Nova vest
Košarka

Petak, 03.08.2018.

16:25

Katastrofalna 4/4 košarkaša Srbije za poraz od Ukrajine

Muška košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Ukrajine sa 67:56 (11:17, 14:20, 12:16, 30:4), na početku drugog turnira u Kini.

Izvor: B92

Autor:B92

Katastrofalna 4/4 košarkaša Srbije za poraz od Ukrajine
Foto: KSS

Najefikasniji u srpskom timu bio je Miroslav Pašajlić sa 11 poena, Nemanja Krstić je postigao deset, a Nemanja Nenadić osam. Ukrajinu je sa 22 predvodio Aleksandar Kobets.

Tokom tri četvrtine su izabranici trenera Jovice Antonića, koji na ovom turniru odmenjuje selektora Aleksandra Đorđevića, imali prednost, povremeno čak i dvocifrenu, koja je u jednom trenutku iznosila i 16 poena razlike.

Dobru partiju u prve tri četvrtine, kada je Srbija u par navrata mogla da se odlepi i na veliku razliku, pokvarila je očajna četvrta deonica kada ništa nije išlo, a Ukrajinci su je dobili sa čak 30:4.

Uz to, uzrok poraza može biti i činjenica da tokom celog meča, a ne u samo poslednjih deset minuta, naš tim nije služio šut za dva i tri poena, a promašeno je i mnogo zicera i otvorenih šuteva za tri poena.

"Igrali smo dobro tri četvrtine, imali dvocifrenu razliku, ali smo u poslednjoj skroz stali, što pokazuje i rezultat – 4:30. U poslednjih 10 minuta ušli smo u totalnu minus fazu, pre svega energetski, a onda i košarkaški i mentalno. Nalazili smo brzopleta rešenja, promašivali iz njih sve šuteve i samim tim dali protivniku da postigne mnogo laganih poena iz kontranapada i skoka u napadu", rekao je Antonić posle utakmice.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu u Meihoku igrati u subotu od 13:30 protiv Angole, dok će se u nedelju u istom terminu sastati sa domaćinom Kinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu