Nova vest
Košarka

Utorak, 14.12.2021.

18:00

Zvezdi izmakao veliki skalp – Barselona se provukla u drami

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone 76:69 u Beogradu u meču 15. kola Evrolige.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezdi izmakao veliki skalp – Barselona se provukla u drami
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U krcatoj hali "Aleksandar Nikolić", uz prisustvo najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, crveno-beli nisu uspeli da prirede iznenađenje protiv lidera takmičenja, iako su se dobro držali u većem delu meča i bili blizu čak u finišu.

Na minut i po pre kraja igralo se na jedan posed, Crvena zvezda je jurila zaostatak i imala čak šut za izjednačenje, ali su Ostin Holins, pa Nikola Kalinić i Stefan Marković promašenim trojkama ispustili da donesu veliku dramu.

Malo je falilo da sve ode na drugu stranu, ali su izabranici Dejana Radonjića ipak morali da priznaju deveti poraz, pored šest pobeda, dok je katalonski velikan ostao na samom vrhu sa 13-2.

Najefikasniji na meču bili su Zvezdini Nikola Kalinić i Luka Mitrović sa po 15 poena, dok je Nejt Volters dodao 11.

Kod gostiju Najdžel Hejs-Dejvis je imao 14, Sertač Šanli i Roland Šmits po 11, a 10 je dao Nikola Mirotić, uz osam skokova.

Već za tri dana Zvezda čeka minhenski Bajern i imaće priliku da se vrati na pobednički kolosek.

Crvena zvezda se mučila u napadu na otvaranju meča, pa su tako gosti iz Katalonije brzo došli do osetne prednosti zahvaljujući trojkama Šanlija i Martinesa.

Već u četvrtom minutu imali su +11 (5:16) i četiri trojke (Šanli i Martines po dve), ali je Zvezdu brzo vratio Mitrović.

Nosio je iskusni krilni centar Zvezdu da ne klone, preuzeo je sve na sebe u trenucima dok nije išao dalekomentni šut domaćina (0/7 za tri), a onda mu se i pridružio Kalinić, a Volters trojkom "probio" post i doneo egal.

I to tako što Barselona četiri minuta nije dala koš, krajem prve i početkom druge deonice.

Teško se dolazilo do koša, na obe strane, pa se na odmor otišlo u egalu (31:34).

I čim je krenuo drugi deo meča usledila je rafalna paljba izabranika Šarunasa Jasikevičijusa. Kao što su u uvodu sa 6,75 metara bili precizni Šanli i Martines, tako su Hejs-Dejvis i Laprovitola u nastavku.

Jeste Kalinić imao odlične sekvence, držao je Zvezdu praktično sam, ali je Barselona bila nemilosrdna u šutu za tri poena. Iz svih uglova su pogađali, za razliku od prvaka Srbije i Jadrana, o čemu najbolje govori odnos u trojkama – tri naspram devet.

Tu je i napravljena razlika u trećoj deonici, u kojoj je katalonski gigant ubacio čak 27 poena, stekao dvocifrenu razliku, ali ni tu se Zvezda nije predavala.

Gurala je do kraja, iako organizacija napada i šut nisu išli, ali je bar odbrana funkcionisala, pa je na tri i po minuta pre kraja viđen egal (63:67).

Imao je još nekoliko šansi Radonjićev tim, ali je šut zakazao, ruka je zadrhtala, a izgubljena lopta Kuzmića, na trojku Kajla Kurika označila je kraj.

Šteta...

Utakmicu smo pratili u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

303 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu