Nova vest
Košarka

Subota, 27.02.2021.

16:05

Peti uzastopni poraz Partizana!

Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra rezultatom 96:94 u 19. kolu ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Peti uzastopni poraz Partizana!
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zadar je 2018. godine poslednji put pobedio Partizan, a u svojoj dvorani su poslednji put slavili 2015. godine – do današnje utakmice kada su slavili posle drame.

Ovo je bio peti uzastopni poraz Partizana u ABA ligi, nešto što maltene niko nije očekivao pred početak sezone, a ovaj će posebno boleti jer je došao nakon produžetka i velikog povratka crno-belih.

Utakmica u Zadru nije bila sjajna niti preterano atraktivna za gledaoce (barem ne do finiša 4. četvrtine), a sablasna atmosfera u dvorani „Krešimir Ćosić“ dodatno je doprinela takvom utisku.

Zadar je od samog starta krenuo dobro, tačnije bolje od Partizana i uspevao da sačuva vođstvo uz pomoć brojnih grešaka crno-belih, pa se u drugi kvartal ušlo sa 19:17 u korist Zadrana.

U drugoj četvrtini, Perkins je pokušao da povuče Partizan, doneo im i blagu prednost, ali je Zadar uspevao da vrati prednost na svoju stranu. Najatraktivniji potez u provm poluvremenu je svakako bilo ono zakucavanje Rašona Tomasa za 26:24.

Zadar od tog momenta pravi seriju i dolazi do 39:33, ali Jaramaz to nije dozvolio i posle mini drame Zadar na poluvremenu vodi sa 41:37.

Rafalna paljba je obeležila početak treće četvrtine, na obe strane su bekovi pogađali šuteve za tri poena, a Mavra i Vuković su nastavili da prave probleme Partizanu za prvu dvocifrenu prednost.

Zadrani su sredinom tog perioda došli do 56:45, pa je Rašon Tomas uspeo da umiri redove Partizana i pogura ih do 59:53 pred ulazak u novu četvrtinu, koju bolje otvara domaći tim.

Nije delovalo da će Zadar ispustiti tu visoku prednost, ali posle nekoliko minuta košarke na semaforu je stajalo 75:75, pa posle par napada Karter sa deset metara pogađa trojku za 81:77, da bi mu Jaramaz odmah to vratio za novu dramu, 81:80.

Imao je Zadar 83:80 i vreme je polako isticalo, a onda je Jaramaz pogodio trojku kojom je Partizan izborio produžetak. Perkins, Tomas, Trifunović i Jaramaz su bili najzaslužniji za to, a tamo...

U dodatnih 5 minuta Partizan nije uspeo da slomi otpor Zadrana. Hrvatski tim je slavio sa 96:94 u jednoj dramatičnoj završnici i bio je to peti uzastopni poraz crno-belih u ABA ligi ove sezone.

Rašon Tomas je sa 24 poena bio najefikasniji, a 19 je dodao Ognjen Jaramaz. Na drugoj strani, Mavra se istakao sa 20 poena, a 17 je ubacio Karter.

Meč ste mogli da pratite na TVB92 i putem našeg LIVE BLOGA.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d