Nova vest
Košarka

Petak, 28.09.2018.

19:40

Olimpija pobedila Mornar – polufinalista ABA lige potučen do kolena

Košarkaši ljubljanske Olimpije pobedili su Mornar na startu nove sezone ABA lige sa 87:66.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Olimpija pobedila Mornar – polufinalista ABA lige potučen do kolena
Foto: ABA Liga / Petrol Olimpija

Slovenačka ekipa je bila bolja tokom čitavog meča uprkos dabl-dabl učinku centra Barana Uroša Lukovića.

Najefikasniji je kod pobednika su bili Mirza Begić i Blaž Mesiček sa po 16 poena, dok je Dražen Bubnić dodao 14. U Mornaru su se istakli Uroš Luković sa 11 poena i isto toliko skokova, te Nemanja Vranješ sa 12 poena i Strahinja Mićović sa 10 poena.

Već do kraja prve deonice, Olimpija je stvorila dvocifrenu prednost koju je dobro čuvala. Bivši plej Crvene zvezde Nikola Rebić je ukradenom loptom u drugoj četvrtini posle trojke Nemanje Vranješa za 37:32 uneo malo neizvesnosti, ali se Olimpija konsolidovala i na poluvreme otišla sa +8, 40:32.

U nastavku su Vranješ i Mićović održavali Mornar na desetak poena zaostatka trojkama sve do tri i po minuta pred kraj treće četvrtine.

Tada Begić i Lapornik pogađaju za dva, Mesiček daje trojku i Olimpija se odmiče na 61:44. Nova trojka Vranješa nije mnogo pomogla Baranima koji su u četvrtu četvrtinu ušli sa velikim zaostatkom 64:49.

Mornar je potom pao i više nije bilo povratka u meč za ekipu iz Bara. Lapornik, Mesiček i Bubnić su to iskoristili, pogađali i stvorili nedostižnu prednost za slovenački tim.

Olimpija je vodila i +28 na 85:57, do kraja je malo popustila ali je prošlogodišnji polufinalista ABA lige samo uspeo da ublaži poraz i neuspeh na startu nove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu