Nova vest
Košarka

Subota, 29.04.2017.

15:00

Lazić predvodio Zvezdu za laku pobedu u Železniku

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su slavili protiv FMP u Železniku, u meču trećeg kola Košarkaške lige Srbije – 91:64.

Izvor:

Autor:

Lazić predvodio Zvezdu za laku pobedu u Železniku
StarSport

Tim iz Železnika je od starta parirao protivniku i dva puta imao prednost u odnosu na crveno-bele, ali je ekipa Dejana Radonjića sredinom drugog kvartala preuzela kontrolu.

Poenima Dobrića i Voltersa samanjili su prednost domačina, da bi trojkom Simonovića došli do prednosti koju nisu ispuštali do kraja.

Na kraju prvog dela imali su deset poena prednosti - 47:37.

Pitanje pobednika rešili su u trećem kvartalu kada su sjajnom odbranom dopustili protivniku da postigne samo osam poena i taj kvartal završili su sa +30.

Najefikasniji je bio sjajni Branko Lazić koji je postigao 19 poena, dok je Marko Simonović postigao 17. Čarls Dženkins je bio jedini koji se nije upisao u listu strelaca.
Dvocifreni u ekipi iz Železnika bio je Džona Bolden sa deset poena.

Zvezda će u četvrtom kolu u utorak dočekati Mega Leks, dok će FMP dan kasnije gostovati Dinamiku.

Tok meča:

Domaćin je bolje otvorio meč u "FMP Areni" i posle četiri minuta igre stekao šest poena prednosti (8:2), ali su gosti uspeli da odgovore i posle pogotka Nejta Voltersa samo minut kasnije uspeli da izjednače – 8:8.

Usledio je novi nalet FMP, koji je agresivnom igrom uspeo da natera protivnika da ispuni bonus, pa je sa linije za slobodna bacanja održavao prednost, ali je raspoloženi Volters nastavio da ih prati. Stefan Lazarević bio je najraspoloženiji kod ekipe iz Železnika, ubacivši sedam poena u uvodnih deset minuta, na kojih je tačku stavio Aleksandar Bursać pogotkom za dva – 23:22.

Ni druga deonica nam nije donela veliku promenu, igralo se koš za koš, iako je FMP opet krenuo serijom 6:0, pre nego što su Dion Tompson i Marko Simonović, svojom drugom trojkom, doneli crveno-belima novi preokret – 29:32.

Poput večitog derbija, i ovaj derbi su obeležili brojni faulovi i slobodna bacanja, a crveno-beli su polako preuzimali kontrolu i preko raspoloženih Branka Lazića, Diona Tompsona i Čarlsa Dženkinsa stvorili deset poena viška pred odlazak na veliki odmor – 37:47.

Na početku treće četvrtine igra FMP se u potpunosti “raspala“, a crveno-beli su udvostručili prednost od durgog poluvremena i sredinom tog kvartala imali “plus“ 20.

Kolika je loša igra tima iz Železnika govori podatak da su za šest minuta igre treće deonice ubacili samo četiri poena.

Zvezda je stezala odbranu, a FMP ostajao bez bilo kakvih rešenja u napadu.

Trener domaćih promenio je i kompletnu petorku u trenutku kada je Mitrović postavio novi maksimum, "plus 23" (64:41), u 27. minutu.

Zvezdina ofanziva trajala je i posle tog pogotka, jer su Lazić i Simonović "vezali" još osam poena (Lazić 5, Simonović 3), za "plus 29" (72:43).

U poslednjem kvartalu ušao je Petar Rakićević, odmah potom je Marko Simonović pogodio trojku iz tešeke pozicijie i uz poene Nemanje Dangubića postaviila maksimalnih plus 32 u korist Zvezde (81:49).

FMP je u završnici uspeo da koliko-toliko ublaži ubedljiv poraz, smanjivši vođstvo Zvezde na 24 razlike (64:88), a konačnu razliku postavio je u poslednjem napadu Marko Gudurić, svojom prvom trojkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu