Nova vest
Košarka

Subota, 18.01.2020.

18:30

Veličković rekorder, Mekadu debitovao, Partizan "zgazio" FMP

Košarkaši Partizana savladali su FMP u Železniku rezultatom 87:57 u utakmici 16. kola ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Veličković rekorder, Mekadu debitovao, Partizan
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Utakmica je počela prilično sporo, a na prve poene smo morali da čekamo skoro pa tri cela minuta, da bi dva koša u nizu postigao Stefan Janković.

FMP je isprva dobro odgovorio preko Đorđevića, da bi usledila "crna serija", što Partizan izvandredno koristi kako bi se odlepio, na krilima trojke Korija Voldena.

Ova utakmica će ostati posebna po rekordu Novice Veličkovića. On je ulaskom u igru u 7. minutu prve četvrtine postao košarkaš sa najviše nastupa u dresu Partizana u istoriji sa 472 nastupa.

Upravo smo poenima Novice Veličkovića i završili prvu deonicu, na semaforu je pisalo 18:6 u korist crno-belih, a onda je na red došla "nenormalna" druga četvrtina.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FMP–u je jako dugo trebalo da dođe do dvocifrenog broja poena, za to vreme je u ABA ligi debitovao i Džejms Mekadu i Partizan uvećavao svoju prednost posle njegovih zakucavanja, pa je sve ličilo na katastrofu.

Ipak, domaćin je uspeo da napravi svoju seriju da priđe na svega tri poena zaostatka i da unese malo drame. Tada se Partizan ipak probudio i preko Mozlija, Voldena, Birčevića i Pejdža uspeva da vrati visoku razliku i da na poluvreme ode sa 36:21.

Drugo poluvreme počelo je nesportskom ličnom greškom za Korija Voldena iz koje je FMP postigao samo poen, pa je Partizan bez većih problema uspeo da održi dvocifrenu prednost.

Posle kombinacije Tomasa i Jankovića, usledila je trojka Markusa Pejdža i tada je već bilo kristalno jasno da će FMP–u biti potrebno čudo kako bi izbegao poraz na svom parketu od lidera ABA lige.

U poslednjem kvartalu, Partizan je samo odrađivao posao i potpuno zasluženo upisao 13. pobedu u 16 mečeva ABA lige, što znači da su crno-beli i dalje prvoplasirani.

Sa 14 poena najefikasniji je bio Birčević, pratili su ga Janković i Volden sa 13, koji je imao i 10 skokova dok je Markus Pejdž postigao 11 poena. Na drugoj strani, takođe 14 poena imao je Đorđević, Pot je dodao 9, a po 8 imali su Uskoković i Ulubaj.

Utakmicu između FMP-a i Partizana možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d