Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.03.2023.

23:50

Obradović: Koliko Kampaco ima utakmica u NBA, u EL, a koliko Madar?

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je svojim igračima na povrtaku i pobedi u večitom derbiju.

Izvor: DP

Autor: DP

Obradović: Koliko Kampaco ima utakmica u NBA, u EL, a koliko Madar?
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli su na svom parketu pobedili Crvenu zvezdu 92:81 u 21. kolu ABA lige, a u jednom trenutku su imali su 20 poena zaostatka.

"Gledali smo dva različita poluvremena. Prvo smo igrali bez energije i bez pameti, statično i praktično primili mnogo lakih poena. Posle nekoliko minuta sam hteo da promenim odbranu, ali infromacije nisu došle do njih, a pre utakmice sam rekao da koncentarcija mora da bude velika. Na poluvremenu sam im rekao da neke stavri moraju da izgledaju drugačije, par njih je izašlo i složili su se da neke stvari moraju da se promene", rekao je Obradović.

"Drugo poluvreme, druga energija. Osvojena loptama i koš Madara na kraju treće četvrtine, ali takve dve trojke je dao i Kampaco, to je njegov kvalitet. Na njemu smo pravlili faulove. Ako imate igrača koji pogodi 10/10 sa penala, morate da igrate pametnije. Njihova taktika je bila da Lesora izazivaju na penale. On je jedan od junaka ove pobede. Čestitam ekipi na drugom poluvremenu, velika borbenost, energija, vera. Odigrali smo neuporedivo pametnije u druge dve deonice. Usred ovog što igramo u EL, došao je derbi i potrošnja je ogromna, ali to je tako. Mi sutra već moramo da počnemo da se bavimo Efesom".

Pročitajte još Obradović o Lesoru: Bespotrebno

Jedno od pitanja bilo je zašto je Jam Madar bio u petorci kada je Fakundo Kampaco bio na terenu.

"Ko je okrenuo utakmicu? Kao trener imam pravo da verujem igraču, ja sam verovao Madaru, odigrao je slabije u početku, ali je u drugom poluvremenu bio najvažniji igrač. Koliko Kampaco ima utakmica u NBA, u EL, a koliko Madar? Ne može ništa preko noći. Kampaco je bio bitan igrač u NBA, pored ovog našeg čuda od čoveka Nikole Jokića. Sad su neki drugi ciljevi ispred nas. Nekoliko utakmica je ispred nas, sve lakše od lakšeg", rekao je Obradović aludirajući na raspored u Evroligi.

Objasnio je i amplitude u igri oba tima.

"Zato što je derbi, tu je želja i greške se prve. Jeste amplituda, mi smo u jednom trenutku gubili 20 razlike, a završili sa plusom. Pretpostavljam da ćemo se sa Zvezdom još videti u plej-ofu ABA lige. Ko kontroliše emocije, taj će biti bolji."

Govorio je i o izjavi Duška Ivanovića da će Zvezda da pobedi Partizan na kraju.

"Nikada sebi nisam dozvolilo da pričam na način da znam šta neko drugi misli. Imamo sezonu u EL gde zavisimo od nas samih. U ABA ligi imamo pobedu više i to moramo da odbranimo i imamo prednost domaćeg terena, a u plej-ofu energija, želja. Opet pričamo kako neko gleda na stvari", rekao je Obradović i dodao da je večerašnje suđenje bilo najbolje do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve