Košarka 209

Ponedeljak, 31.05.2021.

13:22

Kokoškov izabrao najbolje što Srbija ima za napad na OI

Selektor Srbije Igor Kokoškov je odredio spisak kandidata za nacionalni tim za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Kokoškov izabrao najbolje što Srbija ima za napad na OI IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

pogledaj statistiku

pre 2 godine

@purke po milioniti put pogledaj statistiku meca sa argentinom skola je imao 20poena 5 skokova i 2 asistencije a jokic 16/10/5
ne znam kako ga je to oducio sa duplo manje skokova i asistencija...imali su isti procenat suta...

Milan

pre 2 godine

Ono u cemo cemo biti najjaci je "dugacka" klupa (sto kazu Ameri). Svi bolji timovi imaju NBA igrace u prvoj postavi, ali je cesto klupa ta koja odluci teze utakmice. Naravno sve zavisi sta ce Ameri dovesti na Olimpijadu. Sudeci po tradiciji, dovesce najjaci tim sa mozda jos duzom klupom. Ako to ne urade, mi bi trebali uzeti zlato.
(gagi, 1. jun 2021 02:13)

I sto cemo imati 3 vrhunska igeaca - MVP NBA lige, MVP EL i F4 EL, i odlicnog beka iz plejof tima NBA. Jedan i zvanicno plej, jedan zvanicno centra, ali inace plej, i jedan bek koji moze da odigra pleja. Odlicni preduslovi da imamo ubitacan napad.

Analiik

pre 2 godine

Otkud Braduljica ovde?

Verujem Kokoškovu više nego svim beeeee92 komentatorima Ajedno, ali otkud Braduljica ovde?

Slab igrač, prosečan atleta, nikakva harizma...

ultrasrbin

pre 2 godine

(ljemenkacz, 31. maj 2021 13:28)
Nije bolest sve sto boli.
Evo ja cu da organizujem da se pojave, a ti i istomisljenici sakupite pare za osiguranje i naravno pun iznos ugovora ako se desi da se povrede i izgube ugovore.

aaa

pre 2 godine

Treba biti realan. Postoje minimum 3 reprezetnacije koje bi nas glat dobile. USA, Arg i Esp. Moderna košarka je fizička košarka a odbrana najvažnija.

Teodosić nije više onaj Teo, star je, fizički inferioran, ne igra odbranu.

Bjelica isto mator, izuzetno loše se kreće.

Naši najbolji igrači (Jokić, Bogdan i Micić) će doći nakon izuzetno napornih sezona.

Jokić nikada nije odigrao dominanto na turniru sa FIBA pravilima na tom nivou, gde je teren manji, gde ima manje prostora da mu se saigrači rastrče i da uputi čistu asistenciju. Sem Jaramaza, Avramovića (koji verovatno neće proći selekciju) i Kalinića i Lučića, nemamo atlete/trkače koje on može da hrani asistencijama za siguran koš.

Nedović je atleta ali veoma sklon povredama i rupa u odbrani.

Smajlagić i Pokuševski deluju WOW samo zbog timova u kojim igraju ali realno čime su oni zaslužili da igraju u seniorskoj reprezentaicji? Smajli je marginalac koji je pukim čudom tu gde jeste i apsolutno ne igra već je sparnig igrač za trening a Poku je dete od 19 godina, koji pre godinu dana nije igrao seniorsku košarku a samo je dobio masu minuta od fenjeraša u NBA koji je u ribild modu, ništa više. Ima ogroman potencijal ali trenutno nije produktivan, više izgubi nego što doprinese.

Bobi je mač sa dve oštrice. U nekim situacijama je šah mat igrač a u nekim drugim, nas matiraju upravo zbog njegovih mana.

S.Jović, Milutinov i Gagi dolaze iz perioda neigranja i oporavka od ozbiljnih povreda

GIFs

pre 2 godine

Mislim da bi bilo veoma lepo da: Vukčević (Real Madrid), Jović (Mega), Radovanović i pogotovo Petrović (Partizan) ako je moguće provedu ovog leta barem 7 dana s A reprezentacijom.
(Mlade nade, 31. maj 2021 18:21)
a iz zvezde Topić i Radojević 2005 i 2004 godište

selektor

pre 2 godine

Ako sve bude kako treba ocekujem da medalju osvoje sledeci igraci: Micic Teodosic Jovic Bogdanovic Guduric Pokusevski Lucic Bjelica Smajlagic Jokic Petrusev Marjanovic.

Veliki

pre 2 godine

Vladimir Lučić (Bajern)
Nikola Kalinić (Valensija)
Nemanja Bjelica (Majami Hit)
Filip Petrušev (Mega)
Nikola Jokić (Denver Nagets)
Nikola Milutinov (CSKA)

i 3, 4, 5 deluje brutalno samo ne znam oko petruseva kako se snalazi na cetvorci, ali smatram da lucic i kalina mogu igrati 4 po potrebi

Stručnjaci

pre 2 godine

Odlican spisak, mozda samo fali Micov. Bice pretesko odrediti najboljih 12 ali ako svi budu zdravi, mojih 12 su : Vasa, Teo, Jovic (Kalinic) Bogdan, Gudura, Lucic, Bjelica, Smajlagic ( Pokusevski) Petrusev, Jokic, Milutinov, Bobi. Kalinica sam stavio kao zamena Jovicu na ustrb Bogdana kao zamenu na pleju. Prosto ti dodje zao da ne mozes da stavis Nedovica, Dobrica, Vanju, Jaramaza, Gagija, Davidovca, Avramovica.., ipak, mislim da Kokoskov treba da stisne kao Kreso Cosic onomad i povede mlade snage tipa Petrusev, Pokusevski i Smajlagic.
(ministar za lobotomiju, 31. maj 2021 18:52)

Obožavam ove kriterijume po kojim Nedoviću nema mesta u timu ali je zato Smailagić "pokidao" sezonu i neupitan je za prvih 12. Da li ste vi ljudi pri čistoj svesti?

Mali

pre 2 godine

Miloš Teodosić (Virtus)
Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (Panatinaikos)
Ognjen Jaramaz (Partizan)

Dopada mi se ovaj izbor od 6 "malih"
Dva pleja, dva sutera i 2 izuzetno brza i prodorna igraca.

gagi

pre 2 godine

Ono u cemo cemo biti najjaci je "dugacka" klupa (sto kazu Ameri). Svi bolji timovi imaju NBA igrace u prvoj postavi, ali je cesto klupa ta koja odluci teze utakmice. Naravno sve zavisi sta ce Ameri dovesti na Olimpijadu. Sudeci po tradiciji, dovesce najjaci tim sa mozda jos duzom klupom. Ako to ne urade, mi bi trebali uzeti zlato.

wer

pre 2 godine

...Iz aviona se videlo da se Djordjevic i Jokic ne gotive...

pa to je bas cudno zar ne?
debelom jedno leto bilo gotivnije
da preskace gume, zdere gomboce i timari konje
dok je ostatak ekipe izginuo za srebro na EP

onda je na SP dosao kao po kazni,
razvlacio se po terenu, svadjao sa sudijama,
blam bilo i gledati koliko ga zabole

moze da bude igrac kakav god hoce,
milioni na racunu, mvp, salute burazeru
ali kao covek ce uvek biti slinica
i to e to

Igor Kokoškov (Fenerbahče)

pre 2 godine

Miloš Teodosić (Virtus)
Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (Panatinaikos)
Ognjen Jaramaz (Partizan)

Vladimir Lučić (Bajern)
Nikola Kalinić (Valensija)
Nemanja Bjelica (Majami Hit)
Filip Petrušev (Mega)
Nikola Jokić (Denver Nagets)
Nikola Milutinov (CSKA)

miki

pre 2 godine

Micic, Teodosic
Bogdanovic, Nedovic, Avramovic(Jaramaz)
Guduric, Lucic
Bjelica, Pokusevski
Jokic, Petrusev, Raduljica

Mislim da je ovo trenutno najjaci sastav. Da je zdrav Milutinov bi isao umesto Raduljice. Guduric i Pokusevski su stavljeni na poziciju vise. Moze biti problem pozicija krilnog centra, tu realno imamo samo Bjelicu koji je vec u godinama. Mislim da Petrusev moze odigrati cetvorku pogotovu u paru sa Jokicem. Petrusev definitivno zasluzuje pre Marjanovica. Pokusevskog povesti kao zalog za buducnost da oseti atmosferu.

Aleks

pre 2 godine

Ako Atlanta ispadne u polufinalu konferencije, Bogdan će doći sigurno na kvalifikacioni turnir, takav je. Inače i Joka i Bobi i on nisu sigurni za to i treba drugi da iznesu bez njih. Kao i uvek previše pametovanja i opet pritisak na momcima, najjači smo, osvajamo lagano i sl. Takođe je tu gomila besmislenih opservacija, npr. ta da je Birčević bio ispred Jokića na SP, ili da Teo treba da prihvati da trči i igra odbranu. Teo nije trčao i igrao odbranu ni u prajmu, a kamoli sad. Par stvari:
1. Moj stav se zna, ja sam protiv toga da se igra iz Denvera preslikava na reprezentaciju. Prvo jer klub nije reprezentacija, drugo jer je to nemoguće uraditi, pogotovo ako on ne bude igrao na kval. turniru. Igra se bazira na onome što je trenutno na raspolaganju, a svakako je jedan od nosilaca igre.
2. Imamo dosta kreatora, što primarnih, što sekundarnih. Primarni Vasa, Jokić, Teo, kao sekundarni definitivno najjači Bogdan. Videćemo kako će to uklopiti.
2. Igrači su napredovali: Vasa najviše od svih, Jokić se uozbiljio i on i Bogdan igraju bolju odbranu, zdravi Milutinov je najbolji C Evrope, a deluje da se Gudurić opustio.
3. Valjda će Bogi konačno dobiti tu kapitensku traku, majka mu stara :)

SNS LGBT

pre 2 godine

Spisak je fantastican, osim mozda Kalinica zbog predjasnjih izjava. Ne ide mi u glavu da ce covek pevati Boze pravde dok " deli to Kosovo sakom i kapom kao vodja" i usput, Srbe naziva divljacima u odnosu na Engleze i Nemce.

Milan

pre 2 godine

Selektor ne određuje ko će biti pozvan, već stručni savet, čega je selektor samo jedan mali deo. Ovde vidimo minimum 3 poziva iz čistog respekta.

Milutinov nije igrao sezonu, njemu će trebati meseci i meseci da se vrati u formu, neozbiljno je računati na njega.

Gagi isto dolazi iz godine rekovalescencije posle veoma duge pauze i dugog perioda bez tima, poziv verovatno iz drugih razloga.

Pokuševski, čist pokazatelj da na njega računaju. On je lud ako se odazove jer mu je ovo najvažnije leto i profesionalne pripreme u životu, od mu direktno da zavisi cela karijera. Čak i da uzmemo zlato sa njim na OI, i da on bude iznad prosečno zapažen, to njemu za profesionalnu karijeru vrlo malo znači. Bilo bi dobro za njega, kao i dugoroično za našu reprezentaciju, da se ovaj put on NE odazove, nego da odradi valjane pripreme sa Oklahomom.

starteri:
1. Micić
2. Bogdanović
3. Lučić
4. Bjelica
5. Jokić

klupa:
1. Avramović
2. Nedović
3. Kalinić
4. Smailagić
5. Marjanović
2. Anđušić/Jaramaz
4/5. Petrušev

cika velja

pre 2 godine

roster je vrhunski. spoj mladosti i iskustva. sve to treba lijepo upakovati i uzeti medalju. ima tu jos odlicnih ekipa pored SAD, kanada je vjerovatno po imenima najjaci tim posle amera, australija je odlicna, spanija vrhunska, francuska izuzetno jaka. svaka medalja bi bila uspjeh, finale sa amerima premija i spektakl. sto se tice uzeg izbora neki igraci moraju biti nagradjeni kao nosioci igre u kvalifikacijama, mozda cak i da udju u 12 (andjusic, avramovic), dobric za odlicnu sezonu kao i petrusev. zavisi jos dosta od povreda (milutinov, nedovic), nadam se da ce svi biti zdravi pa nek kokoskov bira. uglavnom, vjerujem da je ovo uzi spisak iz kojeg nece biti lako izabrati 12 za OI:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Vasilije Micić;
Bekovi: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović;
Niska krila: Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić;
Krilni centri: Nemanja Bjelica, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić;
Centri: Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Nikola Jokić.

ministar za lobotomiju

pre 2 godine

Odlican spisak, mozda samo fali Micov. Bice pretesko odrediti najboljih 12 ali ako svi budu zdravi, mojih 12 su : Vasa, Teo, Jovic (Kalinic) Bogdan, Gudura, Lucic, Bjelica, Smajlagic ( Pokusevski) Petrusev, Jokic, Milutinov, Bobi. Kalinica sam stavio kao zamena Jovicu na ustrb Bogdana kao zamenu na pleju. Prosto ti dodje zao da ne mozes da stavis Nedovica, Dobrica, Vanju, Jaramaza, Gagija, Davidovca, Avramovica.., ipak, mislim da Kokoskov treba da stisne kao Kreso Cosic onomad i povede mlade snage tipa Petrusev, Pokusevski i Smajlagic.

Avangarda

pre 2 godine

Al kad krene ovo lozenje tipa osvajamo zlato itd. nikad se nije dobro zavrsilo, treba da budemo ponosni sto imamo ovakve igrace ali i skromni, bez nepostovanja protivnika i ostalih nasih cestih ispada. OVAJ PUT MOLIM VAS BEZ PRITISKA NA NASE MOMKE, DOK GOD SE BORE ZA SRBIJU, MOGU I POSLEDNJI DA BUDU STO SE MENE TICE.

Milivoje

pre 2 godine

Od Jokica i Bogdanovica i Marjanovica nema ništa za kvalifikacije. Najače da bez odmora dođu u Beograd na okupljanje da igraju kvalifikacioni turnir. Može ali reskiraju povrede. To neće dozvoliti ni njihovi NBA timovi. Oni mora da pauziraju od košarke barem mesec dana da odmore telo.

Mlade nade

pre 2 godine

Mislim da bi bilo veoma lepo da: Vukčević (Real Madrid), Jović (Mega), Radovanović i pogotovo Petrović (Partizan) ako je moguće provedu ovog leta barem 7 dana s A reprezentacijom.

Purke

pre 2 godine

Imamo ekipu koja je najbolja posle USA (ako dodju u jakom sastavu). Ali neke stvari trebaju da budu jasne, a to je da Jokic do sada nikada nije bio lider reprezentacije (i to apsolutno zasluzeno). Partija koju je pruzio protiv Argentine je sramna, cica Skola ga je oducio od kosarke i treba dobro razmisliti ko ce biti lider nove genracije (Bogi je nestvaran, ali nije bezobrazan dovoljno da bi komandovao pojedincima). Teo ce izgurati jos ovo takmicenje kao kapiten, ali posle toga ce biti bas cupavo. I jos jedna stvar, Djordjevic je napravio izuzetne rezultate imajuci u vidu celo stanje reprezentacije kada ih je preuzeo, a ovi strucnjaci sto pisu o mecu sa Slovenijom treba da se podsete u kakvom smo sastavu bili i plus Jovic na instrumentima. I da, kod tog istog Djordjevica su se kalili i Micic i Jokic i ostali od kojih sada ocekujemo sam vrh. Ovo je poslednje takmicenje nekih momaka koji su puno dali nasoj zemlji i nadam se da ce se oprostiti sa medaljom. I odmah da budemo jasni, to kako Jokic igra u NBA to tako nece moci po FIBA pravilima i nacinu igre, to nemojmo da se lozimo. Nek' nam je srecno

Sale

pre 2 godine

Na spisku je ono najbolje što trenutno imamo,kakav će biti konačan,videćemo...Ovde se mnogo vodi polemika oko Jokića,da li on treba da bude nosilac igre a zanemaruje se to da Jokić gotovo da nije igrao evropsku košarku u kojoj se igra mnogo grublje,sa jakim odbranama...On se super uklapa u NBA ali je loše odigrao svjetsko prvenstvo,nije samo Djordjević kriv za to...Kad igraš za reprezentaciju,podređuješ se timu a ne tim tebi...Ako ti je trener dao drugu ulogu,daj sve od sebe...Imao sam utisak da je svojim zalaganjem,koje nije bilo na visini,izlagao svoj protest zbog uloge u timu koja mu ne odgovara...Potpuno se slažem sa vraćanjem Nedovića i Kalinića...Ovaj prvi je u reprezentaciji uvek bio podcenjen,imao malu minutažu u odnosu na Bogdanovića kome je apsolutno sve dozvoljeno...A Kalina je uvek ginuo za dres i pun mi je onih koji se kače za nečije izjave o ovome i onome,glume patriotizam a kada zatreba,nigdje ih nema

Diletant

pre 2 godine

Brutalan spisak. Malo me brine odbrana, dok smo u napadu itekako potentni. Ne sumnjam da će selektor to lepo uklopiti da u svakom trenutku budemo dobri na obe strane terena.
Verovatno bi najbolja petorke bile
-Vasa, Bogi, Luča, Kalina i Jokić.
-Teo,Milosavljević/Lazić,Gudurić, Bjelica i Milutinov.
Žao mi je što na spisku nema Štimca, trebaju ekipi takvi poput njega i Novice, ljudi koji će podići i motivisati ekipu.
Puno sreće momci, nek vas zdravlje posluži i ostavite srce na teren !

bricktop

pre 2 godine

bogdana,micica i jokica ne treba ni zvati za bg turnir,trebaju da se odmore.ako ne mozemo s ostalima da dobijemo ostale ucesnike onda nismo ozbiljni.u timu moraju da budu petrusev i pokusevski od mladih.to nam je buducnost,sansa im je da se pokazu i kale uz veterane.ne ocekujem da ce oklahoma pustiti pokua ali da vidimo.nikad nismo imali veci izbor dobrih igraca,valja sve to uklopiti.imamo sve,i iskustvo i mlade u naletu.ako povrede zaobidju,mozemo biti beton

Andy

pre 2 godine

Odlicno je sto je pozvao ovoliko igraca. Nadam se da ce ici najspremniji i oni koji mogu najvise da pruze. Steta sto su neki igraci imali teze povrede pa nece bas biti u najboljem stanju za ovo okupljanje. Za sada mi se cini da ce od ovih najvise moci da pruze Teodosic, Micic, Bogdanovic, Gurovic, Nedovic, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Petrusev, Marjanovic i mozda Milutinov ako se oporavio. Nadam se da ce neki igraci shvatiti da su pozvani na okupljanje ili jer predstavljaju buducnost ili da bi neki kvalitetniji igraci dobili jake treninge, ali mozda neki od njih i doceka svoju sansu pa udje u tih 12. Neki od igraca kao sto su Lazic, Davidovac i Dobric se nekada previse loze i na treninzima, tako da se nadam da nece opet povrediti nekoga od nasih igraca.

Polako sa sastavima

pre 2 godine

Mnogo nepoznanica. Prvo ne zna se situacija sa Milutinovom (operacija ramena). Nedović već dugo ne igra za Panatenaikos, ni tu baš nije najjasnije stanje. Za Pokuševskog je najavljeno iz Oklahome da ovog leta mora da radi na mišićnoj masi. O Joviću ne znam ništa, u kakvom je fizičkom stanju, da li ima nekakvu povredu.

Аки

pre 2 godine

Лазић,Давидовац,Добрић,Јарамаз вишак!!! Звезда и Партизан у свом ростеру немају ништа што је иоле вриједно чак и за шири списак!!!

Samo moje mišljenje

pre 2 godine

Fenomenalan spisak. Sad samo treba sastaviti tim, naći svakome pravu poziciju i stvoriti hemiju. Kokoškov to ume, moje bezrezervno poverenje.

Rokabili

pre 2 godine

Ilić i Lazić su višak, sve ostalo ok... Možda je mogao još neki mladi čisto da prođu pripreme ali dobro nema se sad vremena za to...

SrbEUin

pre 2 godine

Svaka velika rep odaje počast svojim najboljim (sada starijim) igračima koji su godinama vukli tim do pobeda. Bilo bi totalno nekorektno da se oni ne oproste od rep na OI. Tim pre što ni sada ni za dlaku nisu slabiji od pozvanih naslednika. A imaju planinu iskustva i znaju se međusobno bolje nego braća rođena.
Španija tako osvaja titule.
U ekipi moraju biti Teo, Bjeli, Bobi, Kalina i Nedović, a voleo bih i Gagi.
Tu im jemesto, ne samo po ranijim zaslugama već i po trenutnoj igri i formi.
Ostali imaju još olimpijada pred sobom.

Драганче

pre 2 godine

Што није звао малог Накића? Значило би му да буде макар на ширем списку и да зна да се рачуна на њега. Ја само молим Бога да не буде повреда, не сећам се када смо отишли комплетни на такмичење.

Džoni

pre 2 godine

Samo da se povede 5 visokih i 7 "niskih" i nema zime. Da se ne napravi Đorđevićeva greška gde je poveo 4 centra i još dva krilna. Sve slabosti toliko visoke i trome ekipe su se pokazale protiv Španije, a pre svega Argentine kada nas je kepec Kampaco razneo jer nije imao ko da ga čuva zbog povrede Gagija i ne pozivanja naknadno nekog specijaliste za odbranu tipa Lazić.

igor

pre 2 godine

To je to. Jos samo Frenk Kaminski. Nadam se da nisu odustali od njega, narocito ne zbog onog tipicnog ne treba nam stranac bla bla... Covek je srpskog porekla , igrao je za Srpske Orlove u Americi, ima veliku želju da nastupa za Srbiju. Iza sebe ima sest sezona u NBA ligi i bio bi od velike koristi

Randy Marsh

pre 2 godine

A Micov? Saletu se to dosta zameralo, a sad ga niko ni u komentarima ne pominje.
Ja lično mislim da njemu ni nije mesto na ovom spisku. Najviše zbog godina. A mesto veterana je za narednih 10 godina namenjeno Teu :)

bruce

pre 2 godine

Ono kad se javi treceligas da kritikuje superligasa
(as, 31. maj 2021 15:35)



gdje ti vidis tu kritike ? rekao sam samo istinu i btw superligasi su usa, spanjolska, argentina,...........pa cak i slovenci. vi sami sebe proglasili silom a nikad nista niste osvojili. o boze haha

JPR24

pre 2 godine

Kad se završava NBA playoff? Da li će Bogdanović i Jokić uopšte moći da igraju?
(Subjektivno, 31. maj 2021 13:26)

22og Jula najkasnije. Atlanta će najverovatnije igrati barem još jednu seriju, Denver videćemo. Kako god, teško da će moći igrati na kvalifikacionom turniru. Ostali, Bjelica, Pokusevski, Smailagic, oni su već slobodni...

Slatke muke

pre 2 godine

Sve je uzeto u obzir za siri spisak. Bravo! Moj izbor za zadnjih 12 za OI bi bio: Teo, Vasa, Jovke (Jarmaz), Bogdan, Gudura, Kalina, Lucic, Bjelica, Dobric, Jokic, Milutinov (Bobi), Petrusev
Ako je Jovke povredjen, zamena je Jarmaz.
Ako je Milutinov povredjen, zamena je Bobi.
Tri pleja bih imao u timu, jer i Teovo zdravstveno stanje moze da bude problem, a pozicija je kljucna za raznovrsnu igru repke,
(Demar Derozan, 31. maj 2021 15:07),

sve zavisi od toga kakvu ce koncepciju da izabere Kokoskov, tj ako igru bazira na Jokicu, onda mu ne treba 3 pleja, odnosno tu su na plaju Jokic :-), Teo i Vasa, ima i Bogdana za pomoc! I meni deluje da bi Dobric mogao da se nadje u 12, posebno sto je moguce da ocekujemo Kalinu kao veliku ispomoc na 4-ci(ako Dobrica gledamo kao 3-ku, iako je 2-3). Otvara se jos jedna mogucnost, a to je Petrusev na 4. Ako ovako bude, za to jedno mesto u 12, umesto 3-ceg pleja konkurisu Nedovic(jeste sjajan, ali je i mnogo kilav), Pokusevski(uvek je bila praksa nekog mladog voditi), Jaramaz, a mozda cak i Andjusic...

P.S. Gotovo sam siguran da ako ne bude bas morao, sigurno nece voditi Bobija

lal

pre 2 godine

Čemu sluzi Guduric?
Bolji je Lazic od njega 100x za ekipu.
Grobar sam cisto da se zna.
(Radijator, 31. maj 2021 14:43)
stvarno ne znam... igrao i kod zoca i kod kokoskova u feneru... mozda turci ponude milionce i za le branka?!?
ja sam ciganin, ako je to uopste bitno... i naravno da gotivim kapitena, ali brate... najgori moguci gudura je uspeo da nam donese vodjstvo protiv argentine na pet minuta do kraja... on je uvek opasan i potreban ekipi... pogotovo sada kada kokoskov svakodnevno radi sa njim i zna sta moze da ocekuje...

Miroslav Celic

pre 2 godine

Top spisak

Bez da mracim .... Bobijeva uloga mi je uloga u kosarkasoj ekipi sem stvaranja atmosfere i zabavljackih nastupa na zagrevanju diskutabilna.

Covek uzeo pare na Bogom date fizikalije , ali kako ulazi u godine realno za ozbiljniju kosarku nije.. sa kim on moze da se nosi .. iole brzi centar ce se naigrati pored njega

as

pre 2 godine

sve super pregazite male nebitne zemlje kosarke i onde se pojave argentina, spanjolska,..... i bye bye bye . uvijek isto, prvo kao mnogo smo jaki pa onda kmecanje
(bruce, 31. maj 2021 15:13)

Ono kad se javi treceligas da kritikuje superligasa

Milan

pre 2 godine

Treba zvati na širi:
Nikolu Jovića (Mega),
Tristana Vukčevića (Real),
Maria Nakića (Ostende)
...

Treba misliti na budućnost i dati tim mladim ljudima mogućnost da treniraju sa našim najboljim košarkašima i zvezdama.

afrogipsy

pre 2 godine

Lazic apsolutno zasluzio na da bude na sirem, nego i na uzem spisku. I to u ovoj prejakoj konkurenciji. Kad ce Milutinov moci da zaigra , uh kada bi se i on oporavio...

Demar Derozan

pre 2 godine

Sve je uzeto u obzir za siri spisak. Bravo! Moj izbor za zadnjih 12 za OI bi bio: Teo, Vasa, Jovke (Jarmaz), Bogdan, Gudura, Kalina, Lucic, Bjelica, Dobric, Jokic, Milutinov (Bobi), Petrusev
Ako je Jovke povredjen, zamena je Jarmaz.
Ako je Milutinov povredjen, zamena je Bobi.
Tri pleja bih imao u timu, jer i Teovo zdravstveno stanje moze da bude problem, a pozicija je kljucna za raznovrsnu igru repke,

trik

pre 2 godine

Mojih 12
Kec: Teodosic, Micic
Dvojka: Bogdan, Guduric, Nedovic/Gagi
Trojka: Lucic, Kalinic
Cetvorka: Bjelica, Pokusevski
Petica: Jokic, Bobi, Milutinov

Sasa

pre 2 godine

Nadam se da će se svi i odazvati.
Prva petorka:
1.Micić
2.Bogdanović
3.Nedović
4.Bjelica
5.Jokić

Druga petorka:
1.Teodosić
2.Jović
3.Kalinić
4.Pokuševski
5.Raduljica/Marjanović

Realno mogu 3 vrhunske petorke da se naprave.
(DJK, 31. maj 2021 13:49)


A Lucic i Milutinov ?

laza

pre 2 godine

gdje ti vidis tu kritike ? rekao sam samo istinu i btw superligasi su usa, spanjolska, argentina,...........pa cak i slovenci. vi sami sebe proglasili silom a nikad nista niste osvojili. o boze haha
(bruce, 31. maj 2021 15:46)
ko vi u fudbalu i rukometu.
košarka:
srbija- hrvatska 9-0 h2h
micić mvp evrolige
jokić mvp nba.

zxc

pre 2 godine

(Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.
(Aki, 31. maj 2021 14:14)


A kako je to Jokić bio podređen Birčeviću?
Vrtite neke komentare i lupate gluposti. Pogledaj koliku minutažu je imao Birčević, a koliku Jokić.
Jokić je posle Bogdana i Jovića ima najveću minutažu, 22,6 min/utak, a Birčević je imao najmanju minutažu od svih igrača, 8,7 min/utak.
Birčević protiv jačih timova ili nije igrao (protiv Argentine i SAD) ili je imao minutažu do 3 minuta (protiv Italije, Španije i na kraju protiv Češke). Veću minutažu je imao samo protiv smešnih timova koje smo pregazili.
Niti je Jokic bio podređen, niti je "nosio peškire" Birčeviću.
Sve se ovo može proveriti za nekoliko minuta.

Mladen

pre 2 godine

Teodosic, Micic, Avramovic, Bogdanovic, Pokusevski, Kalinic, Lucic, Bjelica, Smailagic, Petrusev, Jokic i Milutinov. Ja bih vodio ovih 12 ako svi zele da igraju. Da se malo podmladi reprezentacija, 4 beka + Poku koji u NBA vise igra bek/krilo nego krilnog centra. Marjanovica ne bi ni zvao em je mator em rupa u odbrani a ako ostali igraju i onako bi bio tek 3. centar, bolje neko mladji. Avramovic mi deluje bolja opcija kao 3. plej i igrac zadatka od Jovica/Nedovica a ako neko od visokih ili krila nece/povredjen onda jedan od njih dvojice kao 12.

Džoni

pre 2 godine

Odlično je ovo, ali igru napraviti oko Jokića i preslikati ono što igra Denver. Plej (Vasa) prenosi loptu, daje Jokiću on uručuje bekovima i niskim krilima ili igra leđima na koš, a nema centra koji ga može sam zaustaviti bez faula, pokretljivost, trčanje bekova i krila, ako ga udvoje izbacuje na šut za tri ili bekovi idu na ulaz i to je sva filozofija. Znači Jokić da nam bude distributer lopti na vrhu reketa i nema zime. Kad Jokić može u NBA da igra po 35 minuta i više, može i sada, kad je on napolju onda igrati drugačije, ali nikako od Jokića praviti nekog centra tipa Milutinov(odličan, ali drugačiji tip igrača) ili ne daj Bože neku četvorku??? Samo ne izmišljati toplu vodu i gledati kako tim ukomponovati sa Jokićem a ne obratno i iskoristiti pun njegov potencijal. Da se razumemo i bez Jokića bi ovo bio paklen tim, ali kad već imaš najkorisnijeg igrača NBA lige bilo bi neozbiljno to ne iskoristiti. Možda čak pozvati i Malouna da prenese neke napadačke akcije?

lal

pre 2 godine

Ali Lazić? Vanja? Koliko god mi bio drag kao grobar, ne znam zašto je on na spisku kad je prikovan za klupu u Valensiji.

U svakom slučaju, po imenima kidamo, bukvalno najbolje što ova zemlja ima, i ponovo kažem da bih rotirao uloge Milojeviću i Kokoškovu.
(Inner Voice, 31. maj 2021 14:30)
kao veliki ljubitelj kosarke cesto gledam utakmice partizana... mozda je to nekima cudno, ali navijam za partizan kad god to nije protiv interesa crvene zvezde (ima jos jedan tim, ali da ne skrecem sa teme)...
meni je marinkovic toliko zivaca iskidao, da sam se molio da ne zaigra za reprezentaciju u nekom vaznom mecu, moje srce to nece izdrzati...

ivan grozni

pre 2 godine

@NijeBitno
Da li je realno da se toliko odomacilo to da je Jokic kao bio zamena Bircevicu,ovaj pocenjao protiv Filipina i boranije,protiv Argentine nije ni igrao,Jokic ceo mec,ali Jokic bio rezerva Bircevicu.Pa ludji ste od onih sto vecito traze tabelu NBA zapada,majke mi

statističar

pre 2 godine

Stotine komentara a niko da pogodi prvih 12 (ako svi budu zdravi na pripremama).
Prvi plejmejker Vasa Micić, rezervni Teodosić (zbog slabije igre u odbrani)
Bekovi: Bogdanović (ujedno rezervni plej), NBA Gudurić i Nemanja Nedović (fantastična sezonau Grčkoj).
Niska krila: E tu nastaje problem. Siguran je Vladimir Lučić kao član najbolje petorke Evrolige a da li će biti u timu Kalinić zavisi da će selektor pre šansu dati krilnom centru Alenu Smailagiću!!!!
Krilni centri 100% sigurni: Bjelica i Pokuševski. Kako je Beli već napunio 33 godine i stižu ga sve češ
e i povrede možda će Olimpijada biti njegov oproštaj od reprezentacije. Ako to nagovesti selektoru onda mora u tim Smailagić jer za evropsko moramo imati bar njega i Pokuševskog, bar dva PF-a!
Naša reprezentacija UVEK ide na takmičenja sa 4 centra i tako će biti i ovoga puta pre svega zato što je Jokić premoren. Petrušev će da čeka da stekne iskustvo, idu stariji od njega Bobi, Milutinov i Raduljica. Mnogi će se buniti ako u timu bude Raduljica, ali on za reprezentaciju igra fenomenalno kada je na pleju Teodosić. Raduljica je na asistencije Teodosića postizao oko 30 koševa, njih dvojca igraju fantastičan pik-end-rol - samo im treba jedan odličan šuter u korneru i razbijaju svaku drugu petorku osim Drim tima. To može da bude još jedan minus za Kalinića.
Naravno NIKADA nisu fiksne petorke, ali na papiru:
1)Micić; 2) Bogi; 3) Lučić; 4) Beli i 5) Jokić
PG)Teodosić SG)Gudurić SF)Nedović PF)Poku C)Milutinov/Raduljica

afrogipsy

pre 2 godine

Pkusevski je nisko krilo , a na poslednjim utakmicama je igrao beka ( iako ima 2.13) on ne igra na poziciji krilnog centra. Jaki smo kao zemlja, ako se budu svi odazvali oduvacemo.

Ostin A

pre 2 godine

Kad se završava NBA playoff? Da li će Bogdanović i Jokić uopšte moći da igraju?
(Subjektivno, 31. maj 2021 13:26)

Ako uđu u finale Istoka/Zapada, neće igrati. Takođe, to važi i za Marjanovića.

beogradski

pre 2 godine

E sad ćemo da vidimo da li su bogdanu i jokicu bitniji nba mecevi od svoje zemlje.


Ako se ne pojave na okupljanju reprezentacije 12.Juna, treba ih suspendovati na 2 godine.

Ma da Jokic ce verovatno doci jer mu je Nurkic preokrenuo seriju.

Bogdan je svakako rekao da može djenkins da igra umesto njega
(ljemenkacz, 31. maj 2021 13:28)

Kako da dodju kad im traje sezona. Od Jokica, Bogdana i Marjanovica verovatno nema nista, kada su kvalifikacije u pitanju. Jeidno ako im timovi ispadnu. Takodje, igranje za reprezentaciju nije moranje, i ako oni imaju neki dogovor sa selektorom, ko si ti da ih suspendujes. Na kraju krajeva, Jokic je do sada odigrao 76 meceva sa 30+ minuta u NBA ligi. I da preskoci kvalifikacije, razumljivo je. Cenim da bi ti zavrsio na respiratoru posle prve cetvrtine jedne utakmice, tako da, tisina. Bogdan do sada nije preskocio niti jedno okupljanje, svoj patriotizam je dokazao vise puta. I da, navijam za Zvezdu, to moram uvek da naglasim kada pricam o Bogdanu, jer cim ga neko hvali, odmah je grobar. Bogdan je CARINA.

dare slovenac

pre 2 godine

Daj sklonite molim vas više Teodosića i Raduljicu.
(M, 31. maj 2021 14:55) # Link komentara

Teo je uvjek bio tu za reprezentaciju, za njega mora biti mesta...i još uvjek može dati mnogo...

Sasa

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom?
(NijeBitno, 31. maj 2021 13:48)

Da se zameri što sa najjačim timom koji smo imali još od 2002. nije uzeo zlato iako su Ameri došli sa banana timom i ispali pre finala. Da se zameri i što ga je Kokošev odučio od trenerskog posla na Evropskom prvenstvu sa 2 odlična igrača i sa timom amatera osim Dončića i Dragića. I na kraju da se zameri što pored svega toga krivio je svakog drugog samo da ne preuzme odgovornost.
(Legend, 31. maj 2021 14:08)

Da li se ti uopšte sećaš sa kojim tikom smo igrali po evropsko prvenstvo ? Niko osim Bogdana oz prve petorke ( jeste Teo ali se povredio ). Mi imali jednog krstenog igrača a oni dva pa opet za malo da dobijemo . Bogi je na toj utakmici igrao 40minita na pleju .

bruce

pre 2 godine

Micic
Bogdanovic
Lucic
Bjelica(Petrusev)
Jokic

kakav tim!
(pametan momak, 31. maj 2021 13:31)




sve super pregazite male nebitne zemlje kosarke i onde se pojave argentina, spanjolska,..... i bye bye bye . uvijek isto, prvo kao mnogo smo jaki pa onda kmecanje

lal

pre 2 godine

Gudurić, Nedović i Lazić truli igrači. U San Marinu ne bi mogli igrati...
(Rs, 31. maj 2021 14:33)
kapirate li vi koliko smo mi jaki, kada neki imaju ovakve komentare za pojedine reprezentativce... ^^
da su nam ministri u rangu gudure, laze i nedovica, mi bismo bili svedska...

Иван

pre 2 godine

Очекиван прелиминарни избор. Отприлике се зна најбољих 14:

Мицић, Теодосић, Богдановић, Недовић, Гудурић, Лучић, Калинић, Покушевски, Бјелица, Смаилагић, Петрушев, Јокић, Марјановић и Милутинов.

Двојица ће отпасти. Васа, Богдан и Јокић су по мени тројица најсигурнијих. Доста ће зависити од Теа. Он по први пут неће бити "главни" у репрезентацији после много година. То ће бити Никола, најбољи играч света. Е сад, Јокић није тип особе који ће рећи "ја сам главни, има сви да ме слушате". Он је питом, радиће своје најбоље што уме. Буде ли Тео забушавао и нарушавао ауторитет Јокићу и селектору, Кокошков ће морати да пресече и Милош ће бити један од двојице који ће отпасти. Буде ли прихватио да трчи и игра одбрану, имаћемо "дрим тим". Исто ће зависити доста и од стања Милутинова, који је био дуго повређен.

Игор ће бити на слатким мукама да одреди концепцију. Мене занима хоће ли Калинић играти четворку. Лако може да се деси да Покушевски буде тројка у пару крила с њим. Смаилагић је исто занимљив, могао би да се врати на прави пут преко репрезентације, поготово ако га упаре с Јокићем, пошто он с Николом много боље паше него Бјелица, на пример (који стоји само на тројци, слабо игра под кошем). Исто је питање како ће користити Недовића: Немања је користан уз Јокића, док у концепцији поред Теа неће доћи до изражаја. То је евентуално петорка где би Богдан био на тројци. Страшан састав на папиру! Много могућих тактичких варијанти, видећемо за шта ће се одлучити селектор.

Jevdja

pre 2 godine

Hmmm jaki smo ko zemlja:
Teodosić
Micić
Jović
Bogdanović
Gudurić
Nedović
Kalinić
Lučić
Pokuševski
Petrušev(Milutinov,videćemo zbog povrede)
Jokić
Marjanovic

Cile

pre 2 godine

Jović
Micić
Nedović
Boban
Bjelica

Najbolja naša petorka ako želimo ZLATO!
(Samo ZVEZDA, 31. maj 2021 13:40) Bjelica navija za Partizan, pozzz

H2H

pre 2 godine

Teodosić
Micić
Nedović
Bogdanović
Gudurić
Lučić
Kalinić
Bjelica
Pokuševski
Marijanović
Raduljica
Jokić

Jović i Milutinov teško da će se potpuno oporaviti nakon povreda, Jaramaz, Dobrić i Smailagić, čekaju svoju šansu.

Otheym

pre 2 godine

Verovatno bez Bogana i Jokića u kvalifikacijama. Još im ni playoff nije gotov a već za mesec dana kreće turnir.
Po meni gledajući trenutnu formu i sezonu:
1) Micić, Teo
2) Gudurić, Nedović, Dobrić
3) Lučić, Kalinić
4) Bjelica, Smailagić
5) Bobi, Pokusevski, Petrušev

Naravno za OI upadaju Bogdan i Jokić umesto Dobrića i Petruševa.
Milutinov je svakako bolji igrač od Petruševa, ali je propustio veći deo sezone, dugo nije igrao i pitanje je u kakvoj će formi biti i fizički i sa tehnikom.
Na pozicijama 2 i 5 smo sila, na 1 i 3 isto dosta jaki (Teova odbrana je jedini problem). Po meni na 4 smo najtanji jer su Bjelica i Smailagić uglavnom malo igrali i kada su igrali, to je bio garbage time.
Šteta što nema mesta i za Marinkovića i Jaramaza.

sofronije

pre 2 godine

Mojih dvanaest igraca bi bilo:
Prva petorka:
Micic
Bogdanovic
Lucic
Bjelica
Jokic

Zamene:
Jovic
Nedovic
Guduric
Pokusevski
Milutinov

i pozvao bih jos
Petruseva i Smailagica

Mnogi bi po kvalitetu trebali da budu tu ali mesta ima samo za 12 igraca, pre svega mislim na Teodosica ali mislim da smo sada dovoljno jaki da mozemo bez vecih posledica da menjamo cak i jednog Tea koji je koliko god dobar bio ipak u godinama...

Realna prica

pre 2 godine

I opet bice ista prica...debakl...bez medalje..imena samo na papiru malo jaca...a sem Bogdana niko srca nema da igra za svoju zemlju, a znamo kako svi zapnu na olimpijadi

Aspera

pre 2 godine

sve grobarski treneri...
(živa istina, 31. maj 2021 13:54)

A koje druge imamo a da nisu stranci? Ovog sto motkama najuriste iz Zvezde?

Alarm

pre 2 godine

Igrači u tridesetim:

Miloš Teodosić (34)
Nemanja Bjelica (33)
Boban Marjanović (33)
Miroslav Raduljica (33)
Branko Lazić (32)
Vladimir Lučić (32)
Dragan Milosavljević (32)
Stefan Jović (31)
Danilo Anđušić (30)
Nikola Kalinić (30)
Nemanja Nedović (30)

Igrači od 25-30:

Bogdan Bogdanović (29)
Ognjen Dobrić (27)
Nikola Milutinov (27)
Vasilije Micić (27)
Aleksa Avramović (27)
Dejan Davidovac (26)
Marko Gudurić (26)
Nikola Jokić (26)
Ognjen Jaramaz (26)

Igrači mlađi od 25 godina:

Vanja Marinković (24)
Filip Petrušev (21)
Dalibor Ilić (21)
Alen Smailagić (21)
Aleksej Pokuševski (20)

Imamo 5 igrača u proširenom stastavu mlađih od 25, koji će biti naša budućnost, od toga dvojica (Petrušev i Pokuševski) koji mogu da budu svetska klasa (bar po dosadašnjim rezultatima). Igrači kandidati i za one tamo OI od 25-30, tri momka svetske klase - Jokić, Micić i Bogdan + Gudura i Milutinov. Momci 30+ možda Kalina i Nedović, mada Nemanja sa povredama i godinama teško. Ne kažem da se neće pojaviti neki novi Jokić, Micić, Bogdan, ali ovo je tanko za budućnost... Rani odlazak preko i ABA liga daju rezultate i tek će!

Aki

pre 2 godine

(Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.

Janko

pre 2 godine

Pored elitnih centara i krilnih centara koji konkurišu za repku jednostavno nema mesta za Marjanovića, koji koliko god gotivan lik bio jednostavno je rupetina u odbrani.

Gole

pre 2 godine

Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.
(Aki, 31. maj 2021 14:14) # Link komentara

Llasičan internet mozak i internet navijač.

Birč nije igrao ni u jednoj duže od 6-7 minuta ili nije ni ulazio uopšte. To što je Skola školovao duplo mlađeg Jokića nije problem Stefana niti je on uzimao šuteve. Ali bitno je da je to pljuvanje Stefana popularno pa daj i ja da opljunem.

Repka je hrvatska reč isto kao i fige

pre 2 godine

Ja ne znam zašto svi ovde zanemaruju Avramovića koji je u kvalifikacijama davao bar po 25 poena. Jako zahvalan igrač koji gine za reprezentaciju i ima veliko poverenje Kokoškova, tako da mislim da će se naći na užem spisku reprezentacije jer realno to i zaslužuje svojim dosadašnjim zalaganjem.

Legend

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom¿
(NijeBitno, 31. maj 2021 13:48)

Da se zameri što sa najjačim timom koji smo imali još od 2002. nije uzeo zlato iako su Ameri došli sa banana timom i ispali pre finala. Da se zameri i što ga je Kokošev odučio od trenerskog posla na Evropskom prvenstvu sa 2 odlična igrača i sa timom amatera osim Dončića i Dragića. I na kraju da se zameri što pored svega toga krivio je svakog drugog samo da ne preuzme odgovornost.

Inner Voice

pre 2 godine

Malo me brine što imamo samo tri kvalitetna plejmejkera, ne samo za kvalifikacije nego uopšte. Šta ako Teo iz bilo kog razloga zakaže, ne bude na svojih 100%, a Jović ruku na srce, malo istrošen i sklon povredama, ostavljeni smo samo sa Micićem.

Ok, tu su Jaramaz ili Bogdan da budu pomoćni plejevi, zato Anđušić, davidovac i ostali kao pokrića za šutere.

Ali Lazić? Vanja? Koliko god mi bio drag kao grobar, ne znam zašto je on na spisku kad je prikovan za klupu u Valensiji.

U svakom slučaju, po imenima kidamo, bukvalno najbolje što ova zemlja ima, i ponovo kažem da bih rotirao uloge Milojeviću i Kokoškovu.

Čiki

pre 2 godine

Jokić ako Denver prodje dalje neće biti u ekipi. Pitanje je i da li će na OI. Duga, naporna sezona, glavni igrač Denvera. To bi značilo da nema odmor

Zvezda

pre 2 godine

Lazić? Jović? Nadam se da su tu samo zbog šireg spiska, likovi ne da nisu za ozbiljnu košarku, nego ono.. I Milosavljević lik nije igrao dve godine..
(Privatni detektiv Đido Mova, 31. maj 2021 13:30)

Stručnjače Lazić proglašen najboljim defanzivcem ABA. Jović se pokazao i dokazao. A gde je Birča?

Marko

pre 2 godine

Kakve igrace imamo gde su povezani i mladost i iskustvo. TOOOP! Samo da svi budu zdravi tokom priprema i kada krene turnir, ici cemo na OI 200%. Srecno!

DJK

pre 2 godine

Nadam se da će se svi i odazvati.
Prva petorka:
1.Micić
2.Bogdanović
3.Nedović
4.Bjelica
5.Jokić

Druga petorka:
1.Teodosić
2.Jović
3.Kalinić
4.Pokuševski
5.Raduljica/Marjanović

Realno mogu 3 vrhunske petorke da se naprave.

beogradski

pre 2 godine

Micić Bogdan Lučić Bjelica Jokić
Teo Nedović Kalinić Petrušev Milutinov
+Gudurić i Marjanović
Možda Pokuševski ali neka sazri još malo, ovo je najbolje što imamo, ovih 12 uzimaju zlato na OI.
(Papara, 31. maj 2021 13:32)

Pokusevski treba da sazri, a igra sasvim solidno u NBA, a Petrusev da igra buahahahaha decko, predji na bocanje.

KoRn

pre 2 godine

Igraci su odlicni ali nije samo do toga vec do hemije izmedju njih.Koliko god se trudili da sakriju na SP je bilo mnogo nezadovoljnih igraca jer ih je Djordjevic menjao kao na traci.Sada ako imaš MVP-a Evrolige onda on mora da bude starter i jedan od glavnih igraca.Svaka cast Teodosicu ali jednostavno Vasa mora da bude prvi plej.Jokic,Bogdanovic i Micic mora da igraju najviše da bi se što više uigrali za Olimpijske igre a kvalifikacije da im služe za uigravnje.Ako budu igrali.Jednostavno igra mora da se prilagodi Jokicu .A ne kao kod Djordjevica da radi sujeta i mržnja.Iz aviona se videlo da se Djordjevic i Jokic ne gotive.Ne moze jedan igrac iz Kine koji nije odigrao vise od 5 godina ozbiljnu utakmicu i jedan koji nije imao klub da uzimaju minutažu jednom od najboljih kosarkaša na svetu.

rs-ovac

pre 2 godine

Prvi put nakon dugo godina da pogledas spisak i da se ne upitas a sto nema ovoga ili onoga. Sve najbolje je tu.

Sad na stranu ko će se od igrača iz Amerike odazvati.

Jaki smo bas.

ljemenkacz

pre 2 godine

E sad ćemo da vidimo da li su bogdanu i jokicu bitniji nba mecevi od svoje zemlje.


Ako se ne pojave na okupljanju reprezentacije 12.Juna, treba ih suspendovati na 2 godine.

Ma da Jokic ce verovatno doci jer mu je Nurkic preokrenuo seriju.

Bogdan je svakako rekao da može djenkins da igra umesto njega

Papara

pre 2 godine

Micić Bogdan Lučić Bjelica Jokić
Teo Nedović Kalinić Petrušev Milutinov
+Gudurić i Marjanović
Možda Pokuševski ali neka sazri još malo, ovo je najbolje što imamo, ovih 12 uzimaju zlato na OI.

Leonardo

pre 2 godine

Jokica i Bogdana ne treba cimati za kvalifikacije, cak i ako budu mogli da igraju (u sta sumnjam). Ako bez njih dvojice nismo u stanju da dobijemo Zabare u Areni, onda ni ne treba da idemo na Olimpijadu.

kafa

pre 2 godine

ocekujem ovaj tim u kvalifikacijama
teo,jovic
gudura,nedovic,avramovic
lucic, pokusevski
kalina,bjelica
petrusev,smajlagic,bobi

posle turnira se prikljucuju vasa, bogdan I jokara
treba reci da nije realno ocekivati njih u kvalifikacijama jer bi prakticno dosli bez dana odmora
Ali I gornji sastav je dovoljan za prolaz.
sportski pozdrav

Sandzi

pre 2 godine

Jovic? Zao mi je ali taj momak odavno nije reprezentativni kalibar. Ostalo sve kako treba. Ako ne bude nekih sokova, da ne ode najjaci tim na OI, posle SAD smo najjaci. No, prvo da se ode.

Dvokorak

pre 2 godine

Milutinov povređen, Milosavljević 2 godine nije igrao, Raduljica, Lazić 🙄
Ostalo ok za okupljanje, a Milutinov kad ozdravi biće druga opcija pod košem

drvobradi

pre 2 godine

"U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini "
Ovo kao da je KSS potpisao 20g ucesce na Akropolis kupu. Svake godine smo tamo.
Spisak, bolje tesko da ce naci, a kako tek odabrati prvih 12. Mnogo dobrih igraca. BTW cini mi se da je tandem Kokoskov/Miloje prava kombinacija za ovu generaciju, odlicno razumevanje i evropske i NBA kosarke.

KANJOŠ

pre 2 godine

Реално, тачан наслов 100%. Што би рекао Синиша Михајловић својевремено у реклами за ''Pils light''- Стварно најбоље! Срећно!!!

Aleks

pre 2 godine

Stefan Jović
Aleksa Avramović
Danilo Anđušić
Ognjen Jaramaz
Branko Lazić
Ognjen Dobrić
Dragan Milosavljević
Dejan Davidovac
Filip Petrušev
Dalibor Ilić
Miroslav Raduljica
Alen Smailagić
Marko Gudurić
Vanja Marinković

Ovo su igraci koji najverovatnije otpadaju. Sasvim pristojna ekipa :)

Murinjo

pre 2 godine

Slatke muke za Igora.
Kad bih ja birao:
M.Teodosić
V.Mićić
S.Jović
B.Bogdanović
M.Gudurić (da je spreman bio bi Milosavljević)
N.Kalinić
V.Lučić
A.Pokuševski
N.Bjelica
F.Petrušev
N.Milutinov (B.Marjanović, ako ne bude spreman Milutinov)
N.Jokić

Privatni detektiv Đido Mova

pre 2 godine

Lazić? Jović? Nadam se da su tu samo zbog šireg spiska, likovi ne da nisu za ozbiljnu košarku, nego ono.. I Milosavljević lik nije igrao dve godine..

NijeBitno

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom¿

NijeBitno

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom¿

Leonardo

pre 2 godine

Jokica i Bogdana ne treba cimati za kvalifikacije, cak i ako budu mogli da igraju (u sta sumnjam). Ako bez njih dvojice nismo u stanju da dobijemo Zabare u Areni, onda ni ne treba da idemo na Olimpijadu.

Papara

pre 2 godine

Micić Bogdan Lučić Bjelica Jokić
Teo Nedović Kalinić Petrušev Milutinov
+Gudurić i Marjanović
Možda Pokuševski ali neka sazri još malo, ovo je najbolje što imamo, ovih 12 uzimaju zlato na OI.

Legend

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom¿
(NijeBitno, 31. maj 2021 13:48)

Da se zameri što sa najjačim timom koji smo imali još od 2002. nije uzeo zlato iako su Ameri došli sa banana timom i ispali pre finala. Da se zameri i što ga je Kokošev odučio od trenerskog posla na Evropskom prvenstvu sa 2 odlična igrača i sa timom amatera osim Dončića i Dragića. I na kraju da se zameri što pored svega toga krivio je svakog drugog samo da ne preuzme odgovornost.

rs-ovac

pre 2 godine

Prvi put nakon dugo godina da pogledas spisak i da se ne upitas a sto nema ovoga ili onoga. Sve najbolje je tu.

Sad na stranu ko će se od igrača iz Amerike odazvati.

Jaki smo bas.

kafa

pre 2 godine

ocekujem ovaj tim u kvalifikacijama
teo,jovic
gudura,nedovic,avramovic
lucic, pokusevski
kalina,bjelica
petrusev,smajlagic,bobi

posle turnira se prikljucuju vasa, bogdan I jokara
treba reci da nije realno ocekivati njih u kvalifikacijama jer bi prakticno dosli bez dana odmora
Ali I gornji sastav je dovoljan za prolaz.
sportski pozdrav

Zvezda

pre 2 godine

Lazić? Jović? Nadam se da su tu samo zbog šireg spiska, likovi ne da nisu za ozbiljnu košarku, nego ono.. I Milosavljević lik nije igrao dve godine..
(Privatni detektiv Đido Mova, 31. maj 2021 13:30)

Stručnjače Lazić proglašen najboljim defanzivcem ABA. Jović se pokazao i dokazao. A gde je Birča?

drvobradi

pre 2 godine

"U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini "
Ovo kao da je KSS potpisao 20g ucesce na Akropolis kupu. Svake godine smo tamo.
Spisak, bolje tesko da ce naci, a kako tek odabrati prvih 12. Mnogo dobrih igraca. BTW cini mi se da je tandem Kokoskov/Miloje prava kombinacija za ovu generaciju, odlicno razumevanje i evropske i NBA kosarke.

Aki

pre 2 godine

(Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.

KANJOŠ

pre 2 godine

Реално, тачан наслов 100%. Што би рекао Синиша Михајловић својевремено у реклами за ''Pils light''- Стварно најбоље! Срећно!!!

Dvokorak

pre 2 godine

Milutinov povređen, Milosavljević 2 godine nije igrao, Raduljica, Lazić 🙄
Ostalo ok za okupljanje, a Milutinov kad ozdravi biće druga opcija pod košem

beogradski

pre 2 godine

E sad ćemo da vidimo da li su bogdanu i jokicu bitniji nba mecevi od svoje zemlje.


Ako se ne pojave na okupljanju reprezentacije 12.Juna, treba ih suspendovati na 2 godine.

Ma da Jokic ce verovatno doci jer mu je Nurkic preokrenuo seriju.

Bogdan je svakako rekao da može djenkins da igra umesto njega
(ljemenkacz, 31. maj 2021 13:28)

Kako da dodju kad im traje sezona. Od Jokica, Bogdana i Marjanovica verovatno nema nista, kada su kvalifikacije u pitanju. Jeidno ako im timovi ispadnu. Takodje, igranje za reprezentaciju nije moranje, i ako oni imaju neki dogovor sa selektorom, ko si ti da ih suspendujes. Na kraju krajeva, Jokic je do sada odigrao 76 meceva sa 30+ minuta u NBA ligi. I da preskoci kvalifikacije, razumljivo je. Cenim da bi ti zavrsio na respiratoru posle prve cetvrtine jedne utakmice, tako da, tisina. Bogdan do sada nije preskocio niti jedno okupljanje, svoj patriotizam je dokazao vise puta. I da, navijam za Zvezdu, to moram uvek da naglasim kada pricam o Bogdanu, jer cim ga neko hvali, odmah je grobar. Bogdan je CARINA.

KoRn

pre 2 godine

Igraci su odlicni ali nije samo do toga vec do hemije izmedju njih.Koliko god se trudili da sakriju na SP je bilo mnogo nezadovoljnih igraca jer ih je Djordjevic menjao kao na traci.Sada ako imaš MVP-a Evrolige onda on mora da bude starter i jedan od glavnih igraca.Svaka cast Teodosicu ali jednostavno Vasa mora da bude prvi plej.Jokic,Bogdanovic i Micic mora da igraju najviše da bi se što više uigrali za Olimpijske igre a kvalifikacije da im služe za uigravnje.Ako budu igrali.Jednostavno igra mora da se prilagodi Jokicu .A ne kao kod Djordjevica da radi sujeta i mržnja.Iz aviona se videlo da se Djordjevic i Jokic ne gotive.Ne moze jedan igrac iz Kine koji nije odigrao vise od 5 godina ozbiljnu utakmicu i jedan koji nije imao klub da uzimaju minutažu jednom od najboljih kosarkaša na svetu.

Janko

pre 2 godine

Pored elitnih centara i krilnih centara koji konkurišu za repku jednostavno nema mesta za Marjanovića, koji koliko god gotivan lik bio jednostavno je rupetina u odbrani.

Čiki

pre 2 godine

Jokić ako Denver prodje dalje neće biti u ekipi. Pitanje je i da li će na OI. Duga, naporna sezona, glavni igrač Denvera. To bi značilo da nema odmor

igor

pre 2 godine

To je to. Jos samo Frenk Kaminski. Nadam se da nisu odustali od njega, narocito ne zbog onog tipicnog ne treba nam stranac bla bla... Covek je srpskog porekla , igrao je za Srpske Orlove u Americi, ima veliku želju da nastupa za Srbiju. Iza sebe ima sest sezona u NBA ligi i bio bi od velike koristi

as

pre 2 godine

sve super pregazite male nebitne zemlje kosarke i onde se pojave argentina, spanjolska,..... i bye bye bye . uvijek isto, prvo kao mnogo smo jaki pa onda kmecanje
(bruce, 31. maj 2021 15:13)

Ono kad se javi treceligas da kritikuje superligasa

Marko

pre 2 godine

Kakve igrace imamo gde su povezani i mladost i iskustvo. TOOOP! Samo da svi budu zdravi tokom priprema i kada krene turnir, ici cemo na OI 200%. Srecno!

Alarm

pre 2 godine

Igrači u tridesetim:

Miloš Teodosić (34)
Nemanja Bjelica (33)
Boban Marjanović (33)
Miroslav Raduljica (33)
Branko Lazić (32)
Vladimir Lučić (32)
Dragan Milosavljević (32)
Stefan Jović (31)
Danilo Anđušić (30)
Nikola Kalinić (30)
Nemanja Nedović (30)

Igrači od 25-30:

Bogdan Bogdanović (29)
Ognjen Dobrić (27)
Nikola Milutinov (27)
Vasilije Micić (27)
Aleksa Avramović (27)
Dejan Davidovac (26)
Marko Gudurić (26)
Nikola Jokić (26)
Ognjen Jaramaz (26)

Igrači mlađi od 25 godina:

Vanja Marinković (24)
Filip Petrušev (21)
Dalibor Ilić (21)
Alen Smailagić (21)
Aleksej Pokuševski (20)

Imamo 5 igrača u proširenom stastavu mlađih od 25, koji će biti naša budućnost, od toga dvojica (Petrušev i Pokuševski) koji mogu da budu svetska klasa (bar po dosadašnjim rezultatima). Igrači kandidati i za one tamo OI od 25-30, tri momka svetske klase - Jokić, Micić i Bogdan + Gudura i Milutinov. Momci 30+ možda Kalina i Nedović, mada Nemanja sa povredama i godinama teško. Ne kažem da se neće pojaviti neki novi Jokić, Micić, Bogdan, ali ovo je tanko za budućnost... Rani odlazak preko i ABA liga daju rezultate i tek će!

Sasa

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom?
(NijeBitno, 31. maj 2021 13:48)

Da se zameri što sa najjačim timom koji smo imali još od 2002. nije uzeo zlato iako su Ameri došli sa banana timom i ispali pre finala. Da se zameri i što ga je Kokošev odučio od trenerskog posla na Evropskom prvenstvu sa 2 odlična igrača i sa timom amatera osim Dončića i Dragića. I na kraju da se zameri što pored svega toga krivio je svakog drugog samo da ne preuzme odgovornost.
(Legend, 31. maj 2021 14:08)

Da li se ti uopšte sećaš sa kojim tikom smo igrali po evropsko prvenstvo ? Niko osim Bogdana oz prve petorke ( jeste Teo ali se povredio ). Mi imali jednog krstenog igrača a oni dva pa opet za malo da dobijemo . Bogi je na toj utakmici igrao 40minita na pleju .

Sandzi

pre 2 godine

Jovic? Zao mi je ali taj momak odavno nije reprezentativni kalibar. Ostalo sve kako treba. Ako ne bude nekih sokova, da ne ode najjaci tim na OI, posle SAD smo najjaci. No, prvo da se ode.

lal

pre 2 godine

Gudurić, Nedović i Lazić truli igrači. U San Marinu ne bi mogli igrati...
(Rs, 31. maj 2021 14:33)
kapirate li vi koliko smo mi jaki, kada neki imaju ovakve komentare za pojedine reprezentativce... ^^
da su nam ministri u rangu gudure, laze i nedovica, mi bismo bili svedska...

beogradski

pre 2 godine

Micić Bogdan Lučić Bjelica Jokić
Teo Nedović Kalinić Petrušev Milutinov
+Gudurić i Marjanović
Možda Pokuševski ali neka sazri još malo, ovo je najbolje što imamo, ovih 12 uzimaju zlato na OI.
(Papara, 31. maj 2021 13:32)

Pokusevski treba da sazri, a igra sasvim solidno u NBA, a Petrusev da igra buahahahaha decko, predji na bocanje.

laza

pre 2 godine

gdje ti vidis tu kritike ? rekao sam samo istinu i btw superligasi su usa, spanjolska, argentina,...........pa cak i slovenci. vi sami sebe proglasili silom a nikad nista niste osvojili. o boze haha
(bruce, 31. maj 2021 15:46)
ko vi u fudbalu i rukometu.
košarka:
srbija- hrvatska 9-0 h2h
micić mvp evrolige
jokić mvp nba.

Milan

pre 2 godine

Treba zvati na širi:
Nikolu Jovića (Mega),
Tristana Vukčevića (Real),
Maria Nakića (Ostende)
...

Treba misliti na budućnost i dati tim mladim ljudima mogućnost da treniraju sa našim najboljim košarkašima i zvezdama.

Аки

pre 2 godine

Лазић,Давидовац,Добрић,Јарамаз вишак!!! Звезда и Партизан у свом ростеру немају ништа што је иоле вриједно чак и за шири списак!!!

Repka je hrvatska reč isto kao i fige

pre 2 godine

Ja ne znam zašto svi ovde zanemaruju Avramovića koji je u kvalifikacijama davao bar po 25 poena. Jako zahvalan igrač koji gine za reprezentaciju i ima veliko poverenje Kokoškova, tako da mislim da će se naći na užem spisku reprezentacije jer realno to i zaslužuje svojim dosadašnjim zalaganjem.

Avangarda

pre 2 godine

Al kad krene ovo lozenje tipa osvajamo zlato itd. nikad se nije dobro zavrsilo, treba da budemo ponosni sto imamo ovakve igrace ali i skromni, bez nepostovanja protivnika i ostalih nasih cestih ispada. OVAJ PUT MOLIM VAS BEZ PRITISKA NA NASE MOMKE, DOK GOD SE BORE ZA SRBIJU, MOGU I POSLEDNJI DA BUDU STO SE MENE TICE.

JPR24

pre 2 godine

Kad se završava NBA playoff? Da li će Bogdanović i Jokić uopšte moći da igraju?
(Subjektivno, 31. maj 2021 13:26)

22og Jula najkasnije. Atlanta će najverovatnije igrati barem još jednu seriju, Denver videćemo. Kako god, teško da će moći igrati na kvalifikacionom turniru. Ostali, Bjelica, Pokusevski, Smailagic, oni su već slobodni...

ivan grozni

pre 2 godine

@NijeBitno
Da li je realno da se toliko odomacilo to da je Jokic kao bio zamena Bircevicu,ovaj pocenjao protiv Filipina i boranije,protiv Argentine nije ni igrao,Jokic ceo mec,ali Jokic bio rezerva Bircevicu.Pa ludji ste od onih sto vecito traze tabelu NBA zapada,majke mi

Privatni detektiv Đido Mova

pre 2 godine

Lazić? Jović? Nadam se da su tu samo zbog šireg spiska, likovi ne da nisu za ozbiljnu košarku, nego ono.. I Milosavljević lik nije igrao dve godine..

Samo moje mišljenje

pre 2 godine

Fenomenalan spisak. Sad samo treba sastaviti tim, naći svakome pravu poziciju i stvoriti hemiju. Kokoškov to ume, moje bezrezervno poverenje.

Драганче

pre 2 godine

Што није звао малог Накића? Значило би му да буде макар на ширем списку и да зна да се рачуна на њега. Ја само молим Бога да не буде повреда, не сећам се када смо отишли комплетни на такмичење.

Mlade nade

pre 2 godine

Mislim da bi bilo veoma lepo da: Vukčević (Real Madrid), Jović (Mega), Radovanović i pogotovo Petrović (Partizan) ako je moguće provedu ovog leta barem 7 dana s A reprezentacijom.

Džoni

pre 2 godine

Odlično je ovo, ali igru napraviti oko Jokića i preslikati ono što igra Denver. Plej (Vasa) prenosi loptu, daje Jokiću on uručuje bekovima i niskim krilima ili igra leđima na koš, a nema centra koji ga može sam zaustaviti bez faula, pokretljivost, trčanje bekova i krila, ako ga udvoje izbacuje na šut za tri ili bekovi idu na ulaz i to je sva filozofija. Znači Jokić da nam bude distributer lopti na vrhu reketa i nema zime. Kad Jokić može u NBA da igra po 35 minuta i više, može i sada, kad je on napolju onda igrati drugačije, ali nikako od Jokića praviti nekog centra tipa Milutinov(odličan, ali drugačiji tip igrača) ili ne daj Bože neku četvorku??? Samo ne izmišljati toplu vodu i gledati kako tim ukomponovati sa Jokićem a ne obratno i iskoristiti pun njegov potencijal. Da se razumemo i bez Jokića bi ovo bio paklen tim, ali kad već imaš najkorisnijeg igrača NBA lige bilo bi neozbiljno to ne iskoristiti. Možda čak pozvati i Malouna da prenese neke napadačke akcije?

lal

pre 2 godine

Čemu sluzi Guduric?
Bolji je Lazic od njega 100x za ekipu.
Grobar sam cisto da se zna.
(Radijator, 31. maj 2021 14:43)
stvarno ne znam... igrao i kod zoca i kod kokoskova u feneru... mozda turci ponude milionce i za le branka?!?
ja sam ciganin, ako je to uopste bitno... i naravno da gotivim kapitena, ali brate... najgori moguci gudura je uspeo da nam donese vodjstvo protiv argentine na pet minuta do kraja... on je uvek opasan i potreban ekipi... pogotovo sada kada kokoskov svakodnevno radi sa njim i zna sta moze da ocekuje...

Sasa

pre 2 godine

Nadam se da će se svi i odazvati.
Prva petorka:
1.Micić
2.Bogdanović
3.Nedović
4.Bjelica
5.Jokić

Druga petorka:
1.Teodosić
2.Jović
3.Kalinić
4.Pokuševski
5.Raduljica/Marjanović

Realno mogu 3 vrhunske petorke da se naprave.
(DJK, 31. maj 2021 13:49)


A Lucic i Milutinov ?

dare slovenac

pre 2 godine

Daj sklonite molim vas više Teodosića i Raduljicu.
(M, 31. maj 2021 14:55) # Link komentara

Teo je uvjek bio tu za reprezentaciju, za njega mora biti mesta...i još uvjek može dati mnogo...

zxc

pre 2 godine

(Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.
(Aki, 31. maj 2021 14:14)


A kako je to Jokić bio podređen Birčeviću?
Vrtite neke komentare i lupate gluposti. Pogledaj koliku minutažu je imao Birčević, a koliku Jokić.
Jokić je posle Bogdana i Jovića ima najveću minutažu, 22,6 min/utak, a Birčević je imao najmanju minutažu od svih igrača, 8,7 min/utak.
Birčević protiv jačih timova ili nije igrao (protiv Argentine i SAD) ili je imao minutažu do 3 minuta (protiv Italije, Španije i na kraju protiv Češke). Veću minutažu je imao samo protiv smešnih timova koje smo pregazili.
Niti je Jokic bio podređen, niti je "nosio peškire" Birčeviću.
Sve se ovo može proveriti za nekoliko minuta.

Polako sa sastavima

pre 2 godine

Mnogo nepoznanica. Prvo ne zna se situacija sa Milutinovom (operacija ramena). Nedović već dugo ne igra za Panatenaikos, ni tu baš nije najjasnije stanje. Za Pokuševskog je najavljeno iz Oklahome da ovog leta mora da radi na mišićnoj masi. O Joviću ne znam ništa, u kakvom je fizičkom stanju, da li ima nekakvu povredu.

Aleks

pre 2 godine

Ako Atlanta ispadne u polufinalu konferencije, Bogdan će doći sigurno na kvalifikacioni turnir, takav je. Inače i Joka i Bobi i on nisu sigurni za to i treba drugi da iznesu bez njih. Kao i uvek previše pametovanja i opet pritisak na momcima, najjači smo, osvajamo lagano i sl. Takođe je tu gomila besmislenih opservacija, npr. ta da je Birčević bio ispred Jokića na SP, ili da Teo treba da prihvati da trči i igra odbranu. Teo nije trčao i igrao odbranu ni u prajmu, a kamoli sad. Par stvari:
1. Moj stav se zna, ja sam protiv toga da se igra iz Denvera preslikava na reprezentaciju. Prvo jer klub nije reprezentacija, drugo jer je to nemoguće uraditi, pogotovo ako on ne bude igrao na kval. turniru. Igra se bazira na onome što je trenutno na raspolaganju, a svakako je jedan od nosilaca igre.
2. Imamo dosta kreatora, što primarnih, što sekundarnih. Primarni Vasa, Jokić, Teo, kao sekundarni definitivno najjači Bogdan. Videćemo kako će to uklopiti.
2. Igrači su napredovali: Vasa najviše od svih, Jokić se uozbiljio i on i Bogdan igraju bolju odbranu, zdravi Milutinov je najbolji C Evrope, a deluje da se Gudurić opustio.
3. Valjda će Bogi konačno dobiti tu kapitensku traku, majka mu stara :)

sofronije

pre 2 godine

Mojih dvanaest igraca bi bilo:
Prva petorka:
Micic
Bogdanovic
Lucic
Bjelica
Jokic

Zamene:
Jovic
Nedovic
Guduric
Pokusevski
Milutinov

i pozvao bih jos
Petruseva i Smailagica

Mnogi bi po kvalitetu trebali da budu tu ali mesta ima samo za 12 igraca, pre svega mislim na Teodosica ali mislim da smo sada dovoljno jaki da mozemo bez vecih posledica da menjamo cak i jednog Tea koji je koliko god dobar bio ipak u godinama...

afrogipsy

pre 2 godine

Pkusevski je nisko krilo , a na poslednjim utakmicama je igrao beka ( iako ima 2.13) on ne igra na poziciji krilnog centra. Jaki smo kao zemlja, ako se budu svi odazvali oduvacemo.

Иван

pre 2 godine

Очекиван прелиминарни избор. Отприлике се зна најбољих 14:

Мицић, Теодосић, Богдановић, Недовић, Гудурић, Лучић, Калинић, Покушевски, Бјелица, Смаилагић, Петрушев, Јокић, Марјановић и Милутинов.

Двојица ће отпасти. Васа, Богдан и Јокић су по мени тројица најсигурнијих. Доста ће зависити од Теа. Он по први пут неће бити "главни" у репрезентацији после много година. То ће бити Никола, најбољи играч света. Е сад, Јокић није тип особе који ће рећи "ја сам главни, има сви да ме слушате". Он је питом, радиће своје најбоље што уме. Буде ли Тео забушавао и нарушавао ауторитет Јокићу и селектору, Кокошков ће морати да пресече и Милош ће бити један од двојице који ће отпасти. Буде ли прихватио да трчи и игра одбрану, имаћемо "дрим тим". Исто ће зависити доста и од стања Милутинова, који је био дуго повређен.

Игор ће бити на слатким мукама да одреди концепцију. Мене занима хоће ли Калинић играти четворку. Лако може да се деси да Покушевски буде тројка у пару крила с њим. Смаилагић је исто занимљив, могао би да се врати на прави пут преко репрезентације, поготово ако га упаре с Јокићем, пошто он с Николом много боље паше него Бјелица, на пример (који стоји само на тројци, слабо игра под кошем). Исто је питање како ће користити Недовића: Немања је користан уз Јокића, док у концепцији поред Теа неће доћи до изражаја. То је евентуално петорка где би Богдан био на тројци. Страшан састав на папиру! Много могућих тактичких варијанти, видећемо за шта ће се одлучити селектор.

Milivoje

pre 2 godine

Od Jokica i Bogdanovica i Marjanovica nema ništa za kvalifikacije. Najače da bez odmora dođu u Beograd na okupljanje da igraju kvalifikacioni turnir. Može ali reskiraju povrede. To neće dozvoliti ni njihovi NBA timovi. Oni mora da pauziraju od košarke barem mesec dana da odmore telo.

Ostin A

pre 2 godine

Kad se završava NBA playoff? Da li će Bogdanović i Jokić uopšte moći da igraju?
(Subjektivno, 31. maj 2021 13:26)

Ako uđu u finale Istoka/Zapada, neće igrati. Takođe, to važi i za Marjanovića.

Stručnjaci

pre 2 godine

Odlican spisak, mozda samo fali Micov. Bice pretesko odrediti najboljih 12 ali ako svi budu zdravi, mojih 12 su : Vasa, Teo, Jovic (Kalinic) Bogdan, Gudura, Lucic, Bjelica, Smajlagic ( Pokusevski) Petrusev, Jokic, Milutinov, Bobi. Kalinica sam stavio kao zamena Jovicu na ustrb Bogdana kao zamenu na pleju. Prosto ti dodje zao da ne mozes da stavis Nedovica, Dobrica, Vanju, Jaramaza, Gagija, Davidovca, Avramovica.., ipak, mislim da Kokoskov treba da stisne kao Kreso Cosic onomad i povede mlade snage tipa Petrusev, Pokusevski i Smajlagic.
(ministar za lobotomiju, 31. maj 2021 18:52)

Obožavam ove kriterijume po kojim Nedoviću nema mesta u timu ali je zato Smailagić "pokidao" sezonu i neupitan je za prvih 12. Da li ste vi ljudi pri čistoj svesti?

ministar za lobotomiju

pre 2 godine

Odlican spisak, mozda samo fali Micov. Bice pretesko odrediti najboljih 12 ali ako svi budu zdravi, mojih 12 su : Vasa, Teo, Jovic (Kalinic) Bogdan, Gudura, Lucic, Bjelica, Smajlagic ( Pokusevski) Petrusev, Jokic, Milutinov, Bobi. Kalinica sam stavio kao zamena Jovicu na ustrb Bogdana kao zamenu na pleju. Prosto ti dodje zao da ne mozes da stavis Nedovica, Dobrica, Vanju, Jaramaza, Gagija, Davidovca, Avramovica.., ipak, mislim da Kokoskov treba da stisne kao Kreso Cosic onomad i povede mlade snage tipa Petrusev, Pokusevski i Smajlagic.

Murinjo

pre 2 godine

Slatke muke za Igora.
Kad bih ja birao:
M.Teodosić
V.Mićić
S.Jović
B.Bogdanović
M.Gudurić (da je spreman bio bi Milosavljević)
N.Kalinić
V.Lučić
A.Pokuševski
N.Bjelica
F.Petrušev
N.Milutinov (B.Marjanović, ako ne bude spreman Milutinov)
N.Jokić

Slatke muke

pre 2 godine

Sve je uzeto u obzir za siri spisak. Bravo! Moj izbor za zadnjih 12 za OI bi bio: Teo, Vasa, Jovke (Jarmaz), Bogdan, Gudura, Kalina, Lucic, Bjelica, Dobric, Jokic, Milutinov (Bobi), Petrusev
Ako je Jovke povredjen, zamena je Jarmaz.
Ako je Milutinov povredjen, zamena je Bobi.
Tri pleja bih imao u timu, jer i Teovo zdravstveno stanje moze da bude problem, a pozicija je kljucna za raznovrsnu igru repke,
(Demar Derozan, 31. maj 2021 15:07),

sve zavisi od toga kakvu ce koncepciju da izabere Kokoskov, tj ako igru bazira na Jokicu, onda mu ne treba 3 pleja, odnosno tu su na plaju Jokic :-), Teo i Vasa, ima i Bogdana za pomoc! I meni deluje da bi Dobric mogao da se nadje u 12, posebno sto je moguce da ocekujemo Kalinu kao veliku ispomoc na 4-ci(ako Dobrica gledamo kao 3-ku, iako je 2-3). Otvara se jos jedna mogucnost, a to je Petrusev na 4. Ako ovako bude, za to jedno mesto u 12, umesto 3-ceg pleja konkurisu Nedovic(jeste sjajan, ali je i mnogo kilav), Pokusevski(uvek je bila praksa nekog mladog voditi), Jaramaz, a mozda cak i Andjusic...

P.S. Gotovo sam siguran da ako ne bude bas morao, sigurno nece voditi Bobija

Sale

pre 2 godine

Na spisku je ono najbolje što trenutno imamo,kakav će biti konačan,videćemo...Ovde se mnogo vodi polemika oko Jokića,da li on treba da bude nosilac igre a zanemaruje se to da Jokić gotovo da nije igrao evropsku košarku u kojoj se igra mnogo grublje,sa jakim odbranama...On se super uklapa u NBA ali je loše odigrao svjetsko prvenstvo,nije samo Djordjević kriv za to...Kad igraš za reprezentaciju,podređuješ se timu a ne tim tebi...Ako ti je trener dao drugu ulogu,daj sve od sebe...Imao sam utisak da je svojim zalaganjem,koje nije bilo na visini,izlagao svoj protest zbog uloge u timu koja mu ne odgovara...Potpuno se slažem sa vraćanjem Nedovića i Kalinića...Ovaj prvi je u reprezentaciji uvek bio podcenjen,imao malu minutažu u odnosu na Bogdanovića kome je apsolutno sve dozvoljeno...A Kalina je uvek ginuo za dres i pun mi je onih koji se kače za nečije izjave o ovome i onome,glume patriotizam a kada zatreba,nigdje ih nema

Purke

pre 2 godine

Imamo ekipu koja je najbolja posle USA (ako dodju u jakom sastavu). Ali neke stvari trebaju da budu jasne, a to je da Jokic do sada nikada nije bio lider reprezentacije (i to apsolutno zasluzeno). Partija koju je pruzio protiv Argentine je sramna, cica Skola ga je oducio od kosarke i treba dobro razmisliti ko ce biti lider nove genracije (Bogi je nestvaran, ali nije bezobrazan dovoljno da bi komandovao pojedincima). Teo ce izgurati jos ovo takmicenje kao kapiten, ali posle toga ce biti bas cupavo. I jos jedna stvar, Djordjevic je napravio izuzetne rezultate imajuci u vidu celo stanje reprezentacije kada ih je preuzeo, a ovi strucnjaci sto pisu o mecu sa Slovenijom treba da se podsete u kakvom smo sastavu bili i plus Jovic na instrumentima. I da, kod tog istog Djordjevica su se kalili i Micic i Jokic i ostali od kojih sada ocekujemo sam vrh. Ovo je poslednje takmicenje nekih momaka koji su puno dali nasoj zemlji i nadam se da ce se oprostiti sa medaljom. I odmah da budemo jasni, to kako Jokic igra u NBA to tako nece moci po FIBA pravilima i nacinu igre, to nemojmo da se lozimo. Nek' nam je srecno

GIFs

pre 2 godine

Mislim da bi bilo veoma lepo da: Vukčević (Real Madrid), Jović (Mega), Radovanović i pogotovo Petrović (Partizan) ako je moguće provedu ovog leta barem 7 dana s A reprezentacijom.
(Mlade nade, 31. maj 2021 18:21)
a iz zvezde Topić i Radojević 2005 i 2004 godište

H2H

pre 2 godine

Teodosić
Micić
Nedović
Bogdanović
Gudurić
Lučić
Kalinić
Bjelica
Pokuševski
Marijanović
Raduljica
Jokić

Jović i Milutinov teško da će se potpuno oporaviti nakon povreda, Jaramaz, Dobrić i Smailagić, čekaju svoju šansu.

Džoni

pre 2 godine

Samo da se povede 5 visokih i 7 "niskih" i nema zime. Da se ne napravi Đorđevićeva greška gde je poveo 4 centra i još dva krilna. Sve slabosti toliko visoke i trome ekipe su se pokazale protiv Španije, a pre svega Argentine kada nas je kepec Kampaco razneo jer nije imao ko da ga čuva zbog povrede Gagija i ne pozivanja naknadno nekog specijaliste za odbranu tipa Lazić.

ljemenkacz

pre 2 godine

E sad ćemo da vidimo da li su bogdanu i jokicu bitniji nba mecevi od svoje zemlje.


Ako se ne pojave na okupljanju reprezentacije 12.Juna, treba ih suspendovati na 2 godine.

Ma da Jokic ce verovatno doci jer mu je Nurkic preokrenuo seriju.

Bogdan je svakako rekao da može djenkins da igra umesto njega

aaa

pre 2 godine

Treba biti realan. Postoje minimum 3 reprezetnacije koje bi nas glat dobile. USA, Arg i Esp. Moderna košarka je fizička košarka a odbrana najvažnija.

Teodosić nije više onaj Teo, star je, fizički inferioran, ne igra odbranu.

Bjelica isto mator, izuzetno loše se kreće.

Naši najbolji igrači (Jokić, Bogdan i Micić) će doći nakon izuzetno napornih sezona.

Jokić nikada nije odigrao dominanto na turniru sa FIBA pravilima na tom nivou, gde je teren manji, gde ima manje prostora da mu se saigrači rastrče i da uputi čistu asistenciju. Sem Jaramaza, Avramovića (koji verovatno neće proći selekciju) i Kalinića i Lučića, nemamo atlete/trkače koje on može da hrani asistencijama za siguran koš.

Nedović je atleta ali veoma sklon povredama i rupa u odbrani.

Smajlagić i Pokuševski deluju WOW samo zbog timova u kojim igraju ali realno čime su oni zaslužili da igraju u seniorskoj reprezentaicji? Smajli je marginalac koji je pukim čudom tu gde jeste i apsolutno ne igra već je sparnig igrač za trening a Poku je dete od 19 godina, koji pre godinu dana nije igrao seniorsku košarku a samo je dobio masu minuta od fenjeraša u NBA koji je u ribild modu, ništa više. Ima ogroman potencijal ali trenutno nije produktivan, više izgubi nego što doprinese.

Bobi je mač sa dve oštrice. U nekim situacijama je šah mat igrač a u nekim drugim, nas matiraju upravo zbog njegovih mana.

S.Jović, Milutinov i Gagi dolaze iz perioda neigranja i oporavka od ozbiljnih povreda

Jevdja

pre 2 godine

Hmmm jaki smo ko zemlja:
Teodosić
Micić
Jović
Bogdanović
Gudurić
Nedović
Kalinić
Lučić
Pokuševski
Petrušev(Milutinov,videćemo zbog povrede)
Jokić
Marjanovic

Gole

pre 2 godine

Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.
(Aki, 31. maj 2021 14:14) # Link komentara

Llasičan internet mozak i internet navijač.

Birč nije igrao ni u jednoj duže od 6-7 minuta ili nije ni ulazio uopšte. To što je Skola školovao duplo mlađeg Jokića nije problem Stefana niti je on uzimao šuteve. Ali bitno je da je to pljuvanje Stefana popularno pa daj i ja da opljunem.

Mladen

pre 2 godine

Teodosic, Micic, Avramovic, Bogdanovic, Pokusevski, Kalinic, Lucic, Bjelica, Smailagic, Petrusev, Jokic i Milutinov. Ja bih vodio ovih 12 ako svi zele da igraju. Da se malo podmladi reprezentacija, 4 beka + Poku koji u NBA vise igra bek/krilo nego krilnog centra. Marjanovica ne bi ni zvao em je mator em rupa u odbrani a ako ostali igraju i onako bi bio tek 3. centar, bolje neko mladji. Avramovic mi deluje bolja opcija kao 3. plej i igrac zadatka od Jovica/Nedovica a ako neko od visokih ili krila nece/povredjen onda jedan od njih dvojice kao 12.

bricktop

pre 2 godine

bogdana,micica i jokica ne treba ni zvati za bg turnir,trebaju da se odmore.ako ne mozemo s ostalima da dobijemo ostale ucesnike onda nismo ozbiljni.u timu moraju da budu petrusev i pokusevski od mladih.to nam je buducnost,sansa im je da se pokazu i kale uz veterane.ne ocekujem da ce oklahoma pustiti pokua ali da vidimo.nikad nismo imali veci izbor dobrih igraca,valja sve to uklopiti.imamo sve,i iskustvo i mlade u naletu.ako povrede zaobidju,mozemo biti beton

Realna prica

pre 2 godine

I opet bice ista prica...debakl...bez medalje..imena samo na papiru malo jaca...a sem Bogdana niko srca nema da igra za svoju zemlju, a znamo kako svi zapnu na olimpijadi

Aspera

pre 2 godine

sve grobarski treneri...
(živa istina, 31. maj 2021 13:54)

A koje druge imamo a da nisu stranci? Ovog sto motkama najuriste iz Zvezde?

Miroslav Celic

pre 2 godine

Top spisak

Bez da mracim .... Bobijeva uloga mi je uloga u kosarkasoj ekipi sem stvaranja atmosfere i zabavljackih nastupa na zagrevanju diskutabilna.

Covek uzeo pare na Bogom date fizikalije , ali kako ulazi u godine realno za ozbiljniju kosarku nije.. sa kim on moze da se nosi .. iole brzi centar ce se naigrati pored njega

SNS LGBT

pre 2 godine

Spisak je fantastican, osim mozda Kalinica zbog predjasnjih izjava. Ne ide mi u glavu da ce covek pevati Boze pravde dok " deli to Kosovo sakom i kapom kao vodja" i usput, Srbe naziva divljacima u odnosu na Engleze i Nemce.

gagi

pre 2 godine

Ono u cemo cemo biti najjaci je "dugacka" klupa (sto kazu Ameri). Svi bolji timovi imaju NBA igrace u prvoj postavi, ali je cesto klupa ta koja odluci teze utakmice. Naravno sve zavisi sta ce Ameri dovesti na Olimpijadu. Sudeci po tradiciji, dovesce najjaci tim sa mozda jos duzom klupom. Ako to ne urade, mi bi trebali uzeti zlato.

cika velja

pre 2 godine

roster je vrhunski. spoj mladosti i iskustva. sve to treba lijepo upakovati i uzeti medalju. ima tu jos odlicnih ekipa pored SAD, kanada je vjerovatno po imenima najjaci tim posle amera, australija je odlicna, spanija vrhunska, francuska izuzetno jaka. svaka medalja bi bila uspjeh, finale sa amerima premija i spektakl. sto se tice uzeg izbora neki igraci moraju biti nagradjeni kao nosioci igre u kvalifikacijama, mozda cak i da udju u 12 (andjusic, avramovic), dobric za odlicnu sezonu kao i petrusev. zavisi jos dosta od povreda (milutinov, nedovic), nadam se da ce svi biti zdravi pa nek kokoskov bira. uglavnom, vjerujem da je ovo uzi spisak iz kojeg nece biti lako izabrati 12 za OI:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Vasilije Micić;
Bekovi: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović;
Niska krila: Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić;
Krilni centri: Nemanja Bjelica, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić;
Centri: Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Nikola Jokić.

Randy Marsh

pre 2 godine

A Micov? Saletu se to dosta zameralo, a sad ga niko ni u komentarima ne pominje.
Ja lično mislim da njemu ni nije mesto na ovom spisku. Najviše zbog godina. A mesto veterana je za narednih 10 godina namenjeno Teu :)

bruce

pre 2 godine

Micic
Bogdanovic
Lucic
Bjelica(Petrusev)
Jokic

kakav tim!
(pametan momak, 31. maj 2021 13:31)




sve super pregazite male nebitne zemlje kosarke i onde se pojave argentina, spanjolska,..... i bye bye bye . uvijek isto, prvo kao mnogo smo jaki pa onda kmecanje

wer

pre 2 godine

...Iz aviona se videlo da se Djordjevic i Jokic ne gotive...

pa to je bas cudno zar ne?
debelom jedno leto bilo gotivnije
da preskace gume, zdere gomboce i timari konje
dok je ostatak ekipe izginuo za srebro na EP

onda je na SP dosao kao po kazni,
razvlacio se po terenu, svadjao sa sudijama,
blam bilo i gledati koliko ga zabole

moze da bude igrac kakav god hoce,
milioni na racunu, mvp, salute burazeru
ali kao covek ce uvek biti slinica
i to e to

statističar

pre 2 godine

Stotine komentara a niko da pogodi prvih 12 (ako svi budu zdravi na pripremama).
Prvi plejmejker Vasa Micić, rezervni Teodosić (zbog slabije igre u odbrani)
Bekovi: Bogdanović (ujedno rezervni plej), NBA Gudurić i Nemanja Nedović (fantastična sezonau Grčkoj).
Niska krila: E tu nastaje problem. Siguran je Vladimir Lučić kao član najbolje petorke Evrolige a da li će biti u timu Kalinić zavisi da će selektor pre šansu dati krilnom centru Alenu Smailagiću!!!!
Krilni centri 100% sigurni: Bjelica i Pokuševski. Kako je Beli već napunio 33 godine i stižu ga sve češ
e i povrede možda će Olimpijada biti njegov oproštaj od reprezentacije. Ako to nagovesti selektoru onda mora u tim Smailagić jer za evropsko moramo imati bar njega i Pokuševskog, bar dva PF-a!
Naša reprezentacija UVEK ide na takmičenja sa 4 centra i tako će biti i ovoga puta pre svega zato što je Jokić premoren. Petrušev će da čeka da stekne iskustvo, idu stariji od njega Bobi, Milutinov i Raduljica. Mnogi će se buniti ako u timu bude Raduljica, ali on za reprezentaciju igra fenomenalno kada je na pleju Teodosić. Raduljica je na asistencije Teodosića postizao oko 30 koševa, njih dvojca igraju fantastičan pik-end-rol - samo im treba jedan odličan šuter u korneru i razbijaju svaku drugu petorku osim Drim tima. To može da bude još jedan minus za Kalinića.
Naravno NIKADA nisu fiksne petorke, ali na papiru:
1)Micić; 2) Bogi; 3) Lučić; 4) Beli i 5) Jokić
PG)Teodosić SG)Gudurić SF)Nedović PF)Poku C)Milutinov/Raduljica

Aleks

pre 2 godine

Stefan Jović
Aleksa Avramović
Danilo Anđušić
Ognjen Jaramaz
Branko Lazić
Ognjen Dobrić
Dragan Milosavljević
Dejan Davidovac
Filip Petrušev
Dalibor Ilić
Miroslav Raduljica
Alen Smailagić
Marko Gudurić
Vanja Marinković

Ovo su igraci koji najverovatnije otpadaju. Sasvim pristojna ekipa :)

Cile

pre 2 godine

Jović
Micić
Nedović
Boban
Bjelica

Najbolja naša petorka ako želimo ZLATO!
(Samo ZVEZDA, 31. maj 2021 13:40) Bjelica navija za Partizan, pozzz

Otheym

pre 2 godine

Verovatno bez Bogana i Jokića u kvalifikacijama. Još im ni playoff nije gotov a već za mesec dana kreće turnir.
Po meni gledajući trenutnu formu i sezonu:
1) Micić, Teo
2) Gudurić, Nedović, Dobrić
3) Lučić, Kalinić
4) Bjelica, Smailagić
5) Bobi, Pokusevski, Petrušev

Naravno za OI upadaju Bogdan i Jokić umesto Dobrića i Petruševa.
Milutinov je svakako bolji igrač od Petruševa, ali je propustio veći deo sezone, dugo nije igrao i pitanje je u kakvoj će formi biti i fizički i sa tehnikom.
Na pozicijama 2 i 5 smo sila, na 1 i 3 isto dosta jaki (Teova odbrana je jedini problem). Po meni na 4 smo najtanji jer su Bjelica i Smailagić uglavnom malo igrali i kada su igrali, to je bio garbage time.
Šteta što nema mesta i za Marinkovića i Jaramaza.

afrogipsy

pre 2 godine

Lazic apsolutno zasluzio na da bude na sirem, nego i na uzem spisku. I to u ovoj prejakoj konkurenciji. Kad ce Milutinov moci da zaigra , uh kada bi se i on oporavio...

lal

pre 2 godine

Ali Lazić? Vanja? Koliko god mi bio drag kao grobar, ne znam zašto je on na spisku kad je prikovan za klupu u Valensiji.

U svakom slučaju, po imenima kidamo, bukvalno najbolje što ova zemlja ima, i ponovo kažem da bih rotirao uloge Milojeviću i Kokoškovu.
(Inner Voice, 31. maj 2021 14:30)
kao veliki ljubitelj kosarke cesto gledam utakmice partizana... mozda je to nekima cudno, ali navijam za partizan kad god to nije protiv interesa crvene zvezde (ima jos jedan tim, ali da ne skrecem sa teme)...
meni je marinkovic toliko zivaca iskidao, da sam se molio da ne zaigra za reprezentaciju u nekom vaznom mecu, moje srce to nece izdrzati...

trik

pre 2 godine

Mojih 12
Kec: Teodosic, Micic
Dvojka: Bogdan, Guduric, Nedovic/Gagi
Trojka: Lucic, Kalinic
Cetvorka: Bjelica, Pokusevski
Petica: Jokic, Bobi, Milutinov

Milan

pre 2 godine

Selektor ne određuje ko će biti pozvan, već stručni savet, čega je selektor samo jedan mali deo. Ovde vidimo minimum 3 poziva iz čistog respekta.

Milutinov nije igrao sezonu, njemu će trebati meseci i meseci da se vrati u formu, neozbiljno je računati na njega.

Gagi isto dolazi iz godine rekovalescencije posle veoma duge pauze i dugog perioda bez tima, poziv verovatno iz drugih razloga.

Pokuševski, čist pokazatelj da na njega računaju. On je lud ako se odazove jer mu je ovo najvažnije leto i profesionalne pripreme u životu, od mu direktno da zavisi cela karijera. Čak i da uzmemo zlato sa njim na OI, i da on bude iznad prosečno zapažen, to njemu za profesionalnu karijeru vrlo malo znači. Bilo bi dobro za njega, kao i dugoroično za našu reprezentaciju, da se ovaj put on NE odazove, nego da odradi valjane pripreme sa Oklahomom.

starteri:
1. Micić
2. Bogdanović
3. Lučić
4. Bjelica
5. Jokić

klupa:
1. Avramović
2. Nedović
3. Kalinić
4. Smailagić
5. Marjanović
2. Anđušić/Jaramaz
4/5. Petrušev

Veliki

pre 2 godine

Vladimir Lučić (Bajern)
Nikola Kalinić (Valensija)
Nemanja Bjelica (Majami Hit)
Filip Petrušev (Mega)
Nikola Jokić (Denver Nagets)
Nikola Milutinov (CSKA)

i 3, 4, 5 deluje brutalno samo ne znam oko petruseva kako se snalazi na cetvorci, ali smatram da lucic i kalina mogu igrati 4 po potrebi

DJK

pre 2 godine

Nadam se da će se svi i odazvati.
Prva petorka:
1.Micić
2.Bogdanović
3.Nedović
4.Bjelica
5.Jokić

Druga petorka:
1.Teodosić
2.Jović
3.Kalinić
4.Pokuševski
5.Raduljica/Marjanović

Realno mogu 3 vrhunske petorke da se naprave.

Igor Kokoškov (Fenerbahče)

pre 2 godine

Miloš Teodosić (Virtus)
Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (Panatinaikos)
Ognjen Jaramaz (Partizan)

Vladimir Lučić (Bajern)
Nikola Kalinić (Valensija)
Nemanja Bjelica (Majami Hit)
Filip Petrušev (Mega)
Nikola Jokić (Denver Nagets)
Nikola Milutinov (CSKA)

Demar Derozan

pre 2 godine

Sve je uzeto u obzir za siri spisak. Bravo! Moj izbor za zadnjih 12 za OI bi bio: Teo, Vasa, Jovke (Jarmaz), Bogdan, Gudura, Kalina, Lucic, Bjelica, Dobric, Jokic, Milutinov (Bobi), Petrusev
Ako je Jovke povredjen, zamena je Jarmaz.
Ako je Milutinov povredjen, zamena je Bobi.
Tri pleja bih imao u timu, jer i Teovo zdravstveno stanje moze da bude problem, a pozicija je kljucna za raznovrsnu igru repke,

Diletant

pre 2 godine

Brutalan spisak. Malo me brine odbrana, dok smo u napadu itekako potentni. Ne sumnjam da će selektor to lepo uklopiti da u svakom trenutku budemo dobri na obe strane terena.
Verovatno bi najbolja petorke bile
-Vasa, Bogi, Luča, Kalina i Jokić.
-Teo,Milosavljević/Lazić,Gudurić, Bjelica i Milutinov.
Žao mi je što na spisku nema Štimca, trebaju ekipi takvi poput njega i Novice, ljudi koji će podići i motivisati ekipu.
Puno sreće momci, nek vas zdravlje posluži i ostavite srce na teren !

Inner Voice

pre 2 godine

Malo me brine što imamo samo tri kvalitetna plejmejkera, ne samo za kvalifikacije nego uopšte. Šta ako Teo iz bilo kog razloga zakaže, ne bude na svojih 100%, a Jović ruku na srce, malo istrošen i sklon povredama, ostavljeni smo samo sa Micićem.

Ok, tu su Jaramaz ili Bogdan da budu pomoćni plejevi, zato Anđušić, davidovac i ostali kao pokrića za šutere.

Ali Lazić? Vanja? Koliko god mi bio drag kao grobar, ne znam zašto je on na spisku kad je prikovan za klupu u Valensiji.

U svakom slučaju, po imenima kidamo, bukvalno najbolje što ova zemlja ima, i ponovo kažem da bih rotirao uloge Milojeviću i Kokoškovu.

SrbEUin

pre 2 godine

Svaka velika rep odaje počast svojim najboljim (sada starijim) igračima koji su godinama vukli tim do pobeda. Bilo bi totalno nekorektno da se oni ne oproste od rep na OI. Tim pre što ni sada ni za dlaku nisu slabiji od pozvanih naslednika. A imaju planinu iskustva i znaju se međusobno bolje nego braća rođena.
Španija tako osvaja titule.
U ekipi moraju biti Teo, Bjeli, Bobi, Kalina i Nedović, a voleo bih i Gagi.
Tu im jemesto, ne samo po ranijim zaslugama već i po trenutnoj igri i formi.
Ostali imaju još olimpijada pred sobom.

Andy

pre 2 godine

Odlicno je sto je pozvao ovoliko igraca. Nadam se da ce ici najspremniji i oni koji mogu najvise da pruze. Steta sto su neki igraci imali teze povrede pa nece bas biti u najboljem stanju za ovo okupljanje. Za sada mi se cini da ce od ovih najvise moci da pruze Teodosic, Micic, Bogdanovic, Gurovic, Nedovic, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Petrusev, Marjanovic i mozda Milutinov ako se oporavio. Nadam se da ce neki igraci shvatiti da su pozvani na okupljanje ili jer predstavljaju buducnost ili da bi neki kvalitetniji igraci dobili jake treninge, ali mozda neki od njih i doceka svoju sansu pa udje u tih 12. Neki od igraca kao sto su Lazic, Davidovac i Dobric se nekada previse loze i na treninzima, tako da se nadam da nece opet povrediti nekoga od nasih igraca.

miki

pre 2 godine

Micic, Teodosic
Bogdanovic, Nedovic, Avramovic(Jaramaz)
Guduric, Lucic
Bjelica, Pokusevski
Jokic, Petrusev, Raduljica

Mislim da je ovo trenutno najjaci sastav. Da je zdrav Milutinov bi isao umesto Raduljice. Guduric i Pokusevski su stavljeni na poziciju vise. Moze biti problem pozicija krilnog centra, tu realno imamo samo Bjelicu koji je vec u godinama. Mislim da Petrusev moze odigrati cetvorku pogotovu u paru sa Jokicem. Petrusev definitivno zasluzuje pre Marjanovica. Pokusevskog povesti kao zalog za buducnost da oseti atmosferu.

bruce

pre 2 godine

Ono kad se javi treceligas da kritikuje superligasa
(as, 31. maj 2021 15:35)



gdje ti vidis tu kritike ? rekao sam samo istinu i btw superligasi su usa, spanjolska, argentina,...........pa cak i slovenci. vi sami sebe proglasili silom a nikad nista niste osvojili. o boze haha

Analiik

pre 2 godine

Otkud Braduljica ovde?

Verujem Kokoškovu više nego svim beeeee92 komentatorima Ajedno, ali otkud Braduljica ovde?

Slab igrač, prosečan atleta, nikakva harizma...

Rokabili

pre 2 godine

Ilić i Lazić su višak, sve ostalo ok... Možda je mogao još neki mladi čisto da prođu pripreme ali dobro nema se sad vremena za to...

Milan

pre 2 godine

Ono u cemo cemo biti najjaci je "dugacka" klupa (sto kazu Ameri). Svi bolji timovi imaju NBA igrace u prvoj postavi, ali je cesto klupa ta koja odluci teze utakmice. Naravno sve zavisi sta ce Ameri dovesti na Olimpijadu. Sudeci po tradiciji, dovesce najjaci tim sa mozda jos duzom klupom. Ako to ne urade, mi bi trebali uzeti zlato.
(gagi, 1. jun 2021 02:13)

I sto cemo imati 3 vrhunska igeaca - MVP NBA lige, MVP EL i F4 EL, i odlicnog beka iz plejof tima NBA. Jedan i zvanicno plej, jedan zvanicno centra, ali inace plej, i jedan bek koji moze da odigra pleja. Odlicni preduslovi da imamo ubitacan napad.

selektor

pre 2 godine

Ako sve bude kako treba ocekujem da medalju osvoje sledeci igraci: Micic Teodosic Jovic Bogdanovic Guduric Pokusevski Lucic Bjelica Smajlagic Jokic Petrusev Marjanovic.

Mali

pre 2 godine

Miloš Teodosić (Virtus)
Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (Panatinaikos)
Ognjen Jaramaz (Partizan)

Dopada mi se ovaj izbor od 6 "malih"
Dva pleja, dva sutera i 2 izuzetno brza i prodorna igraca.

ultrasrbin

pre 2 godine

(ljemenkacz, 31. maj 2021 13:28)
Nije bolest sve sto boli.
Evo ja cu da organizujem da se pojave, a ti i istomisljenici sakupite pare za osiguranje i naravno pun iznos ugovora ako se desi da se povrede i izgube ugovore.

pogledaj statistiku

pre 2 godine

@purke po milioniti put pogledaj statistiku meca sa argentinom skola je imao 20poena 5 skokova i 2 asistencije a jokic 16/10/5
ne znam kako ga je to oducio sa duplo manje skokova i asistencija...imali su isti procenat suta...

ljemenkacz

pre 2 godine

E sad ćemo da vidimo da li su bogdanu i jokicu bitniji nba mecevi od svoje zemlje.


Ako se ne pojave na okupljanju reprezentacije 12.Juna, treba ih suspendovati na 2 godine.

Ma da Jokic ce verovatno doci jer mu je Nurkic preokrenuo seriju.

Bogdan je svakako rekao da može djenkins da igra umesto njega

Legend

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom¿
(NijeBitno, 31. maj 2021 13:48)

Da se zameri što sa najjačim timom koji smo imali još od 2002. nije uzeo zlato iako su Ameri došli sa banana timom i ispali pre finala. Da se zameri i što ga je Kokošev odučio od trenerskog posla na Evropskom prvenstvu sa 2 odlična igrača i sa timom amatera osim Dončića i Dragića. I na kraju da se zameri što pored svega toga krivio je svakog drugog samo da ne preuzme odgovornost.

Privatni detektiv Đido Mova

pre 2 godine

Lazić? Jović? Nadam se da su tu samo zbog šireg spiska, likovi ne da nisu za ozbiljnu košarku, nego ono.. I Milosavljević lik nije igrao dve godine..

Sandzi

pre 2 godine

Jovic? Zao mi je ali taj momak odavno nije reprezentativni kalibar. Ostalo sve kako treba. Ako ne bude nekih sokova, da ne ode najjaci tim na OI, posle SAD smo najjaci. No, prvo da se ode.

Realna prica

pre 2 godine

I opet bice ista prica...debakl...bez medalje..imena samo na papiru malo jaca...a sem Bogdana niko srca nema da igra za svoju zemlju, a znamo kako svi zapnu na olimpijadi

Zvezda

pre 2 godine

Lazić? Jović? Nadam se da su tu samo zbog šireg spiska, likovi ne da nisu za ozbiljnu košarku, nego ono.. I Milosavljević lik nije igrao dve godine..
(Privatni detektiv Đido Mova, 31. maj 2021 13:30)

Stručnjače Lazić proglašen najboljim defanzivcem ABA. Jović se pokazao i dokazao. A gde je Birča?

bruce

pre 2 godine

Micic
Bogdanovic
Lucic
Bjelica(Petrusev)
Jokic

kakav tim!
(pametan momak, 31. maj 2021 13:31)




sve super pregazite male nebitne zemlje kosarke i onde se pojave argentina, spanjolska,..... i bye bye bye . uvijek isto, prvo kao mnogo smo jaki pa onda kmecanje

SNS LGBT

pre 2 godine

Spisak je fantastican, osim mozda Kalinica zbog predjasnjih izjava. Ne ide mi u glavu da ce covek pevati Boze pravde dok " deli to Kosovo sakom i kapom kao vodja" i usput, Srbe naziva divljacima u odnosu na Engleze i Nemce.

bruce

pre 2 godine

Ono kad se javi treceligas da kritikuje superligasa
(as, 31. maj 2021 15:35)



gdje ti vidis tu kritike ? rekao sam samo istinu i btw superligasi su usa, spanjolska, argentina,...........pa cak i slovenci. vi sami sebe proglasili silom a nikad nista niste osvojili. o boze haha

Janko

pre 2 godine

Pored elitnih centara i krilnih centara koji konkurišu za repku jednostavno nema mesta za Marjanovića, koji koliko god gotivan lik bio jednostavno je rupetina u odbrani.

statističar

pre 2 godine

Stotine komentara a niko da pogodi prvih 12 (ako svi budu zdravi na pripremama).
Prvi plejmejker Vasa Micić, rezervni Teodosić (zbog slabije igre u odbrani)
Bekovi: Bogdanović (ujedno rezervni plej), NBA Gudurić i Nemanja Nedović (fantastična sezonau Grčkoj).
Niska krila: E tu nastaje problem. Siguran je Vladimir Lučić kao član najbolje petorke Evrolige a da li će biti u timu Kalinić zavisi da će selektor pre šansu dati krilnom centru Alenu Smailagiću!!!!
Krilni centri 100% sigurni: Bjelica i Pokuševski. Kako je Beli već napunio 33 godine i stižu ga sve češ
e i povrede možda će Olimpijada biti njegov oproštaj od reprezentacije. Ako to nagovesti selektoru onda mora u tim Smailagić jer za evropsko moramo imati bar njega i Pokuševskog, bar dva PF-a!
Naša reprezentacija UVEK ide na takmičenja sa 4 centra i tako će biti i ovoga puta pre svega zato što je Jokić premoren. Petrušev će da čeka da stekne iskustvo, idu stariji od njega Bobi, Milutinov i Raduljica. Mnogi će se buniti ako u timu bude Raduljica, ali on za reprezentaciju igra fenomenalno kada je na pleju Teodosić. Raduljica je na asistencije Teodosića postizao oko 30 koševa, njih dvojca igraju fantastičan pik-end-rol - samo im treba jedan odličan šuter u korneru i razbijaju svaku drugu petorku osim Drim tima. To može da bude još jedan minus za Kalinića.
Naravno NIKADA nisu fiksne petorke, ali na papiru:
1)Micić; 2) Bogi; 3) Lučić; 4) Beli i 5) Jokić
PG)Teodosić SG)Gudurić SF)Nedović PF)Poku C)Milutinov/Raduljica

Аки

pre 2 godine

Лазић,Давидовац,Добрић,Јарамаз вишак!!! Звезда и Партизан у свом ростеру немају ништа што је иоле вриједно чак и за шири списак!!!

Papara

pre 2 godine

Micić Bogdan Lučić Bjelica Jokić
Teo Nedović Kalinić Petrušev Milutinov
+Gudurić i Marjanović
Možda Pokuševski ali neka sazri još malo, ovo je najbolje što imamo, ovih 12 uzimaju zlato na OI.

sofronije

pre 2 godine

Mojih dvanaest igraca bi bilo:
Prva petorka:
Micic
Bogdanovic
Lucic
Bjelica
Jokic

Zamene:
Jovic
Nedovic
Guduric
Pokusevski
Milutinov

i pozvao bih jos
Petruseva i Smailagica

Mnogi bi po kvalitetu trebali da budu tu ali mesta ima samo za 12 igraca, pre svega mislim na Teodosica ali mislim da smo sada dovoljno jaki da mozemo bez vecih posledica da menjamo cak i jednog Tea koji je koliko god dobar bio ipak u godinama...

Milan

pre 2 godine

Selektor ne određuje ko će biti pozvan, već stručni savet, čega je selektor samo jedan mali deo. Ovde vidimo minimum 3 poziva iz čistog respekta.

Milutinov nije igrao sezonu, njemu će trebati meseci i meseci da se vrati u formu, neozbiljno je računati na njega.

Gagi isto dolazi iz godine rekovalescencije posle veoma duge pauze i dugog perioda bez tima, poziv verovatno iz drugih razloga.

Pokuševski, čist pokazatelj da na njega računaju. On je lud ako se odazove jer mu je ovo najvažnije leto i profesionalne pripreme u životu, od mu direktno da zavisi cela karijera. Čak i da uzmemo zlato sa njim na OI, i da on bude iznad prosečno zapažen, to njemu za profesionalnu karijeru vrlo malo znači. Bilo bi dobro za njega, kao i dugoroično za našu reprezentaciju, da se ovaj put on NE odazove, nego da odradi valjane pripreme sa Oklahomom.

starteri:
1. Micić
2. Bogdanović
3. Lučić
4. Bjelica
5. Jokić

klupa:
1. Avramović
2. Nedović
3. Kalinić
4. Smailagić
5. Marjanović
2. Anđušić/Jaramaz
4/5. Petrušev

beogradski

pre 2 godine

Micić Bogdan Lučić Bjelica Jokić
Teo Nedović Kalinić Petrušev Milutinov
+Gudurić i Marjanović
Možda Pokuševski ali neka sazri još malo, ovo je najbolje što imamo, ovih 12 uzimaju zlato na OI.
(Papara, 31. maj 2021 13:32)

Pokusevski treba da sazri, a igra sasvim solidno u NBA, a Petrusev da igra buahahahaha decko, predji na bocanje.

Aki

pre 2 godine

(Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.

miki

pre 2 godine

Micic, Teodosic
Bogdanovic, Nedovic, Avramovic(Jaramaz)
Guduric, Lucic
Bjelica, Pokusevski
Jokic, Petrusev, Raduljica

Mislim da je ovo trenutno najjaci sastav. Da je zdrav Milutinov bi isao umesto Raduljice. Guduric i Pokusevski su stavljeni na poziciju vise. Moze biti problem pozicija krilnog centra, tu realno imamo samo Bjelicu koji je vec u godinama. Mislim da Petrusev moze odigrati cetvorku pogotovu u paru sa Jokicem. Petrusev definitivno zasluzuje pre Marjanovica. Pokusevskog povesti kao zalog za buducnost da oseti atmosferu.

NijeBitno

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom¿

DJK

pre 2 godine

Nadam se da će se svi i odazvati.
Prva petorka:
1.Micić
2.Bogdanović
3.Nedović
4.Bjelica
5.Jokić

Druga petorka:
1.Teodosić
2.Jović
3.Kalinić
4.Pokuševski
5.Raduljica/Marjanović

Realno mogu 3 vrhunske petorke da se naprave.

Purke

pre 2 godine

Imamo ekipu koja je najbolja posle USA (ako dodju u jakom sastavu). Ali neke stvari trebaju da budu jasne, a to je da Jokic do sada nikada nije bio lider reprezentacije (i to apsolutno zasluzeno). Partija koju je pruzio protiv Argentine je sramna, cica Skola ga je oducio od kosarke i treba dobro razmisliti ko ce biti lider nove genracije (Bogi je nestvaran, ali nije bezobrazan dovoljno da bi komandovao pojedincima). Teo ce izgurati jos ovo takmicenje kao kapiten, ali posle toga ce biti bas cupavo. I jos jedna stvar, Djordjevic je napravio izuzetne rezultate imajuci u vidu celo stanje reprezentacije kada ih je preuzeo, a ovi strucnjaci sto pisu o mecu sa Slovenijom treba da se podsete u kakvom smo sastavu bili i plus Jovic na instrumentima. I da, kod tog istog Djordjevica su se kalili i Micic i Jokic i ostali od kojih sada ocekujemo sam vrh. Ovo je poslednje takmicenje nekih momaka koji su puno dali nasoj zemlji i nadam se da ce se oprostiti sa medaljom. I odmah da budemo jasni, to kako Jokic igra u NBA to tako nece moci po FIBA pravilima i nacinu igre, to nemojmo da se lozimo. Nek' nam je srecno

wer

pre 2 godine

...Iz aviona se videlo da se Djordjevic i Jokic ne gotive...

pa to je bas cudno zar ne?
debelom jedno leto bilo gotivnije
da preskace gume, zdere gomboce i timari konje
dok je ostatak ekipe izginuo za srebro na EP

onda je na SP dosao kao po kazni,
razvlacio se po terenu, svadjao sa sudijama,
blam bilo i gledati koliko ga zabole

moze da bude igrac kakav god hoce,
milioni na racunu, mvp, salute burazeru
ali kao covek ce uvek biti slinica
i to e to

Otheym

pre 2 godine

Verovatno bez Bogana i Jokića u kvalifikacijama. Još im ni playoff nije gotov a već za mesec dana kreće turnir.
Po meni gledajući trenutnu formu i sezonu:
1) Micić, Teo
2) Gudurić, Nedović, Dobrić
3) Lučić, Kalinić
4) Bjelica, Smailagić
5) Bobi, Pokusevski, Petrušev

Naravno za OI upadaju Bogdan i Jokić umesto Dobrića i Petruševa.
Milutinov je svakako bolji igrač od Petruševa, ali je propustio veći deo sezone, dugo nije igrao i pitanje je u kakvoj će formi biti i fizički i sa tehnikom.
Na pozicijama 2 i 5 smo sila, na 1 i 3 isto dosta jaki (Teova odbrana je jedini problem). Po meni na 4 smo najtanji jer su Bjelica i Smailagić uglavnom malo igrali i kada su igrali, to je bio garbage time.
Šteta što nema mesta i za Marinkovića i Jaramaza.

Alarm

pre 2 godine

Igrači u tridesetim:

Miloš Teodosić (34)
Nemanja Bjelica (33)
Boban Marjanović (33)
Miroslav Raduljica (33)
Branko Lazić (32)
Vladimir Lučić (32)
Dragan Milosavljević (32)
Stefan Jović (31)
Danilo Anđušić (30)
Nikola Kalinić (30)
Nemanja Nedović (30)

Igrači od 25-30:

Bogdan Bogdanović (29)
Ognjen Dobrić (27)
Nikola Milutinov (27)
Vasilije Micić (27)
Aleksa Avramović (27)
Dejan Davidovac (26)
Marko Gudurić (26)
Nikola Jokić (26)
Ognjen Jaramaz (26)

Igrači mlađi od 25 godina:

Vanja Marinković (24)
Filip Petrušev (21)
Dalibor Ilić (21)
Alen Smailagić (21)
Aleksej Pokuševski (20)

Imamo 5 igrača u proširenom stastavu mlađih od 25, koji će biti naša budućnost, od toga dvojica (Petrušev i Pokuševski) koji mogu da budu svetska klasa (bar po dosadašnjim rezultatima). Igrači kandidati i za one tamo OI od 25-30, tri momka svetske klase - Jokić, Micić i Bogdan + Gudura i Milutinov. Momci 30+ možda Kalina i Nedović, mada Nemanja sa povredama i godinama teško. Ne kažem da se neće pojaviti neki novi Jokić, Micić, Bogdan, ali ovo je tanko za budućnost... Rani odlazak preko i ABA liga daju rezultate i tek će!

SrbEUin

pre 2 godine

Svaka velika rep odaje počast svojim najboljim (sada starijim) igračima koji su godinama vukli tim do pobeda. Bilo bi totalno nekorektno da se oni ne oproste od rep na OI. Tim pre što ni sada ni za dlaku nisu slabiji od pozvanih naslednika. A imaju planinu iskustva i znaju se međusobno bolje nego braća rođena.
Španija tako osvaja titule.
U ekipi moraju biti Teo, Bjeli, Bobi, Kalina i Nedović, a voleo bih i Gagi.
Tu im jemesto, ne samo po ranijim zaslugama već i po trenutnoj igri i formi.
Ostali imaju još olimpijada pred sobom.

Diletant

pre 2 godine

Brutalan spisak. Malo me brine odbrana, dok smo u napadu itekako potentni. Ne sumnjam da će selektor to lepo uklopiti da u svakom trenutku budemo dobri na obe strane terena.
Verovatno bi najbolja petorke bile
-Vasa, Bogi, Luča, Kalina i Jokić.
-Teo,Milosavljević/Lazić,Gudurić, Bjelica i Milutinov.
Žao mi je što na spisku nema Štimca, trebaju ekipi takvi poput njega i Novice, ljudi koji će podići i motivisati ekipu.
Puno sreće momci, nek vas zdravlje posluži i ostavite srce na teren !

Sale

pre 2 godine

Na spisku je ono najbolje što trenutno imamo,kakav će biti konačan,videćemo...Ovde se mnogo vodi polemika oko Jokića,da li on treba da bude nosilac igre a zanemaruje se to da Jokić gotovo da nije igrao evropsku košarku u kojoj se igra mnogo grublje,sa jakim odbranama...On se super uklapa u NBA ali je loše odigrao svjetsko prvenstvo,nije samo Djordjević kriv za to...Kad igraš za reprezentaciju,podređuješ se timu a ne tim tebi...Ako ti je trener dao drugu ulogu,daj sve od sebe...Imao sam utisak da je svojim zalaganjem,koje nije bilo na visini,izlagao svoj protest zbog uloge u timu koja mu ne odgovara...Potpuno se slažem sa vraćanjem Nedovića i Kalinića...Ovaj prvi je u reprezentaciji uvek bio podcenjen,imao malu minutažu u odnosu na Bogdanovića kome je apsolutno sve dozvoljeno...A Kalina je uvek ginuo za dres i pun mi je onih koji se kače za nečije izjave o ovome i onome,glume patriotizam a kada zatreba,nigdje ih nema

igor

pre 2 godine

To je to. Jos samo Frenk Kaminski. Nadam se da nisu odustali od njega, narocito ne zbog onog tipicnog ne treba nam stranac bla bla... Covek je srpskog porekla , igrao je za Srpske Orlove u Americi, ima veliku želju da nastupa za Srbiju. Iza sebe ima sest sezona u NBA ligi i bio bi od velike koristi

Miroslav Celic

pre 2 godine

Top spisak

Bez da mracim .... Bobijeva uloga mi je uloga u kosarkasoj ekipi sem stvaranja atmosfere i zabavljackih nastupa na zagrevanju diskutabilna.

Covek uzeo pare na Bogom date fizikalije , ali kako ulazi u godine realno za ozbiljniju kosarku nije.. sa kim on moze da se nosi .. iole brzi centar ce se naigrati pored njega

Cile

pre 2 godine

Jović
Micić
Nedović
Boban
Bjelica

Najbolja naša petorka ako želimo ZLATO!
(Samo ZVEZDA, 31. maj 2021 13:40) Bjelica navija za Partizan, pozzz

aaa

pre 2 godine

Treba biti realan. Postoje minimum 3 reprezetnacije koje bi nas glat dobile. USA, Arg i Esp. Moderna košarka je fizička košarka a odbrana najvažnija.

Teodosić nije više onaj Teo, star je, fizički inferioran, ne igra odbranu.

Bjelica isto mator, izuzetno loše se kreće.

Naši najbolji igrači (Jokić, Bogdan i Micić) će doći nakon izuzetno napornih sezona.

Jokić nikada nije odigrao dominanto na turniru sa FIBA pravilima na tom nivou, gde je teren manji, gde ima manje prostora da mu se saigrači rastrče i da uputi čistu asistenciju. Sem Jaramaza, Avramovića (koji verovatno neće proći selekciju) i Kalinića i Lučića, nemamo atlete/trkače koje on može da hrani asistencijama za siguran koš.

Nedović je atleta ali veoma sklon povredama i rupa u odbrani.

Smajlagić i Pokuševski deluju WOW samo zbog timova u kojim igraju ali realno čime su oni zaslužili da igraju u seniorskoj reprezentaicji? Smajli je marginalac koji je pukim čudom tu gde jeste i apsolutno ne igra već je sparnig igrač za trening a Poku je dete od 19 godina, koji pre godinu dana nije igrao seniorsku košarku a samo je dobio masu minuta od fenjeraša u NBA koji je u ribild modu, ništa više. Ima ogroman potencijal ali trenutno nije produktivan, više izgubi nego što doprinese.

Bobi je mač sa dve oštrice. U nekim situacijama je šah mat igrač a u nekim drugim, nas matiraju upravo zbog njegovih mana.

S.Jović, Milutinov i Gagi dolaze iz perioda neigranja i oporavka od ozbiljnih povreda

Rokabili

pre 2 godine

Ilić i Lazić su višak, sve ostalo ok... Možda je mogao još neki mladi čisto da prođu pripreme ali dobro nema se sad vremena za to...

H2H

pre 2 godine

Teodosić
Micić
Nedović
Bogdanović
Gudurić
Lučić
Kalinić
Bjelica
Pokuševski
Marijanović
Raduljica
Jokić

Jović i Milutinov teško da će se potpuno oporaviti nakon povreda, Jaramaz, Dobrić i Smailagić, čekaju svoju šansu.

Andy

pre 2 godine

Odlicno je sto je pozvao ovoliko igraca. Nadam se da ce ici najspremniji i oni koji mogu najvise da pruze. Steta sto su neki igraci imali teze povrede pa nece bas biti u najboljem stanju za ovo okupljanje. Za sada mi se cini da ce od ovih najvise moci da pruze Teodosic, Micic, Bogdanovic, Gurovic, Nedovic, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Petrusev, Marjanovic i mozda Milutinov ako se oporavio. Nadam se da ce neki igraci shvatiti da su pozvani na okupljanje ili jer predstavljaju buducnost ili da bi neki kvalitetniji igraci dobili jake treninge, ali mozda neki od njih i doceka svoju sansu pa udje u tih 12. Neki od igraca kao sto su Lazic, Davidovac i Dobric se nekada previse loze i na treninzima, tako da se nadam da nece opet povrediti nekoga od nasih igraca.

Murinjo

pre 2 godine

Slatke muke za Igora.
Kad bih ja birao:
M.Teodosić
V.Mićić
S.Jović
B.Bogdanović
M.Gudurić (da je spreman bio bi Milosavljević)
N.Kalinić
V.Lučić
A.Pokuševski
N.Bjelica
F.Petrušev
N.Milutinov (B.Marjanović, ako ne bude spreman Milutinov)
N.Jokić

Aleks

pre 2 godine

Stefan Jović
Aleksa Avramović
Danilo Anđušić
Ognjen Jaramaz
Branko Lazić
Ognjen Dobrić
Dragan Milosavljević
Dejan Davidovac
Filip Petrušev
Dalibor Ilić
Miroslav Raduljica
Alen Smailagić
Marko Gudurić
Vanja Marinković

Ovo su igraci koji najverovatnije otpadaju. Sasvim pristojna ekipa :)

KoRn

pre 2 godine

Igraci su odlicni ali nije samo do toga vec do hemije izmedju njih.Koliko god se trudili da sakriju na SP je bilo mnogo nezadovoljnih igraca jer ih je Djordjevic menjao kao na traci.Sada ako imaš MVP-a Evrolige onda on mora da bude starter i jedan od glavnih igraca.Svaka cast Teodosicu ali jednostavno Vasa mora da bude prvi plej.Jokic,Bogdanovic i Micic mora da igraju najviše da bi se što više uigrali za Olimpijske igre a kvalifikacije da im služe za uigravnje.Ako budu igrali.Jednostavno igra mora da se prilagodi Jokicu .A ne kao kod Djordjevica da radi sujeta i mržnja.Iz aviona se videlo da se Djordjevic i Jokic ne gotive.Ne moze jedan igrac iz Kine koji nije odigrao vise od 5 godina ozbiljnu utakmicu i jedan koji nije imao klub da uzimaju minutažu jednom od najboljih kosarkaša na svetu.

zxc

pre 2 godine

(Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.
(Aki, 31. maj 2021 14:14)


A kako je to Jokić bio podređen Birčeviću?
Vrtite neke komentare i lupate gluposti. Pogledaj koliku minutažu je imao Birčević, a koliku Jokić.
Jokić je posle Bogdana i Jovića ima najveću minutažu, 22,6 min/utak, a Birčević je imao najmanju minutažu od svih igrača, 8,7 min/utak.
Birčević protiv jačih timova ili nije igrao (protiv Argentine i SAD) ili je imao minutažu do 3 minuta (protiv Italije, Španije i na kraju protiv Češke). Veću minutažu je imao samo protiv smešnih timova koje smo pregazili.
Niti je Jokic bio podređen, niti je "nosio peškire" Birčeviću.
Sve se ovo može proveriti za nekoliko minuta.

trik

pre 2 godine

Mojih 12
Kec: Teodosic, Micic
Dvojka: Bogdan, Guduric, Nedovic/Gagi
Trojka: Lucic, Kalinic
Cetvorka: Bjelica, Pokusevski
Petica: Jokic, Bobi, Milutinov

Slatke muke

pre 2 godine

Sve je uzeto u obzir za siri spisak. Bravo! Moj izbor za zadnjih 12 za OI bi bio: Teo, Vasa, Jovke (Jarmaz), Bogdan, Gudura, Kalina, Lucic, Bjelica, Dobric, Jokic, Milutinov (Bobi), Petrusev
Ako je Jovke povredjen, zamena je Jarmaz.
Ako je Milutinov povredjen, zamena je Bobi.
Tri pleja bih imao u timu, jer i Teovo zdravstveno stanje moze da bude problem, a pozicija je kljucna za raznovrsnu igru repke,
(Demar Derozan, 31. maj 2021 15:07),

sve zavisi od toga kakvu ce koncepciju da izabere Kokoskov, tj ako igru bazira na Jokicu, onda mu ne treba 3 pleja, odnosno tu su na plaju Jokic :-), Teo i Vasa, ima i Bogdana za pomoc! I meni deluje da bi Dobric mogao da se nadje u 12, posebno sto je moguce da ocekujemo Kalinu kao veliku ispomoc na 4-ci(ako Dobrica gledamo kao 3-ku, iako je 2-3). Otvara se jos jedna mogucnost, a to je Petrusev na 4. Ako ovako bude, za to jedno mesto u 12, umesto 3-ceg pleja konkurisu Nedovic(jeste sjajan, ali je i mnogo kilav), Pokusevski(uvek je bila praksa nekog mladog voditi), Jaramaz, a mozda cak i Andjusic...

P.S. Gotovo sam siguran da ako ne bude bas morao, sigurno nece voditi Bobija

afrogipsy

pre 2 godine

Lazic apsolutno zasluzio na da bude na sirem, nego i na uzem spisku. I to u ovoj prejakoj konkurenciji. Kad ce Milutinov moci da zaigra , uh kada bi se i on oporavio...

Sasa

pre 2 godine

Ok,stoji da je van pameti bilo da Bircevic igra pre Jokica,ali šta da se zameri Djordjevicu,srebra na Svetakom,Olipmijskim i Evropskom?
(NijeBitno, 31. maj 2021 13:48)

Da se zameri što sa najjačim timom koji smo imali još od 2002. nije uzeo zlato iako su Ameri došli sa banana timom i ispali pre finala. Da se zameri i što ga je Kokošev odučio od trenerskog posla na Evropskom prvenstvu sa 2 odlična igrača i sa timom amatera osim Dončića i Dragića. I na kraju da se zameri što pored svega toga krivio je svakog drugog samo da ne preuzme odgovornost.
(Legend, 31. maj 2021 14:08)

Da li se ti uopšte sećaš sa kojim tikom smo igrali po evropsko prvenstvo ? Niko osim Bogdana oz prve petorke ( jeste Teo ali se povredio ). Mi imali jednog krstenog igrača a oni dva pa opet za malo da dobijemo . Bogi je na toj utakmici igrao 40minita na pleju .

ivan grozni

pre 2 godine

@NijeBitno
Da li je realno da se toliko odomacilo to da je Jokic kao bio zamena Bircevicu,ovaj pocenjao protiv Filipina i boranije,protiv Argentine nije ni igrao,Jokic ceo mec,ali Jokic bio rezerva Bircevicu.Pa ludji ste od onih sto vecito traze tabelu NBA zapada,majke mi

kafa

pre 2 godine

ocekujem ovaj tim u kvalifikacijama
teo,jovic
gudura,nedovic,avramovic
lucic, pokusevski
kalina,bjelica
petrusev,smajlagic,bobi

posle turnira se prikljucuju vasa, bogdan I jokara
treba reci da nije realno ocekivati njih u kvalifikacijama jer bi prakticno dosli bez dana odmora
Ali I gornji sastav je dovoljan za prolaz.
sportski pozdrav

Gole

pre 2 godine

Legolas, 31. maj 2021 13:38) Vise stete nego koristi od Jokica smo prosli put imali zato sto je tadasnji selektor Aleksandar Djordjevic Jokica podredio raznim Bircevicima. Jokic je lider i oko njega se vrti prica. Naravno akcije i igra moraju da postoje kada Jokic nije u igri. Ali Jokic da nosi peskire nekom Bircevici druze ne ide.
(Aki, 31. maj 2021 14:14) # Link komentara

Llasičan internet mozak i internet navijač.

Birč nije igrao ni u jednoj duže od 6-7 minuta ili nije ni ulazio uopšte. To što je Skola školovao duplo mlađeg Jokića nije problem Stefana niti je on uzimao šuteve. Ali bitno je da je to pljuvanje Stefana popularno pa daj i ja da opljunem.

Demar Derozan

pre 2 godine

Sve je uzeto u obzir za siri spisak. Bravo! Moj izbor za zadnjih 12 za OI bi bio: Teo, Vasa, Jovke (Jarmaz), Bogdan, Gudura, Kalina, Lucic, Bjelica, Dobric, Jokic, Milutinov (Bobi), Petrusev
Ako je Jovke povredjen, zamena je Jarmaz.
Ako je Milutinov povredjen, zamena je Bobi.
Tri pleja bih imao u timu, jer i Teovo zdravstveno stanje moze da bude problem, a pozicija je kljucna za raznovrsnu igru repke,

Inner Voice

pre 2 godine

Malo me brine što imamo samo tri kvalitetna plejmejkera, ne samo za kvalifikacije nego uopšte. Šta ako Teo iz bilo kog razloga zakaže, ne bude na svojih 100%, a Jović ruku na srce, malo istrošen i sklon povredama, ostavljeni smo samo sa Micićem.

Ok, tu su Jaramaz ili Bogdan da budu pomoćni plejevi, zato Anđušić, davidovac i ostali kao pokrića za šutere.

Ali Lazić? Vanja? Koliko god mi bio drag kao grobar, ne znam zašto je on na spisku kad je prikovan za klupu u Valensiji.

U svakom slučaju, po imenima kidamo, bukvalno najbolje što ova zemlja ima, i ponovo kažem da bih rotirao uloge Milojeviću i Kokoškovu.

Džoni

pre 2 godine

Samo da se povede 5 visokih i 7 "niskih" i nema zime. Da se ne napravi Đorđevićeva greška gde je poveo 4 centra i još dva krilna. Sve slabosti toliko visoke i trome ekipe su se pokazale protiv Španije, a pre svega Argentine kada nas je kepec Kampaco razneo jer nije imao ko da ga čuva zbog povrede Gagija i ne pozivanja naknadno nekog specijaliste za odbranu tipa Lazić.

ministar za lobotomiju

pre 2 godine

Odlican spisak, mozda samo fali Micov. Bice pretesko odrediti najboljih 12 ali ako svi budu zdravi, mojih 12 su : Vasa, Teo, Jovic (Kalinic) Bogdan, Gudura, Lucic, Bjelica, Smajlagic ( Pokusevski) Petrusev, Jokic, Milutinov, Bobi. Kalinica sam stavio kao zamena Jovicu na ustrb Bogdana kao zamenu na pleju. Prosto ti dodje zao da ne mozes da stavis Nedovica, Dobrica, Vanju, Jaramaza, Gagija, Davidovca, Avramovica.., ipak, mislim da Kokoskov treba da stisne kao Kreso Cosic onomad i povede mlade snage tipa Petrusev, Pokusevski i Smajlagic.

Dvokorak

pre 2 godine

Milutinov povređen, Milosavljević 2 godine nije igrao, Raduljica, Lazić 🙄
Ostalo ok za okupljanje, a Milutinov kad ozdravi biće druga opcija pod košem

Igor Kokoškov (Fenerbahče)

pre 2 godine

Miloš Teodosić (Virtus)
Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (Panatinaikos)
Ognjen Jaramaz (Partizan)

Vladimir Lučić (Bajern)
Nikola Kalinić (Valensija)
Nemanja Bjelica (Majami Hit)
Filip Petrušev (Mega)
Nikola Jokić (Denver Nagets)
Nikola Milutinov (CSKA)

Repka je hrvatska reč isto kao i fige

pre 2 godine

Ja ne znam zašto svi ovde zanemaruju Avramovića koji je u kvalifikacijama davao bar po 25 poena. Jako zahvalan igrač koji gine za reprezentaciju i ima veliko poverenje Kokoškova, tako da mislim da će se naći na užem spisku reprezentacije jer realno to i zaslužuje svojim dosadašnjim zalaganjem.

as

pre 2 godine

sve super pregazite male nebitne zemlje kosarke i onde se pojave argentina, spanjolska,..... i bye bye bye . uvijek isto, prvo kao mnogo smo jaki pa onda kmecanje
(bruce, 31. maj 2021 15:13)

Ono kad se javi treceligas da kritikuje superligasa

Драганче

pre 2 godine

Што није звао малог Накића? Значило би му да буде макар на ширем списку и да зна да се рачуна на њега. Ја само молим Бога да не буде повреда, не сећам се када смо отишли комплетни на такмичење.

cika velja

pre 2 godine

roster je vrhunski. spoj mladosti i iskustva. sve to treba lijepo upakovati i uzeti medalju. ima tu jos odlicnih ekipa pored SAD, kanada je vjerovatno po imenima najjaci tim posle amera, australija je odlicna, spanija vrhunska, francuska izuzetno jaka. svaka medalja bi bila uspjeh, finale sa amerima premija i spektakl. sto se tice uzeg izbora neki igraci moraju biti nagradjeni kao nosioci igre u kvalifikacijama, mozda cak i da udju u 12 (andjusic, avramovic), dobric za odlicnu sezonu kao i petrusev. zavisi jos dosta od povreda (milutinov, nedovic), nadam se da ce svi biti zdravi pa nek kokoskov bira. uglavnom, vjerujem da je ovo uzi spisak iz kojeg nece biti lako izabrati 12 za OI:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Vasilije Micić;
Bekovi: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović;
Niska krila: Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić;
Krilni centri: Nemanja Bjelica, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić;
Centri: Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Nikola Jokić.

Aleks

pre 2 godine

Ako Atlanta ispadne u polufinalu konferencije, Bogdan će doći sigurno na kvalifikacioni turnir, takav je. Inače i Joka i Bobi i on nisu sigurni za to i treba drugi da iznesu bez njih. Kao i uvek previše pametovanja i opet pritisak na momcima, najjači smo, osvajamo lagano i sl. Takođe je tu gomila besmislenih opservacija, npr. ta da je Birčević bio ispred Jokića na SP, ili da Teo treba da prihvati da trči i igra odbranu. Teo nije trčao i igrao odbranu ni u prajmu, a kamoli sad. Par stvari:
1. Moj stav se zna, ja sam protiv toga da se igra iz Denvera preslikava na reprezentaciju. Prvo jer klub nije reprezentacija, drugo jer je to nemoguće uraditi, pogotovo ako on ne bude igrao na kval. turniru. Igra se bazira na onome što je trenutno na raspolaganju, a svakako je jedan od nosilaca igre.
2. Imamo dosta kreatora, što primarnih, što sekundarnih. Primarni Vasa, Jokić, Teo, kao sekundarni definitivno najjači Bogdan. Videćemo kako će to uklopiti.
2. Igrači su napredovali: Vasa najviše od svih, Jokić se uozbiljio i on i Bogdan igraju bolju odbranu, zdravi Milutinov je najbolji C Evrope, a deluje da se Gudurić opustio.
3. Valjda će Bogi konačno dobiti tu kapitensku traku, majka mu stara :)

Analiik

pre 2 godine

Otkud Braduljica ovde?

Verujem Kokoškovu više nego svim beeeee92 komentatorima Ajedno, ali otkud Braduljica ovde?

Slab igrač, prosečan atleta, nikakva harizma...

lal

pre 2 godine

Gudurić, Nedović i Lazić truli igrači. U San Marinu ne bi mogli igrati...
(Rs, 31. maj 2021 14:33)
kapirate li vi koliko smo mi jaki, kada neki imaju ovakve komentare za pojedine reprezentativce... ^^
da su nam ministri u rangu gudure, laze i nedovica, mi bismo bili svedska...

Leonardo

pre 2 godine

Jokica i Bogdana ne treba cimati za kvalifikacije, cak i ako budu mogli da igraju (u sta sumnjam). Ako bez njih dvojice nismo u stanju da dobijemo Zabare u Areni, onda ni ne treba da idemo na Olimpijadu.

Milan

pre 2 godine

Treba zvati na širi:
Nikolu Jovića (Mega),
Tristana Vukčevića (Real),
Maria Nakića (Ostende)
...

Treba misliti na budućnost i dati tim mladim ljudima mogućnost da treniraju sa našim najboljim košarkašima i zvezdama.

beogradski

pre 2 godine

E sad ćemo da vidimo da li su bogdanu i jokicu bitniji nba mecevi od svoje zemlje.


Ako se ne pojave na okupljanju reprezentacije 12.Juna, treba ih suspendovati na 2 godine.

Ma da Jokic ce verovatno doci jer mu je Nurkic preokrenuo seriju.

Bogdan je svakako rekao da može djenkins da igra umesto njega
(ljemenkacz, 31. maj 2021 13:28)

Kako da dodju kad im traje sezona. Od Jokica, Bogdana i Marjanovica verovatno nema nista, kada su kvalifikacije u pitanju. Jeidno ako im timovi ispadnu. Takodje, igranje za reprezentaciju nije moranje, i ako oni imaju neki dogovor sa selektorom, ko si ti da ih suspendujes. Na kraju krajeva, Jokic je do sada odigrao 76 meceva sa 30+ minuta u NBA ligi. I da preskoci kvalifikacije, razumljivo je. Cenim da bi ti zavrsio na respiratoru posle prve cetvrtine jedne utakmice, tako da, tisina. Bogdan do sada nije preskocio niti jedno okupljanje, svoj patriotizam je dokazao vise puta. I da, navijam za Zvezdu, to moram uvek da naglasim kada pricam o Bogdanu, jer cim ga neko hvali, odmah je grobar. Bogdan je CARINA.

Čiki

pre 2 godine

Jokić ako Denver prodje dalje neće biti u ekipi. Pitanje je i da li će na OI. Duga, naporna sezona, glavni igrač Denvera. To bi značilo da nema odmor

Aspera

pre 2 godine

sve grobarski treneri...
(živa istina, 31. maj 2021 13:54)

A koje druge imamo a da nisu stranci? Ovog sto motkama najuriste iz Zvezde?

Jevdja

pre 2 godine

Hmmm jaki smo ko zemlja:
Teodosić
Micić
Jović
Bogdanović
Gudurić
Nedović
Kalinić
Lučić
Pokuševski
Petrušev(Milutinov,videćemo zbog povrede)
Jokić
Marjanovic

Mladen

pre 2 godine

Teodosic, Micic, Avramovic, Bogdanovic, Pokusevski, Kalinic, Lucic, Bjelica, Smailagic, Petrusev, Jokic i Milutinov. Ja bih vodio ovih 12 ako svi zele da igraju. Da se malo podmladi reprezentacija, 4 beka + Poku koji u NBA vise igra bek/krilo nego krilnog centra. Marjanovica ne bi ni zvao em je mator em rupa u odbrani a ako ostali igraju i onako bi bio tek 3. centar, bolje neko mladji. Avramovic mi deluje bolja opcija kao 3. plej i igrac zadatka od Jovica/Nedovica a ako neko od visokih ili krila nece/povredjen onda jedan od njih dvojice kao 12.

Mlade nade

pre 2 godine

Mislim da bi bilo veoma lepo da: Vukčević (Real Madrid), Jović (Mega), Radovanović i pogotovo Petrović (Partizan) ako je moguće provedu ovog leta barem 7 dana s A reprezentacijom.

selektor

pre 2 godine

Ako sve bude kako treba ocekujem da medalju osvoje sledeci igraci: Micic Teodosic Jovic Bogdanovic Guduric Pokusevski Lucic Bjelica Smajlagic Jokic Petrusev Marjanovic.

lal

pre 2 godine

Čemu sluzi Guduric?
Bolji je Lazic od njega 100x za ekipu.
Grobar sam cisto da se zna.
(Radijator, 31. maj 2021 14:43)
stvarno ne znam... igrao i kod zoca i kod kokoskova u feneru... mozda turci ponude milionce i za le branka?!?
ja sam ciganin, ako je to uopste bitno... i naravno da gotivim kapitena, ali brate... najgori moguci gudura je uspeo da nam donese vodjstvo protiv argentine na pet minuta do kraja... on je uvek opasan i potreban ekipi... pogotovo sada kada kokoskov svakodnevno radi sa njim i zna sta moze da ocekuje...

Džoni

pre 2 godine

Odlično je ovo, ali igru napraviti oko Jokića i preslikati ono što igra Denver. Plej (Vasa) prenosi loptu, daje Jokiću on uručuje bekovima i niskim krilima ili igra leđima na koš, a nema centra koji ga može sam zaustaviti bez faula, pokretljivost, trčanje bekova i krila, ako ga udvoje izbacuje na šut za tri ili bekovi idu na ulaz i to je sva filozofija. Znači Jokić da nam bude distributer lopti na vrhu reketa i nema zime. Kad Jokić može u NBA da igra po 35 minuta i više, može i sada, kad je on napolju onda igrati drugačije, ali nikako od Jokića praviti nekog centra tipa Milutinov(odličan, ali drugačiji tip igrača) ili ne daj Bože neku četvorku??? Samo ne izmišljati toplu vodu i gledati kako tim ukomponovati sa Jokićem a ne obratno i iskoristiti pun njegov potencijal. Da se razumemo i bez Jokića bi ovo bio paklen tim, ali kad već imaš najkorisnijeg igrača NBA lige bilo bi neozbiljno to ne iskoristiti. Možda čak pozvati i Malouna da prenese neke napadačke akcije?

laza

pre 2 godine

gdje ti vidis tu kritike ? rekao sam samo istinu i btw superligasi su usa, spanjolska, argentina,...........pa cak i slovenci. vi sami sebe proglasili silom a nikad nista niste osvojili. o boze haha
(bruce, 31. maj 2021 15:46)
ko vi u fudbalu i rukometu.
košarka:
srbija- hrvatska 9-0 h2h
micić mvp evrolige
jokić mvp nba.

Mali

pre 2 godine

Miloš Teodosić (Virtus)
Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Nemanja Nedović (Panatinaikos)
Ognjen Jaramaz (Partizan)

Dopada mi se ovaj izbor od 6 "malih"
Dva pleja, dva sutera i 2 izuzetno brza i prodorna igraca.

Иван

pre 2 godine

Очекиван прелиминарни избор. Отприлике се зна најбољих 14:

Мицић, Теодосић, Богдановић, Недовић, Гудурић, Лучић, Калинић, Покушевски, Бјелица, Смаилагић, Петрушев, Јокић, Марјановић и Милутинов.

Двојица ће отпасти. Васа, Богдан и Јокић су по мени тројица најсигурнијих. Доста ће зависити од Теа. Он по први пут неће бити "главни" у репрезентацији после много година. То ће бити Никола, најбољи играч света. Е сад, Јокић није тип особе који ће рећи "ја сам главни, има сви да ме слушате". Он је питом, радиће своје најбоље што уме. Буде ли Тео забушавао и нарушавао ауторитет Јокићу и селектору, Кокошков ће морати да пресече и Милош ће бити један од двојице који ће отпасти. Буде ли прихватио да трчи и игра одбрану, имаћемо "дрим тим". Исто ће зависити доста и од стања Милутинова, који је био дуго повређен.

Игор ће бити на слатким мукама да одреди концепцију. Мене занима хоће ли Калинић играти четворку. Лако може да се деси да Покушевски буде тројка у пару крила с њим. Смаилагић је исто занимљив, могао би да се врати на прави пут преко репрезентације, поготово ако га упаре с Јокићем, пошто он с Николом много боље паше него Бјелица, на пример (који стоји само на тројци, слабо игра под кошем). Исто је питање како ће користити Недовића: Немања је користан уз Јокића, док у концепцији поред Теа неће доћи до изражаја. То је евентуално петорка где би Богдан био на тројци. Страшан састав на папиру! Много могућих тактичких варијанти, видећемо за шта ће се одлучити селектор.

afrogipsy

pre 2 godine

Pkusevski je nisko krilo , a na poslednjim utakmicama je igrao beka ( iako ima 2.13) on ne igra na poziciji krilnog centra. Jaki smo kao zemlja, ako se budu svi odazvali oduvacemo.

dare slovenac

pre 2 godine

Daj sklonite molim vas više Teodosića i Raduljicu.
(M, 31. maj 2021 14:55) # Link komentara

Teo je uvjek bio tu za reprezentaciju, za njega mora biti mesta...i još uvjek može dati mnogo...

Sasa

pre 2 godine

Nadam se da će se svi i odazvati.
Prva petorka:
1.Micić
2.Bogdanović
3.Nedović
4.Bjelica
5.Jokić

Druga petorka:
1.Teodosić
2.Jović
3.Kalinić
4.Pokuševski
5.Raduljica/Marjanović

Realno mogu 3 vrhunske petorke da se naprave.
(DJK, 31. maj 2021 13:49)


A Lucic i Milutinov ?

Randy Marsh

pre 2 godine

A Micov? Saletu se to dosta zameralo, a sad ga niko ni u komentarima ne pominje.
Ja lično mislim da njemu ni nije mesto na ovom spisku. Najviše zbog godina. A mesto veterana je za narednih 10 godina namenjeno Teu :)

Samo moje mišljenje

pre 2 godine

Fenomenalan spisak. Sad samo treba sastaviti tim, naći svakome pravu poziciju i stvoriti hemiju. Kokoškov to ume, moje bezrezervno poverenje.

lal

pre 2 godine

Ali Lazić? Vanja? Koliko god mi bio drag kao grobar, ne znam zašto je on na spisku kad je prikovan za klupu u Valensiji.

U svakom slučaju, po imenima kidamo, bukvalno najbolje što ova zemlja ima, i ponovo kažem da bih rotirao uloge Milojeviću i Kokoškovu.
(Inner Voice, 31. maj 2021 14:30)
kao veliki ljubitelj kosarke cesto gledam utakmice partizana... mozda je to nekima cudno, ali navijam za partizan kad god to nije protiv interesa crvene zvezde (ima jos jedan tim, ali da ne skrecem sa teme)...
meni je marinkovic toliko zivaca iskidao, da sam se molio da ne zaigra za reprezentaciju u nekom vaznom mecu, moje srce to nece izdrzati...

Milivoje

pre 2 godine

Od Jokica i Bogdanovica i Marjanovica nema ništa za kvalifikacije. Najače da bez odmora dođu u Beograd na okupljanje da igraju kvalifikacioni turnir. Može ali reskiraju povrede. To neće dozvoliti ni njihovi NBA timovi. Oni mora da pauziraju od košarke barem mesec dana da odmore telo.

Avangarda

pre 2 godine

Al kad krene ovo lozenje tipa osvajamo zlato itd. nikad se nije dobro zavrsilo, treba da budemo ponosni sto imamo ovakve igrace ali i skromni, bez nepostovanja protivnika i ostalih nasih cestih ispada. OVAJ PUT MOLIM VAS BEZ PRITISKA NA NASE MOMKE, DOK GOD SE BORE ZA SRBIJU, MOGU I POSLEDNJI DA BUDU STO SE MENE TICE.

gagi

pre 2 godine

Ono u cemo cemo biti najjaci je "dugacka" klupa (sto kazu Ameri). Svi bolji timovi imaju NBA igrace u prvoj postavi, ali je cesto klupa ta koja odluci teze utakmice. Naravno sve zavisi sta ce Ameri dovesti na Olimpijadu. Sudeci po tradiciji, dovesce najjaci tim sa mozda jos duzom klupom. Ako to ne urade, mi bi trebali uzeti zlato.

Ostin A

pre 2 godine

Kad se završava NBA playoff? Da li će Bogdanović i Jokić uopšte moći da igraju?
(Subjektivno, 31. maj 2021 13:26)

Ako uđu u finale Istoka/Zapada, neće igrati. Takođe, to važi i za Marjanovića.

Polako sa sastavima

pre 2 godine

Mnogo nepoznanica. Prvo ne zna se situacija sa Milutinovom (operacija ramena). Nedović već dugo ne igra za Panatenaikos, ni tu baš nije najjasnije stanje. Za Pokuševskog je najavljeno iz Oklahome da ovog leta mora da radi na mišićnoj masi. O Joviću ne znam ništa, u kakvom je fizičkom stanju, da li ima nekakvu povredu.

Veliki

pre 2 godine

Vladimir Lučić (Bajern)
Nikola Kalinić (Valensija)
Nemanja Bjelica (Majami Hit)
Filip Petrušev (Mega)
Nikola Jokić (Denver Nagets)
Nikola Milutinov (CSKA)

i 3, 4, 5 deluje brutalno samo ne znam oko petruseva kako se snalazi na cetvorci, ali smatram da lucic i kalina mogu igrati 4 po potrebi

GIFs

pre 2 godine

Mislim da bi bilo veoma lepo da: Vukčević (Real Madrid), Jović (Mega), Radovanović i pogotovo Petrović (Partizan) ako je moguće provedu ovog leta barem 7 dana s A reprezentacijom.
(Mlade nade, 31. maj 2021 18:21)
a iz zvezde Topić i Radojević 2005 i 2004 godište

drvobradi

pre 2 godine

"U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini "
Ovo kao da je KSS potpisao 20g ucesce na Akropolis kupu. Svake godine smo tamo.
Spisak, bolje tesko da ce naci, a kako tek odabrati prvih 12. Mnogo dobrih igraca. BTW cini mi se da je tandem Kokoskov/Miloje prava kombinacija za ovu generaciju, odlicno razumevanje i evropske i NBA kosarke.

KANJOŠ

pre 2 godine

Реално, тачан наслов 100%. Што би рекао Синиша Михајловић својевремено у реклами за ''Pils light''- Стварно најбоље! Срећно!!!

Marko

pre 2 godine

Kakve igrace imamo gde su povezani i mladost i iskustvo. TOOOP! Samo da svi budu zdravi tokom priprema i kada krene turnir, ici cemo na OI 200%. Srecno!

JPR24

pre 2 godine

Kad se završava NBA playoff? Da li će Bogdanović i Jokić uopšte moći da igraju?
(Subjektivno, 31. maj 2021 13:26)

22og Jula najkasnije. Atlanta će najverovatnije igrati barem još jednu seriju, Denver videćemo. Kako god, teško da će moći igrati na kvalifikacionom turniru. Ostali, Bjelica, Pokusevski, Smailagic, oni su već slobodni...

Milan

pre 2 godine

Ono u cemo cemo biti najjaci je "dugacka" klupa (sto kazu Ameri). Svi bolji timovi imaju NBA igrace u prvoj postavi, ali je cesto klupa ta koja odluci teze utakmice. Naravno sve zavisi sta ce Ameri dovesti na Olimpijadu. Sudeci po tradiciji, dovesce najjaci tim sa mozda jos duzom klupom. Ako to ne urade, mi bi trebali uzeti zlato.
(gagi, 1. jun 2021 02:13)

I sto cemo imati 3 vrhunska igeaca - MVP NBA lige, MVP EL i F4 EL, i odlicnog beka iz plejof tima NBA. Jedan i zvanicno plej, jedan zvanicno centra, ali inace plej, i jedan bek koji moze da odigra pleja. Odlicni preduslovi da imamo ubitacan napad.

rs-ovac

pre 2 godine

Prvi put nakon dugo godina da pogledas spisak i da se ne upitas a sto nema ovoga ili onoga. Sve najbolje je tu.

Sad na stranu ko će se od igrača iz Amerike odazvati.

Jaki smo bas.

bricktop

pre 2 godine

bogdana,micica i jokica ne treba ni zvati za bg turnir,trebaju da se odmore.ako ne mozemo s ostalima da dobijemo ostale ucesnike onda nismo ozbiljni.u timu moraju da budu petrusev i pokusevski od mladih.to nam je buducnost,sansa im je da se pokazu i kale uz veterane.ne ocekujem da ce oklahoma pustiti pokua ali da vidimo.nikad nismo imali veci izbor dobrih igraca,valja sve to uklopiti.imamo sve,i iskustvo i mlade u naletu.ako povrede zaobidju,mozemo biti beton

Stručnjaci

pre 2 godine

Odlican spisak, mozda samo fali Micov. Bice pretesko odrediti najboljih 12 ali ako svi budu zdravi, mojih 12 su : Vasa, Teo, Jovic (Kalinic) Bogdan, Gudura, Lucic, Bjelica, Smajlagic ( Pokusevski) Petrusev, Jokic, Milutinov, Bobi. Kalinica sam stavio kao zamena Jovicu na ustrb Bogdana kao zamenu na pleju. Prosto ti dodje zao da ne mozes da stavis Nedovica, Dobrica, Vanju, Jaramaza, Gagija, Davidovca, Avramovica.., ipak, mislim da Kokoskov treba da stisne kao Kreso Cosic onomad i povede mlade snage tipa Petrusev, Pokusevski i Smajlagic.
(ministar za lobotomiju, 31. maj 2021 18:52)

Obožavam ove kriterijume po kojim Nedoviću nema mesta u timu ali je zato Smailagić "pokidao" sezonu i neupitan je za prvih 12. Da li ste vi ljudi pri čistoj svesti?

ultrasrbin

pre 2 godine

(ljemenkacz, 31. maj 2021 13:28)
Nije bolest sve sto boli.
Evo ja cu da organizujem da se pojave, a ti i istomisljenici sakupite pare za osiguranje i naravno pun iznos ugovora ako se desi da se povrede i izgube ugovore.

pogledaj statistiku

pre 2 godine

@purke po milioniti put pogledaj statistiku meca sa argentinom skola je imao 20poena 5 skokova i 2 asistencije a jokic 16/10/5
ne znam kako ga je to oducio sa duplo manje skokova i asistencija...imali su isti procenat suta...