Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.02.2020.

16:00

Šokantan poraz Srbije od Gruzije na domaćem terenu!

Košarkaši Srbije šokantno su poraženi od Gruzije na domaćem terenu rezultatom 94:90.

Izvor: LN

Autor: LN

Šokantan poraz Srbije od Gruzije na domaćem terenu!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Orlovi" su pretrpeli poraz u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021, posle uvodne, rutinske pobede nad Finskom.

Srbija je sjajno počela duel, imala dvocifrenu prednost, ali se Gruzija, na krilima nezaustavljivog Mekfadena, vratila u meč i na kraju došla do pobede.

Novi selektor reprezentacije Igor Kokoškov neslavno je debitovao pred beogradskom publikom, pa Srbija sada ima učinak od jedne pobede i jednog poraza pred naredni kvalifikacioni "prozor".

Srbija je furiozno počela, zonskim presingom i konstantnim preuzimanjem došla do velike prednosti već u prvoj čevtrtini.

"Orlovi" su odbranom razbijali sve zamisli protivnika, ubrzo poveli i sa 24:10, a na kraju prve četvrtine imali su rutinskih +10 (28:18).

Gruzija se konsolidovala na startu druge četvrtine i u tim trenucima Mekfaden je prvi put pokazao svoje znanje.

Ognjen Jaramaz je bio najbolji pojedinac među izabranicima Igora Kokoškova u tim trenucima i "pucao" je iz svih oružja – što prodorima, što sa distance.

Srbija je i tokom druge četvrtine imala dvocifrenu prednost, ali je igra, pre svega odbrana, izgledala daleko slabije nego u prvoj deonici. Prednost je i dalje bila na strani domaćina (48:41).

Uživo prenos meča pratite uz naš LIVE BLOG.

Gruzija se korak po korak približavala Srbiji iako nije tako izgledalo. Naši reprezentativci su krenuli da sve češče promašuju iz otvorenih pozicija, a onda je došlo i do komplikacija u organizaciji napada.

Gosti su sve to pratili i zatim iskoristili, pa su u poslednjem minutu treće četvrtine prvi put od početka meča uspeli da dođu do izjednačenja.

Aktuelni vicešampion Evrope je na kraju treće četvrtine imao prednost (67:65), ali se dalo videti da gledaoce u dvorani "Pionir" očekuje uzbudljivih poslednjih deset minuta.

Gruzija nije vodila od početka meča, sve do trenutka na šest minuta do kraja, kada je Andronikašvili pogodio šut za 71:72.

Usledio je tajm-aut Kokoškova i serija 6:0 njegovih izabranika, koji su došli do preokreta, a možda i ključni trenutak se desio kada je Zagorac promašio šut kojim je mogao svoju ekipu da odvede na +8.

U narednom napadu Sanadze je pogodio trojku, a u poslednji minut se ušlo sa prednošću za goste, posle novog koša Šermandinija kojeg niko iz unutrašnje linije naše selekcije nije mogao da zaustavi.

Nezaustavljivi Mekfaden pogodio je veoma bitnu trojku na 33 sekunde do kraja za 90:92, Zagorac je bacio er-bol u narednom napadu, Veličković uhvatio loptu, ali nije dobio evidentan faul.

Mekfaden je pogodio oba bacanja za 90:94 i tu je bio kraj.

Dva igrača kod "orlova" odigrala su dobar meč – Jaramaz je imao 22 poena (7/9) i šest asistencija, a Avramović 27 poena (9/12) i četiri skoka.

Simonović je imao devet poena, dok su po sedam postigli Todorović, Rebić i Raduljica. Zagorac je postigao četiri i iz igre šutirao 2/9.

Nezaustavljiv je bio Tedus Mekfaden sa 33 poena (9/17) i sedam asistencija, dok ga je pratio Đorđi Šermandini sa 23 poena (9/14) i 11 skokova. Dvocifren je bio i Beka Burjanadze sa 11 poena i osam skokova.

U narednom kolu, 27. novembra, Srbija gostuje Švajcarskoj, dok Gruzija istog dana ide na megdan Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

593 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d