Nova vest
Košarka

Subota, 19.02.2022.

20:00

Partizan posle iznenadne drame zakazao finale sa Zvezdom

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pobedom nad ekipom FMP-a 92:89.

Izvor: MT

Autor: MT

Partizan posle iznenadne drame zakazao finale sa Zvezdom
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli će se za deveti trofej u ovom takmičenju boriti sa Crvenom zvezdom, u nedelju od 21.00 čas, u niškom "Čairu".

Izabranici Željka Obradovića su uspeli da treći put savladaju tim iz Železnika, nakon ona dva u ABA ligi.

Partizan je bio u zaostatku posle prve četvrtine, ali je tokom druge preokrenuo rezultat, a vođstvo nije ispuštao do samog kraja.

U trećem kvartalu je stečena dvocifrena prednost, FMP je prišao iznenada i brzo u finišu meča na samo -2, osam sekundi pre kraja.

Avramović je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, dok Nerandžić nije mogao da pogodi težak šut za produžetak.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Kevin Panter sa 29 poena (7/16 iz igre, 11/11 penali), četiri asistencije i tri skoka.

Ispratili su ga Dalas Mur sa 17, odnosno Zek Ledej sa 14 poena. Dvocifren je bio još Balša Koprivica sa 11 poena.

Kod FMP-a najbolji je bio Brajs Džons sa 29 poena i 13 asistencija. Danilo Tasić je dodao 17, a Nenad Nerandžić 13 poena.

Start meča obeležila je povreda Alena Smailagića, koji je završio na parketu posle sudara sa Džonsom, da bi potom uz pomoć saigrača i osoblja, otišao u svlačionicu.

Košarka u Čairu je bila zaista dobra od početka utakmice, a FMP je bio taj, koji je diktirao tempo, pre svega zahvaljujući Brajsu Džonsu, koji je u prvom kvartalu već bio dvocifren.

Borba se dodatno rasplamsala na startu druge četvrtine, igrači oba tima bili su energični, igralo se u mini-serijama, da bi posle jedne takve Partizan preokrenuo.

Kevin Panter je počeo da se budi, a onda ušao u svoj prepoznatljivi ritam. Pratili su ga i ostali saigrači, naročito Dalas Mur, te su crno-beli na poluvreme i pauzu otišli sa, u tom trenutku, maksimalnom prednošću, 52:43.

Treća četvrtina nije bila kvalitetna kao prethodne dve – bilo je dosta grešaka, timskih i individualnih, faulova, ali i manje koševa.

Ipak, Partizan ju je okončao u svoju korist, stekao dvocifrenu prednost, kojom je gotovo i prelomio ovaj susret.

Prilazio je FMP u poslednjoj četvrtini prvo na -6, a onda i na -5, međutim, Panter je kao po pravilu u tim momentima ubacivao u veću brzinu i odbijao te nalete, ne promašujući sa distance, ali i linije slobodnih bacanja.

Iznenada su "panteri" stigli i na -2, imali šut i za produžetak, međutim, Partizan je otišao dalje i zakazao finale sa Zvezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu