Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.11.2019.

19:00

Partizan posle velike drame nadigrao Zvezdu!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 75:72 u derbiju sedmog kola ABA lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Partizan posle velike drame nadigrao Zvezdu!
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pobednički tim predvodio je Kori Volden sa 13 poena, Nemanja Gordić je imao 12, a Mozli i Janković devet poena.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Filip Čović sa 14 poena, koji je u poslednjem minutu bio i tragičar crveno-belih.

Partizan sada ima skor od pet pobeda i dva poraza, dok je Zvezda na 4/3

Oba tima mučila su se na startu meča sa procentima. Sudije su svirale gotovo svaki kontakt i u prvoj četvrtini smo više gledali slobodna bacanja nego košarku.

U završnici Partizan je uspeo da napravi razliku i da na kratku pauzu ode sa sedam poena prednosti, 26:19.

Zvezda je dobro krenula drugu deonicu, međutim crno-beli su imali odgovor i serijom dolazi do dvocifrene prednosti.

U poslednjim minutima prvog poluvremena Partizan je došao do maksimalnih +14 (43:29), ali crveno-beli pronalaze ritam i smanjuju zaostatak na svega šest poena, (43:37).

Sličnu košarku gledali smo i u nastavku meča. Poeni su se "porađali" u trećoj četvrtini i u takvom stanju na terenu Zvezda se snašla mnogo bolje. Krajem deonice uspela je da dođe i do prednosti, međutim u poslednju deonicu ulazi se sa +1 Partizana, 56:55.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U četvrtoj deonici videli smo veliku nervozu na terenu. Bilo je manjih incidenata, mnogo faulova i utakmica je prilično potrajala. Junak crno-belih je Nemanja Gordić koji je pogodio najvažnije šuteve.

Plejmejker Partizana pogodio je za +6 na tri minuta do kraja i tada je bilo jasno da će se Zvezda teško vratiti u meč. Ipak, nošena Filipom Čovićem crveno-beli hvataju ritam i na minut do kraja dolaze na poen zaostatka.

Imala je Zvezda napad za pobedu, ali je Čović izabrao loše rešenje, bacio "er bol" i lopta je pripala Partizanu. Plej Zvezde je onda napravio i nesportsku nad Pejdžom i činilo se je utakmica gotova.

Pejdž je pogodio oba penala i na pet sekundi do kraja Partizan je imao +3 (75:72). Međutim, drame nikad kraja. Partizan nije uspeo da dobro izvede loptu i auta i ona pripada Zvezdi.

Gavrilović je pozvao tajm-aut, lopta je išla u ruke Čovića, koji je u autu primio loptu i tu je svaka nada ugašena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

721 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d