Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.05.2021.

13:22

Kokoškov izabrao najbolje što Srbija ima za napad na OI

Selektor Srbije Igor Kokoškov je odredio spisak kandidata za nacionalni tim za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izvor: SS

Autor: SS

Kokoškov izabrao najbolje što Srbija ima za napad na OI
Foto: KSS

Reprezentacija će od 29. juna do 4. jula igrati na kvalifikacionom turniru, gde će se boriti za prvo mesto i odlazak na OI u Tokiju.

Turnir se održava u Beogradu, u dvorani "Aleksandar Nikolić", a osim Srbije učestvuju timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

"Orlovi" će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu.

U sklopu priprema, planirano je učešće na "Akropolis kupu" u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

Kokoškov je pozvao sve najbolje srpske košarkaše, uključujući svih šest NBA igrača, MVP-ja Evrolige Vasilija Micića, MVP-ja ABA lige Filipa Petruševa...

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (Virtus), Stefan Jović (Himki), Vasilije Micić (Anadolu Efes);

Bekovi: Aleksa Avramović (Estudijantes), Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks), Danilo Anđušić (Burg), Ognjen Jaramaz (Partizan), Branko Lazić (Crvena zvezda), Dragan Milosavljević (Mega), Marko Gudurić (Fenerbahče), Vanja Marinković (Valensija), Nemanja Nedović (Panatinaikos);

Niska krila: Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Valensija), Vladimir Lučić (Bajern), Dejan Davidovac (Crvena zvezda);

Krilni centri: Nemanja Bjelica (Majami Hit), Aleksej Pokuševski (Oklahoma Siti Tander), Alen Smailagić (Golden Stejt Voriors), Dalibor Ilić (Igokea);

Centri: Filip Petrušev (Mega), Nikola Milutinov (CSKA), Boban Marjanović (Dalas Meveriks), Miroslav Raduljica (Džeđijang), Nikola Jokić (Denver Nagets).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve