija. Rusi su dobro rotirali u odbrani, sve pokrili, ali je Perperoglu šutnuo preko ruke i pogodio trojku za +20! (72:52).

U kontri je naskočio Simanić i pogodio još jednu trojku, a Zvezda se potom odbranila - 75:52.
26' Beron ne staje, a ne staje ni Zvezda
Zvezda dolazi do +19 nakon što je Himki zaboravio na Simanića u odbrani. Smanjio je zaostatak Tima trojkom (66:50), ali je svoju seriju nezaustavljivosti nastavio Beron (69:50).
Setila se Evroliga
24' Zvezda u ovim trenucima – melje!
Nema stajanja i opuštanja za izabranike Andrije Gavrilovića. Beron magično prodire do koša, Šved cigla dalekometnu trojku, a onda u kontri, po ko zna koji put večeras, crveno-beli poentiraju, ovaj put preko Lorenca Brauna – 64:47!

Drugi tajm-aut Kurtinaitisa za manje od dva minuta.
Zvezda odbranom do +13!
Beron vraća Zvezdu na dvocifrenu prednost (58:47) 8. poenom u četvrtini, a fenomenalnom odbranom Dženiksa i Brauna Zvezda poentira u kontri - 60:47!
22' Himki dobro počeo, Beron se razigrao
Bertans otvara poluvreme sa trojkom uz faul (50:45). Zvezda uzvraća preko Berona, ali Dženkins promašuje zicer u kontri. Kuzmić je napravio treću ličnu nad Bukerom, koji je pogodio oba penala (13 poena), ali je Beron pogodio trojku iz dotrčavanja! 55:47!
Počelo je drugo poluvreme
Posle 20 minuta:
Ovako je izgledalo predstavljanje igrača pred meč
Kraj I poluvremena, Zvezda vodi
Odžo je bio fauliran na 6 sekundi do kraja i pogodio je jedno slobodno bacanje (50:41), a do kraja poluvremena rezultat se nije menja.

Idemo na poluvreme.
20' Šta će nacrtati Gavrilović?
Uz mnogo nesreće Dženkins ostaje bez poena nakon što mu je lopta praktično ispala iz obruča, u napadu koji je došao nakon što je prethodno poentirao (47:36). Nevrovatni Buker pogađa treću trojku večeras, što je verovatno najveće iznenađenje utakmice do sada (47:39).

Čović je poslao fenomenalan pas za Dženkinsa iza leđa kompletne odbrane Rusa, ali je zatim uzvratio Šved loptom za Bukera (49:41) pred poslednji napad u četvrtini, koji će Gavrilović organizovati na tajm-autu.

Starsport
Serija Himkija
Sudije su poklonile dva bacanja Švedu posle odlične odbrane Dobrića (46:33), a crveno-beli su nastavili da "kubure" u napadu i dozvolili Himkiju da se približi... Samo par minuta nakon +16 sada je 45:36.
Zvezda vodi 45:29, a Evroliga objavljuje ovo:
16' Zvezda na +16!
Glup faul Gista se ispostavio kao solidan, s obzirom da je Bertans bio polovičan sa linije penala. Zvezda je nastavila da igra fenomenalno u odbrani uz puno energije, ali je došlo do nekih brzopletih grešaka u napadu.

Na sreću Šved je i dalje u potpunom kontraritmu, ali nije Džejms Gist, koji posle pravovremenog dodavanja Čovića pogađa uz faul - 45:29!
14' Zvezda odbranom do otvorenih pozicija
Odlične reakcije Gista na obe strane terena - poeni, blokada, a onda i asistencija (37:28). Posle trojke Stratosa Kurtinaitis je zatražio tajm-aut, ali je Zvezda odigrala čvrsto u odbrani, izborila kontru i usledila je nova trojka Stratosa - 40:28!
12' Simanić ne planira da stane
Simanić je odgovorio na zakucavanje Zajceva trojkom, trećom za 13. poen (31:24). Gorostasni Redži Evans nije uspeo da "reši" Filipa Čovića na niskom postu. Zvezda u narednom napadu nije poentirala, ali se dobro odbranila pa je nedugo zatim Perperoglu dobio dva bacanja. Pogodio je oba, 33:24.
10' Haotična košarka u završnici, ali vođstvo Zvezde
Beron ne pogađa trojku iz solidne pozicije, a svoju seriju nastavlja Šved (19:16). Gist pogađa sa poludistance, a Stratos Perperoglu menja Berona.

Dosta haotična košarka se igrala u završnici prve četvrtine. U roku od 30ak sekundi Šved i Braun su imali čiste putanje ka košu, a Zajcev je ukrao loptu Braunu i smanjio na (23:20).

Na sreću četvrtina je okončana dobrom odbranom Zvezde i trojkom Perperoglua - 28:22.
7' Zvezda lako do +10, Himki brzo odgovorio
Buker je zaustavljen "rampom", a u kontri poentira Beron, uz faul (15:7). Gil poentira preko linije za slobodna bacanja, ali Švedove akrobacije dolaze glave Himkiju. Posle dva ofanzivna skoka crveno-beli dolaze do poena, preko Kuzmića i Simanića, pa domaćin ima dvocifrenu prednost (19:9).

Buker je uspeo da pogodi novu trojku, a onda je Šved iznudio drugi faul Kuzmića (19:14).
5' Mnogo brže i bolje posle tajm-auta
Posle tajm-auta zaigralo se mnogo brže. Buker je pogodio trojku za prve poene Himkija, a nadovezali su se Šved i Gil. Sa druge strane Kuzmić je nadmudrio Bukera, odlično se snašao Braun - 12:7.
Zvezda vodi 8:0, a Evroliga objavljuje ovo:
Sve što treba da znate o odluci sudija
Simanić sam protiv svih!
Majstorije Boriše Simanića! Pogodio je trojku, onda pravovremeno odreagovao u odbrani i zaustavio Bukera, da bi se zatim u kontranapadu sjajno snašao i poentirao... Simanić – Himki 8:0!
Branko Lazić isključen!
Zbog udarca Lazića Janis Tima je dobio nesportsku grešku, a Zvezdin kapiten je dobio isključujuću...
Pesnice u duelu Lazića i Time
Kapiten crveno-belih je uzvratio pesnicom na bezobrazluk Janisa Time. Sudije gledaju snimak, videćemo šta će biti odlučeno.
2' Dosta loš početak sa obe strane, Zvezda vodi
Utakmica je počela izgubljenom loptom Alekseja Šveda, posle 7 sekundi. Poenima je otvorio meč Simanić, koji je pogodio trojku, da bi par sekundi kasnije Himki ponovo izgubio loptu posle nesporazuma Šveda i Gila.

Braun uzvraća izgubljenom loptom posle užasnog pasa ka Beronu, a to nije kaznio Tima iz dobre pozicije. Šved je bacio izuzetno tešku "ciglu" ka košu, ali je trojku promašio i Lazić – 3:0.
Utakmica je počela
Slabo izdanje navijača Zvezde, za sada...
Kako javlja reporter B92 oko 4.000 ljudi trenutno u dvorani.

Foto: B92/PT

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Topla dobrodošlica za Ruse
Zvezda bez Derika Brauna i Moa Fajea
Obojica neće moći da pomognu crveno-belima zbog problema sa povredom.
Stefan Jović će odigrati meč protiv bivšeg kluba
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: