Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.11.2020.

19:00

Mekintajer promašio pobedu – Zvezda posle drame srušila Partizan!

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike drame rezultatom 86:85 pobedili Partizan u "večitom" derbiju 8. kola ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Mekintajer promašio pobedu – Zvezda posle drame srušila Partizan!
Beograd, 23.11.2020. foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto

Partizan je u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu dočekao Crvenu zvezdu pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa.

Crvena zvezda je sjajno otvorila prvu četvrtinu, pogodili su čak šest trojki izabranici Saše Obradovića i na taj način ubacili 18 od ukupno 22 poena u tom delu susreta.

Trener crveno-belih je promenio veliki broj igrača u prvoj četvrtini, svi su dobili priliku da igraju, a na drugoj strani Partizan se prilično mučio.

Imali su dvocifreni zaostatak, a onda su se na krilima Nemanje Gordića i serijom od 8:0 vratili u igru i smanjili na 19:22 pred ulazak u drugi kvartal.

Ofanzivni skok je bio najjače oružje Partizana u tom delu meča, konstantno su mučili crveno-bele i iz reketa poentirali bez većih problema.

Zvezdina prednost se istopila čim je stao šut, Partizan je čak poveo i imao "maksimalnih +3" u tim momentima, kada su iz takozvanog španskog pikenrola imali neke zapažene akcije.

Ponovo je Zvezdu krenuo šut i vratila se u prednost, a u poslednjih nekoliko sekundi prvog poluvremena je prvo Ročesti pogodio trojku, pa onda Kori Volden krade loptu i pogađa 9. trojku Crvene zvezde u prvom poluvremenu za 50:40 u njihovu korist.

U trećoj deonici je Zvezda uspela da ubaci još pet trojki. Redom su pogađali Kori Volden, Džordan Lojd i Marko Jagodić Kuridža, ali na teren se nije vraćao Lengston Hol koji je u prvom poluvremenu doživeo povredu prepone.

Partizan je počeo dobro, imao dva sasvim solidna naleta, ali su neke nerezonske lične greške i kašnjenja u rotacijama skupo koštala crno-bele, koji su u poslednji kvartal ušli sa minusom od 9 poena, pošto je Zvezda vodila sa 74:65.

Izabranici Saše Obradovića su nešto bolje počeli poslednju deonicu, uspeli su da drže dvocifrenu razliku prilično dugo i činilo se kao da će crveno-beli bez većih problema ostvariti pobedu, a onda su "poludeli" Rašon Tomas, Nemanja Gordić i ostali.

Zvezda je u ovom delu susreta imala 15 ubačenih trojki, a onda je Partizan napravio seriju najviše zahvaljujući odličnoj odbrani pre svega Tomasa i Mozlija i za tren oka je bilo 82:84.

Posle tajm auta Partizana, Rade Zagorac šutira za tri poena i pogađa za 85:86, da bi potom Ročesti promašio poslednji šut Zvezde i Partizan je imao priliku za pobedu, ali je Kodi Miler Mekintajer promašio taj šut i Partizan je izgubio.

Rašon Tomas je igrao 37 minuta i postigao 19 poena, a na drugoj strani se istakao Džordan Lojd sa 18 poena.

"Večiti" derbi možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

823 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d