Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.02.2020.

00:40

Dragan Šakota o "čudnom" faulu u napadu

Dragan Šakota, trener košarkaša Crvene zvezde, prokomentarisao je utakmicu finala Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: SN

Autor: SN

Dragan Šakota o
Photo: Starsport

Crvena zvezda je u finalu Kupa poražena od Partizana sa 86:85, iako je pred sam kraj imala sve u svojim rukama.

Šakota je ocenio da je utakmica bila kvalitetna i uzbudljiva za gledanje i čestitao košarkašima Partizana.

"Mislim da je utakmica bila uzbudljiva za gledanje, kvalitetna, sa dosta promena rezultata. Čestitam Partizanu, moglo je biti drugačije. Imali smo sreće juče sa onom trojkom, danas su oni imali sreće, ali je utisak da smo sami izgubili. Nismo sačuvali prednost koja je bila prevelika na samom kraju. Čudna odluka za faul u napadu u samoj završnici, ali sve to treba mirno pogledati, pa onda pričati. Svi statistički podaci su bili podjednaki, mi smo bili jedino bolji u skoku, ali smo napravili 22 greške", rekao je Šakota.

Prokomentarisao je Zvezdin trener i onaj faul u napadu koji je Kevin Panter napravio pred sam kraj finalne utakmice.

"Ja mislim da je igrač stao ispred njega i čak nogama nepropisno reagovao. Očigledno je sudija video tako kako je video. To je situacija, momenat, gde je igrač išao na to da se pravi faul, koji nije napravljen. To su jako velike greške. Dve greške su nas na kraju i koštale pobede".


Dodao je Šakota da je njegova ekipa tek na pola puta.

"Mi pričamo da pobede donose samopouzdanje, ali velike ekipe reaguju tako što analiziraju sve. Mi smo tek prošli pola utakmica, još ovoliko nas čeka u nastavku. Hteli smo da osvojimo trofej, ali važne utakmice dolaze. Partizan je odlična ekipa, bio je favorit pred ulazak u ovo takmičenje. Sa druge strane, ovo je naša osma utakmica u 16 dana".

Dragan Šakota je govorio i o Igoru Kokoškovu i predstojećem reprezentativnom prozoru.

"Dao sam komentar da je to pravi izbor. On je osvojio evropsku titulu i očekuje se da napravi rezultat, prozori su nezgodni, a teško je naći ekipu koja će pre svega proći ove dve utakmice. Sigurno će biti lakše nakon toga".

Košarkaši Crvene zvezde već u petak igraju u Evroligi, ali Šakota kaže da je tim navikao na gust raspored.

"Mi smo se već nekako i navikli na to. Problem je samo kada smo imali nekoliko povreda na jednoj poziciji, zbog čega ne možemo da rasteretimo neke igrače. Zato smo doveli novog igrača, jer je bilo veliko opterećenje na bekovima. Neke ekipe su opterećenije povredama, ne može se napraviti trening, a svaki razgovor na tu temu bi izgledao kao neko opravdanje. Takva je situacija. Ko hoće da igra Evroligu, to ga čeka", zaključuje Šakota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d