Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.11.2019.

18:45

Sjajna energija i odbrana – Zvezda u Kaunasu prekinula seriju poraza!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Žalgiris 61:59, u desetom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Sjajna energija i odbrana – Zvezda u Kaunasu prekinula seriju poraza!
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici Andrije Gavrilovića prekinuli su niz od tri poraza zaredom u svim takmičenjima i ostvarili su tek treću pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju.

Heroj crveno-belih bio je Lorenzo Braun koji je na 15 sekundi do kraja postigao ključan koš za 60:58. Grigonis je potom promašio jedno bacanje, baš kao i Beron, a Lukavičus nije uspeo da pogodi za pobedu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 14 poena, a pratio ga je Lorenzo Braun sa 12, pet skokova, tri asistencije (indeks 19). Po šest poena postigli su Dženkins i Dobrić, dok su četiri imali Odžo i Davidovac.

U domaćem sastavu Ulanovas i Grigonis su postigli 11, Lendejl je imao 10, dok je Lekavičus postigao devet poena.

Zvezda ponovo nije dobro ušla u utakmicu, međutim ni domaći tim nije krenuo furuiozno. Žalgiris je došao do ranih +6 (10:4), a crveno-beli im nisu dozvolili da naprave veću prednost.

To je bio i ključ. Iako šampion Srbije nije odigrao dobru četvrtinu, posle deset minuta igre imao je pet poena zaostatka – 21:16.

U drugoj deonici gledali smo mnogo bolju igru izabranici Andrije Gavrilovića. Odbrana je bila sjajna, Braun je dirigovao napadom i Zvezda je igrala dobru košarku.

Crveno-beli u drugoj četvrtini dopustili su protivniku da postigne samo deset poena i na poluvreme odlaze sa +2, 33:31.

Energija je od sredine prve četvrtine bila prisutna i ona će na kraju i doneti Zvezdi pobedu. Igrao je šampion Srbije veoma požrtvovano, za svaku loptu su igrači "ginuli" i to se videlo na semaforu.

Zvezda je odigrala dobru treću deonicu i u poslednju se ušlo sa rezultatom 47:46.

U poslednjih deset minuta videli smo veliku borbu. Dženkins je pogodio neke važne šuteve, odbrana je bila sjajna, a na kraju ključne poene Zvezdi donose Odžo, Faje i Braun.

Centar je na dva minuta do kraja izjednačio, baš kao i Faje na minut do kraja. Lendejl je promašio za vođstvo, a verovatno ključni koš postiže Braun na 15 sekundi do kraja. Dženkins je promašio za dva, lopta je stigla do nekadašnjeg pleja Toronta koji je u srcu reketa poentira za 60:58.

Zvezda nije želela da možda primi trojku i pravila je faul. Grigonis je poslat na liniju za slobodna bacanja i na sreću crveno-belih promašio je jedno. Do kraja je bilo ostalo šest sekundi, a šampion Srbije je imao +1 (60:59).

Ekipa iz Kaunasa je pravila faul, Beron je pogodio jedno bacanje, a Lekavičus za četiri sekunde nije uspeo da pogodi trojku. Tako velika pobeda odlazi u ruke Zvezdi koja prekida seriju od tri poraza zaredom u svim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

418 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d