Nova vest
Košarka

Petak, 24.05.2019.

12:36

Đorđević na slatkim mukama – Srbija ima dva vrhunska tima za Kinu

Posle odluke Nikole Jokića da nastupa u Kini, jasno je da će reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu biti u najjačem sastavu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Đorđević na slatkim mukama – Srbija ima dva vrhunska tima za Kinu
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Na žalost po većinu momaka koji su izneli teret kvalifikacija, selektor Aleksandar Đorđević tri meseca pre početka Mundobasketa može da računa na sve naše najveće zvezde.

Naglasimo samo da su tu jedan od najboljih plejmejkera današnjice Teodosić, NBA bek sa prosekom od 14 poena Bogdanović, bivši MVP Evrolige Bjelica, najbolji centar NBA Jokić, najbolji centar Evrope Milutinov, plej vicešampiona Evrope Micić...

Udarna snaga tima biće Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Nikola Milutinov, koji bi mogli da čine prvu petorku ukoliko se selektor odluči za dvojicu centara sa Jokićem na "četvorci".

Ono što posebno raduje je što će Đorđević uvek moći da računa i na još najmanje 5-6 vrhunskih alternativa na klupi za rezerve koji svakako mogu lako biti i starteri, a to su Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Boban Marjanović...

U konkurenciji za mesto u timu za Kinu su i Stefan Jović, Marko Simonović, Dejan Todorović, Stefan Jelovac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica...

Naravno, ne treba otpisati ni dodatna imena poput Boriše Simanića, Vanje Marinkovića, Dejana Kravića i sličnih igrača koji su imali solidne sezone, a koje će selektor Đorđević sigurno testirati i izabrati bar na širi spisak.

Ko zna, možda pozove i najboljeg juniora Evrope Marija Nakića, ako ništa, bar na okupljanje, kako bi se upoznao sa budućim saigračima.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a Srbija će igrati u Grupi D u Fušanu sa Angolom, Filipinima i Italijom u prvoj fazi.

Bekovi: Miloš Teodosić (bez kluba), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Jović (Bajern Minhen), Dragan Milosavljević (Unikaha Malaga), Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings), Nemanja Nedović (Armani Milano), Marko Gudurić (Fenerbahče);

Krila: Marko Simonović (Zenit St Peterburg), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Milan Mačvan (Bajern Minhen), Nemanja Bjelica (Sakramento Kings), Stefan Jelovac (Gazijantep);

Centri: Nikola Jokić (Denver Nagets), Boban Marjanović (Filadelfija 76ers), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d